کتاب افسانههای هزارویک شب (افسانههای ملل ۱۸)
خواندن نظراتمعرفی کتاب افسانههای هزارویک شب (افسانههای ملل ۱۸)
«افسانههای هزار و یک شب» کتاب هیجدهم از مجموعه «افسانههای ملل» نوشته گودول فرانسوی است. درست است که داستانهای هزارو یک شب و ماجرای شهرزاد و ملک جوانبخت رابطهای با فرهنگ غربی ندارد اما آن را نمیتوان محدود به گستره مشرقزمین کرد برای این که آنچنان شیرین و خوشایند و افسونکننده است که خودبهخود میتواند در دل ملل و فرهنگهای بسیاری جای خود را باز کند.
رویا خوئی هزارو یک شب به روایت گودول را با زبانی شیوا و دلنشین ترجمه کردهاست که بخشی از آن را میخوانید:
وزیر شهریار دختری داشت به نام شهرزاد که برای او ارزش زیادی قایل بود. وقتی شهرزاد به سن ازدواج رسید، به پدرش گفت: پدرعزیز، مرا به سلطان معرفی کن؛ چون میخواهم با او ازدواج کنم.
وزیر مضطربانه گفت: ای بیچاره! تو تصمیم گرفتی خود را مثل دختران بدبخت پیش از خود از بین ببری؟
شهرزاد گفت: نه، ابداً، بر عکس میخواهم با تدبیری که اندیشیدهام، به این بلا پایان دهم. وزیر با شهرزاد مخالفت کرد؛ امّا وقتی با اصرار شهرزاد رو به رو شد، بالاخره متقاعد شد و به خود گفت «اگر در دنیا کسی وجود داشته باشد که بتواند سلطان را از پا درآورد، شهرزاد است!»
با وجود این وقتی او را به قصر میفرستاد، تمام بدنش میلرزید.
شهرزاد از این که میخواست شهریار را فریب دهد و شجاعانه ظاهر شده بود، چندان راضی نبود. او زیبایی فریبندهای داشت و به محض این که شهریار او را دید، دلباختهاش شد و از او درخواست ازدواج کرد و شهرزاد هم بدون هیچ مخالفتی پذیرفت و فردای آن روز با هم ازدواج کردند.
اندر مزایای جهان سوم
رد پایی در برفمارجری واینمن شارمت
پادشاه سوئدمارجری واینمن شارمت
جنگل دروازه های سوختهکاتارینا ورزی
دریای صدف های پرندهکاتارینا ورزی
ازمن پول کثرشده ولی هیچ کتابی دریافت نکردم برای چندمین باروحتماشکایت قضایی میکنم
عالی من کاملشو دارم الان شب ۳ هستم احسنت به شهرزاد قصه گوی
این کتاب همونیه ک ترانه علی دوستی تو سریال شهرزاد میخونه؟؟