معرفی و دانلود کتاب ناامنی + خلاصه رایگان

هاله مشتاقی‌نیا
انتشارات:
نشر نی

معرفی کتاب ناامنی

کتاب ناامنی نمایش‌نامه‌ای از هاله مشتاقی‌ نیا است و نشر نی در سال ۱۴۰۴ آن را منتشر کرده است. این اثر از زخم‌های به‌جا‌مانده از جنگ، فرسودگی روابط، میل به دیده‌شدن و ترس از تنهایی حرف می‌زند. نویسنده از خلال گفت‌وگوها و رفت‌وآمد میان زمان‌های مختلف، زندگی آدم‌هایی را دنبال می‌کند که هرکدام به‌نوعی در جست‌وجوی امنیت‌ هستند اما مدام با ناامنی‌های عاطفی، اجتماعی و درونی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ناامنی اثر هاله مشتاقی‌ نیا

کتاب ناامنی، نوشته‌ی هاله مشتاقی‌ نیا، نمایش‌نامه‌ای است که زندگی چند شخصیت را در زمانی طولانی دنبال می‌کند و از خلال رابطه‌ها، شکست‌ها و خاطره‌های جمعی، تصویری از اضطرابی ماندگار می‌سازد. رادین راد در مرکز این جهان نمایشی است؛ آهنگ‌سازی که میان آرمان هنری، زندگی مشترک، گذشته‌ و فشارهای محیط گرفتار است. در کنار او دی‌نوش، کاوه و غزاله قرار دارند؛ شخصیت‌هایی که هرکدام زخمی پنهان، تمنایی ناتمام یا ترسی قدیمی را با خود حمل می‌کنند. فضای اثر از همان آغاز با صدای همهمه، آژیر، خبر مرگ و خاطره‌ی بمباران شکل می‌گیرد و نشان می‌دهد که ناامنی فقط یک وضعیت بیرونی نیست، بلکه در ذهن و بدن آدم‌ها خانه کرده است.

کتاب ناامنی فقط بر بحران عاطفی تکیه ندارد و لایه‌های مختلفی را در کنار هم می‌گذارد: زندگی هنری همراه با محدودیت، ازدواج فرسایشی، حسرت مهاجرت، رقابت و رفاقت، افسردگی، میل به فرار و ناتوانی در ساختن یک پناه واقعی. این نمایش‌نامه با جابه‌جایی زمانی، مسیر شخصیت‌ها را از سال ۱۳۶۹ تا ۱۴۰۳ نشان می‌دهد. گفت‌وگوها نقش اصلی را در پیش‌برد متن دارند و از خلال آن‌ها گذشته، سوءتفاهم‌ها، آرزوهای خاموش و شکاف‌های عمیق رابطه‌ها آشکار می‌شود. آنچه این اثر را متمایز می‌کند پیوند میان تاریخ اجتماعی و زندگی خصوصی است و ترس از خاموشی، صدای آژیر، فشار کار، حذف‌شدن، تنهایی و حتی موفقیت همگی در سرنوشت آدم‌ها اثر می‌گذارند. هاله مشتاقی‌ نیا در این اثر، هم بر صحنه‌ی بیرونی زندگی تمرکز دارد هم بر آشوبی که در درون شخصیت‌ها جریان دارد.

خلاصه کتاب ناامنی

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
کتاب ناامنی سرگذشت چند انسان را روایت می‌کند که در سال‌های مختلف، با عشق، کار، خاطره و فرسودگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. رادین راد، آهنگ‌سازی گرفتار بحران‌های شخصی و حرفه‌ای، در زندگی مشترکش با دی‌نوش، نمی‌تواند پناهی بسازد که هر دو به آن نیاز دارند. هم‌زمان، حضور کاوه و غزاله در زندگی او گره‌های تازه‌ای می‌سازد و گذشته، حسرت و سوءتفاهم را پررنگ‌تر می‌کند. این نمایش‌نامه قدم‌به‌قدم نشان می‌دهد که چگونه ترس، تنهایی، میل به فرار و ناتوانی در گفت‌وگو، رابطه‌ها را فرسوده می‌کند و آدم‌ها را به مرزهای خطرناک می‌رساند.

چرا باید کتاب ناامنی را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب ناامنی را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب میان زخم‌های تاریخی و بحران‌های عاطفیِ زندگی شخصی پل می‌زند.
  • خواننده با شبکه‌ای از شخصیت‌ها روبه‌رو می‌شود که هرکدام شکل متفاوتی از ترس، تنهایی و میل به امنیت را تجربه می‌کنند.
  • این نمایش‌نامه با جابه‌جایی زمانی، تغییر آدم‌ها و رابطه‌ها را در طول سال‌ها نشان می‌دهد.
  • گفت‌وگوهای کتاب بخش مهمی از کشمکش‌های پنهان میان عشق، کار، حسرت و فرسودگی را آشکار می‌کنند.
  • این کتاب برای کسانی که به نمایش‌نامه‌های شخصیت‌محور و رابطه‌های پرتنش علاقه دارند، مناسب است.

خواندن کتاب ناامنی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب ناامنی به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به نمایش‌نامه‌های ایرانی که بر رابطه‌ها و تنش‌های درونی شخصیت‌ها تمرکز دارند.
  • خوانندگانی که به آثاری درباره‌ی تأثیر ماندگار جنگ، اضطراب و خاطره بر زندگی روزمره علاقه دارند.
  • کسانی که دوست دارند فرسایش یک زندگی مشترک و پیچیدگی رفاقت و دلبستگی را در قالب نمایش‌نامه دنبال کنند.
  • مخاطبانی که از متن‌های گفت‌وگومحور با فضای تلخ، انسانی و تأمل‌برانگیز استقبال می‌کنند.
  • دانشجویان و فعالان نمایش که می‌خواهند با نمونه‌ای از شخصیت‌پردازی و کشمکش در نمایش‌نامه‌ی معاصر فارسی آشنا شوند.

درباره هاله مشتاقی‌ نیا

هاله مشتاقی‌ نیا، متولد مرداد ۱۳۵۸، فارغ‌التحصیل رشته‌ی تئاتر با گرایش ادبیات نمایشی از دانشگاه سوره است. او تحصیلات دانشگاهی خود را در سال ۱۳۸۱ به پایان رساند. پایان‌نامه‌ی او با موضوع پرداخت دراماتیک داستان‌های جی. دی. سلینجر از مجموعه‌ی دلتنگی‌های نقاش خیابان چهل‌وهشتم نوشته شد و با عنوان آینه‌ی جی. دی. سلینجر به چاپ رسید.

از آثار منتشرشده‌ی مشتاقی‌ نیا می‌توان به نمایشنامه‌های تقدیربازان، اینگرید برگمن با بوی قورمه‌سبزی، مرد مقابل و همچنین کتاب رابطه اشاره کرد. نمایشنامه‌ی پنجاه/ پنجاه نیز با کارگردانی مرتضی اسماعیل‌کاشی روی صحنه رفته است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

هاله مشتاقی‌ نیا در طول فعالیت حرفه‌ای خود جوایز متعددی دریافت کرده است. او برای نمایشنامه‌ی اینگرید برگمن با بوی قورمه‌سبزی جایزه‌ی اول ششمین جشنواره‌ی ادبی پروین اعتصامی را به دست آورد. همچنین برای نمایشنامه‌ی ناامنی، جایزه‌ی بخش تولید متون نمایشی بیست‌وهفتمین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر و برای نمایشنامه‌ی زندگی تا حدودی مشترک، جایزه‌ی اول پنجمین جشنواره‌ی تئاتر شهر را دریافت کرد. او همچنین دیپلم افتخار بهترین متن نمایشی سی‌وسومین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر را در کارنامه دارد.

بخشی از کتاب ناامنی

«صحنه تاریک است. در میانِ همهمه و اضطرابِ مردم و آژیرِ پلیس، صدای پسری جوان شنیده می‌شود که با وحشت فریاد می‌زند: «یه نفر خودکشی کرده!» همهمه فرو می‌نشیند و در تاریکی صدای دی‌نوش را که به نفس تنگی افتاده است می‌شنویم.

صدای دی‌نوش: (نفس‌نفس می‌زند.) الان تموم می‌شه! تموم می‌شه! تموم می‌شه! تمومش کنید!

چراغ خاموش‌روشن می‌شود.

صدای دی‌نوش: رادین! رادین! دارم خفه می‌شم. خاک تو سر! عوضی! لعنتی! حرومزاده!

رادین: درست شد!

چراغ‌ها روشن می‌شوند. دفتر کار رادین راد. سال ۱۳۶۹ است. (دو سال از پایان جنگ ایران و عراق گذشته است.)

دی‌نوش با پیراهن سفید عروسی نشسته است. دسته‌گلی در دست دارد و یکی از شاخه‌ها را پرپر کرده است. رادین با دست‌های روغنی وارد می‌شود.

رادین: (با خنده.) تو این همه فحش بلد بودی؟ به فیوز برق می‌گی حروم‌زاده؟ اینو چرا پرپر کردی؟

دی‌نوش با روشن شدن چراغ‌ها نفسش جا می‌آید.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب ناامنی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابناامنی
فرمت کتابEPUB
مجموعه و فروستجهان نمایش نشر نی

توصیه می‌کنم.
۱۴۰۵/۰۵/۱۹

ناامنی در دل روابط؛ تاریخ یا سیر زنانه؟ کتابی که به نظرم هر زنی باید بخواند. من در خواندن اهمال‌کارم؛ اما کتاب خانم مشتاقی‌نیا، بعد از مدت‌ها، دوباره مشتاقم کرد ساعت‌ها در جهان یک کتاب بمانم. در این کتاب، «ناامنی» از یک مفهوم...بیشتر

توصیه می‌کنم.
۱۴۰۵/۰۵/۱۸

نمایشنامه «ناامنی» نوشته ی خانم هاله مشتاقی‌نیا با موقعیتی دلهره‌آور آغاز می‌شود؛ خودکشی فردی که هویتش از ابتدا نامعلوم است که با فریادهای «دی‌نوش» در اولین صحنه درهم تنیده می شود.‌ از همان آغاز، بن‌مایه‌ی «ناامنی» در اتمسفر نمایش، کاملاً...بیشتر