کتاب اولین دایرةالمعارف من دربارهی جهان ما
دایرةالمعارف آسان برای کودکان؛ جلد سوم
معرفی کتاب اولین دایرةالمعارف من دربارهی جهان ما
کتاب اولین دایرةالمعارف من دربارهی جهان ما نوشته متیو الدام و ترجمه شیما فتاحی است. این کتاب را انتشارات کتابهای قاصدک، واحد کودک و نوجوان انتشارات ذکر، منتشر کرده است. این اثر با زبانی متناسب با گروه سنی کمسنتر، جهان پیرامون را از سیارهی زمین و فصلها تا صحراها، جنگلهای بارانی، قطبها، کوهها، رودها، دریاها و پدیدههایی مثل طوفان، آتشفشان و زلزله معرفی میکند. کتاب در کنار اطلاعات پایه، نشان میدهد که زمین چگونه خانهی ماست و چرا مراقبت از آن اهمیت دارد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اولین دایرةالمعارف من دربارهی جهان ما
کتاب اولین دایرةالمعارف من دربارهی جهان ما نوشته متیو الدام، اثری تصویری و آموزشی برای آشناکردن کودکان با محیط طبیعی و پدیدههای مهم کرهی زمین است. متن کتاب از همان ابتدا جهان را بهعنوان خانهی مشترک انسانها معرفی میکند و بعد بهسراغ بخشهای گوناگون آن میرود؛ از شکل زمین و چرخش آن گرفته تا تفاوت روز و شب، فصلها و تفاوت آبوهوا در نقاط مختلف. مسیر توضیحها بهگونهای پیش میرود که کودک فقط با نامها روبهرو نشود، بلکه رابطهی میان مکان، آبوهوا، جانوران و شیوهی زندگی انسانها را هم ببیند.
کتاب اولین دایرةالمعارف من دربارهی جهان ما موضوعاتش را در بخشهای کوتاه و متنوع پیش میبرد. صحرا، جنگلهای گرم و بارانی، قطبهای یخی، کوههای بلند، رودهای روان، ساحل دریا، دنیای زیر آب و حتی فضای زیر زمین، هریک بهصورت جداگانه معرفی شدهاند. در هر بخش، نمونههایی از جانوران، گیاهان یا شکل زندگی در آن محیط دیده میشود؛ مثلاً سازگاری شتر با گرمای صحرا، زندگی جانوران در قطبهای سرد یا شکلگیری رودها از جویبارهای کوچک. همین تنوع باعث شده کتاب فقط فهرستی از اطلاعات نباشد و تصویری کلی از کارکرد طبیعت به دست بدهد.
کتاب اولین دایرةالمعارف من دربارهی جهان ما فقط به منظرهها و زیستبومها محدود نمیماند و به پدیدههای طبیعی هم میرسد؛ از طوفان و رعدوبرق تا آتشفشان، زلزله و سونامی. در بخش پایانی، کتاب دوباره به زندگی روزمره برمیگردد و یادآوری میکند که غذا، آب، انرژی و مواد اولیهی زندگی از زمین به دست میآیند. این جمعبندی، موضوع حفاظت از محیطزیست را هم وارد متن میکند و به کودک نشان میدهد شناخت جهان فقط دانستن نام مکانها نیست، بلکه فهمیدن پیوند میان زندگی انسان و طبیعت هم هست.
خلاصه کتاب اولین دایرةالمعارف من دربارهی جهان ما
کتاب اولین دایرةالمعارف من دربارهی جهان ما سفری کوتاه در بخشهای مختلف سیارهی زمین است. متن از معرفی خود زمین، چرخش آن، روز و شب و فصلها شروع میشود و بعد به محیطهای طبیعی گوناگون میرسد؛ مثل صحراها، جنگلهای بارانی، قطبها، کوهها، رودها، ساحل و دنیای زیر آب. در ادامه، پدیدههایی مانند طوفان، آتشفشان و زلزله توضیح داده میشوند تا کودک با شکلهای مختلف طبیعت آشنا شود. بخش پایانی هم به این موضوع میپردازد که انسانها برای زندگی به منابع زمین وابستهاند و باید از این خانهی مشترک بهتر مراقبت کنند.
چرا باید کتاب اولین دایرةالمعارف من دربارهی جهان ما را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب اولین دایرةالمعارف من دربارهی جهان ما را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تصویری کلی از زمین و بخشهای مهم آن، از زیستبومها تا پدیدههای طبیعی، در اختیار کودک میگذارد.
- کودک با مطالعهی این اثر میتواند رابطهی آبوهوا، جانوران، گیاهان و زندگی انسانها را بهتر درک کند.
- کتاب سؤالهای پایه دربارهی روز و شب، فصلها، رودها، کوهها، دریاها و قطبها را در قالب توضیحهای کوتاه پاسخ میدهد.
- بخشهای مربوط به طوفان، آتشفشان و زلزله آشنایی اولیه با رخدادهای طبیعی مهم را ممکن میکنند.
- پایانبندی کتاب توجه کودک را به وابستگی زندگی روزمره به منابع زمین و اهمیت مراقبت از محیطزیست جلب میکند.
خواندن کتاب اولین دایرةالمعارف من دربارهی جهان ما به این گروهها پیشنهاد میشود:
- کودکانی که میخواهند با سیارهی زمین و بخشهای مختلف آن آشنا شوند.
- والدینی که بهدنبال کتابی برای پاسخدادن به سؤالهای اولیهی کودکان دربارهی طبیعت هستند.
- مربیان و آموزگارانی که برای گفتوگو دربارهی فصلها، جانوران، آبوهوا و محیطزیست به منبعی مقدماتی نیاز دارند.
- کودکانی که به کتابهای تصویری دربارهی دریاها، کوهها، جنگلها و جانوران علاقه دارند.
- مخاطبانی که میخواهند از سنین پایین پیوند میان زندگی انسان و زمین را بهتر بشناسند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب اولین دایرةالمعارف من دربارهی جهان ما و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | اولین دایرةالمعارف من دربارهی جهان ما |
| عنوان دیگر | دایرةالمعارف آسان برای کودکان؛ جلد سوم |