کتاب قصههای بهلول
خواندن نظراتمعرفی کتاب قصههای بهلول
مرحوم قاضی نورالله شوشتری صاحب کتاب «مجالس المؤمنین» در شرح احوال بهلول مینویسد:
«و او وهب بن عمرو است که از عقلای مجانین بوده و بیخبران او را دیوانه میخوانند. مولد او «کوفه» است و چنانچه در «تاریخ گزیده» مسطور است از بنی اعمام هارونالرّشید عبّاسی بوده و شاگرد خاصّ حضرت امام جعفر صادق (ع) بوده و در زمرهٔ متّقیان عصر خود بوده»
بهلول که به معنای گشادهرو و خوب صورت آمده و مردان مزاح و بذلهگو، حاضرجواب و عاقل کهنهکار را به وی تشبیه و تمثیل میکنند، اگرچه به ظاهر دیوانه مینمود، ولی از فضلا و خردمندان روزگار بوده است. در تذکرهها، بهلول زیاد داریم، ولی بهلول معروف همان شخصی است که در زمان خلافت هارونالرّشید میزیسته و از شاگردان مخصوص امام صادق (ع) بوده است. بهلول، مردی عارف و عالم و شخصی فاضل و صاحب عقل و هوش سرشار و یگانهٔ دهر و سرآمد روزگار خود بود، ولی به واسطهٔ حفظ دین و ترویج شرع مبین و نشر حقایق و معارف الهیّه، خود را به جنون و دیوانگی زد و در آن دوران تسلّط معاندین، به غیر از این چاره نداشت، والّا خون او را میریختند.
در «قصههای بهلولِ» محمد شب زنده دار، روایات، قصهها و لطیفههای کوتاهی که درباره این شخصیت در منابع گوناگون آمده است را میخوانید:
روزی سکّهٔ طلایی در دست داشت و با آن بازی میکرد. شیّادی به او گفت: اگر این سکّه را به من بدهی، در مقابل ده سکّه به همین رنگ به تو میدهم.
چون سکّههای شیّاد را دید، دریافت که آنها از مس است. پس به شیّاد گفت: به این شرط میدهم که سه بار مثل خر، عرعرکنی. شیّاد پذیرفت و سه مرتبه عرعر کرد.
بهلول روی به شیّاد کرده و گفت: تو با این خریت فهمیدی که سکّهٔ من از طلاست، آن وقت توقّع داری من نفهمم که سکّه های تو از مس است؟
من و ملانصرالدین
سیرهی حکومتی امام مهدی (عج)محمد محمدی ریشهری
سوار در برفمریم ضمانتییار
سحرنامهرضا اسماعیلی
معرفت امام زمان (عج) و تکالیف منتظرانابراهیم شفیعی سروستانی
بهترین آفریده خداوند؛ اوصاف حضرت امیرالمومنین (ع) از زبان مشایخ اهل سنتعبدالرحیم مبارک
حیدرنامه؛ گزیدهای از حماسههای علوی از عهد صفویه تا عصر حاضرسیدعلی کاشفی خوانساری
جمع آوری قشنگ و کاملی از قصه های بهلول بود که میتونم بگم همه ی قصه های معروف بهلول رو پوشش داده بود... ____ داستان ها همه بسیار پند آموز و پربار بودن، هر از گاهی برای سرگرمی هم به داستان های
کتاب خوبی بود ولی بهترین داستان ها و بهترین قسمت هاشو دوستان تو بریده ها گذاشتن و به نظرم کسی فقط بریده ها رو بخونه کافیه
خوب بود
خیلی عالی بود
راستش من نسخه چاپیِ قصههای بهلول رو از نشر دیگری رو خوندم که میشه گفت همه داستان های بهلول رو توی یک کتاب جمع آوری کرده بود. بهلول گاهی من رو میخندوند، گاهی بهم درس میداد و یا هر دوی اونها. چیز
دوران بچگیم شکرستان جزو کارتونهای مورد علاقهم بود و از شخصیت بهلول خوشم میومد. بعدا فهمیدم که یه همچین شخصیتی در واقیعت هم وجود داشته. در این کتاب داستان کوتاه، اطلاعات خوبی در مورد بهلول فهمیدم. داستانهای بسیار شیرین و باحالی بودن
داستان های بهلول همیشه برام جالب بوده
خوب بود
خوبه ولی متن کتاب خیلی سنگیه .
شیرین و خوب