کتاب قدرت عادت
راهکارهایی برای ایجاد تغییر در زندگی، کسبوکار و جامعه
معرفی کتاب قدرت عادت
کتاب قدرت عادت نوشته چارلز دوهیگ با ترجمه محمد کشاورز و افسانه ملاجوادی به نقش عادتها در زندگی فردی، سازمانی و اجتماعی میپردازد. نویسنده که گزارشگر پژوهشی نیویورک تایمز است با تکیهبر تحقیقات عصبشناسی، روانشناسی و نمونههای واقعی از افراد، شرکتها و جنبشهای اجتماعی نشان داده است چگونه الگوهای تکراری رفتار شکل میگیرند و چهطور میتوان آنها را بازطراحی کرد. انتشارات راداس این اثر را منتشر کرده است و در پایان نیز راهنمایی عملی برای بهکارگیری ایدهها در زندگی روزمره آورده شده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب قدرت عادت
کتاب قدرت عادت پرفروشترین اثر چارلز دوهیگ است که اولین بار در سال ۲۰۱۲ منتشر شد. این کتاب در تقاطع عصبشناسی، روانشناسی رفتاری، بازاریابی و جامعهشناسی قرار دارد و به یکی از تأثیرگذارترین کتابهای علمی_عمومی در دههی ۲۰۱۰ تبدیل گردیده است. دوهیگ استدلال میکند که حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد از کارهای روزانهی ما، از مسواک زدن و رانندگی گرفته تا چک کردن تلفن و انتخاب غذا، آگاهانه و با اراده انجام نمیشود، بلکه بهصورت «عادت» و در یک حلقهی عصبی خودکار اتفاق میافتد. کتاب با یک کشف عصبشناختی شگفتانگیز آغاز میشود: بیمارانی که آسیب مغزی در ناحیهی «جسم مخطط» دارند، توانایی تشکیل عادتهای جدید را از دست میدهند، در حالی که میتوانند گفتگوهای پیچیده انجام دهند. دوهیگ از این یافته نتیجه میگیرد که عادتها در بخش عمیقتر و قدیمیتری از مغز (گانگلیون قاعدهای) ذخیره میشوند، نه در قشر جدید (مرکز تفکر منطقی).
کتاب قدرت عادت به سه بخش تقسیم میشود: عادتهای فردی (چگونه افراد میتوانند عادتهای خود را تغییر دهند)، عادتهای سازمانی (چگونه شرکتهایی مانند استارباکس، الگوریتم گوگل و بیمارستان روشود از عادتها برای ایمنی و سودآوری استفاده کردهاند) و عادتهای اجتماعی (چگونه جنبشهای بزرگ مانند جنبش حقوق مدنی آمریکا و کلیسای سدل بک از «عادتهای جمعی» برای تغییر جامعه استفاده میکنند). دوهیگ با روایت داستانهای واقعی و جذاب نشان میدهد که «عادت» نه یک ضعف، بلکه یک مکانیسم صرفهجویی انرژی است که مغز برای آزاد کردن ظرفیت تفکر برای مسائل پیچیدهتر تکامل داده است.
خلاصه کتاب قدرت عادت
کتاب با روایت داستانی از زندگی یوژین پاولی، بیماری که بخش مهمی از حافظهاش را از دست داده بود، وارد بحث عادتها میشود و نشان میدهد چگونه مغز حتی بدون حافظهی هشیار هم میتواند الگوهای تکراری و پیچیدهای را حفظ کند. نویسنده با شرح آزمایشهای عصبشناسی روی موشها و انسانها توضیح داده است که شبکههای قاعدهای مغز چگونه رفتارهای روزمره را به «حلقهی عادت» تبدیل میکنند تا انرژی ذهنی آزاد شود. در بخش اول با عنوان عادتهای افراد فصلهایی مانند چرخهی عادت، ذهن مشتاق و قانونی طلایی برای تغییردادن عادتها آمده است که در آنها ساختار سهمرحلهای عادت (سرنخ، جریان عادی، پاداش) و مفهوم «بخشبندی» در مغز توضیح داده شده است. در این بخش نمونههایی مانند یوژین، رانندگی، مسواکزدن و خوردن فستفود نشان میدهد چگونه رفتارهای کوچک به الگوهای قدرتمند تبدیل میشوند.
در بخش دوم با عنوان عادتهای شرکتهای موفق، نویسنده به سراغ سازمانها و برندها رفته است و نشان داده است شرکتهایی مانند استارباکس یا مجموعههای بزرگ صنعتی چگونه با شناخت عادتهای کارکنان و مشتریان، فرهنگ سازمانی و الگوهای مصرف را شکل دادهاند. فصلهایی مانند عادتهای مهم و کلیدی و استارباکس و عادت موفقیت به این موضوع پرداختهاند که برخی عادتها نقش «عادتهای محوری» را دارند و تغییر آنها زنجیرهای از تغییرات دیگر را فعال میکند. بخش سوم با عنوان عادتهای جامعه به سطح کلان میآید و از کلیساها، جنبشهای اجتماعی و ساختارهای جمعی مثال میآورد تا نشان دهد چگونه شبکهای از سرنخها و پاداشها میتواند رفتار یک شهر یا جامعه را تغییر دهد. فصلهایی مانند کلیسای سدلبک و تحریم اتوبوس مونتگومری و نورولوژی ارادهی آزاد، پیوند میان عادتهای فردی و ساختارهای اجتماعی را بررسی کردهاند. در پایان نیز پیوست «راهنمای خوانندگان برای بهرهمندی از این ایدهها» گامهایی عملی برای شناسایی و بازطراحی عادتها ارائه کرده است.
چرا باید کتاب قدرت عادت را بخوانیم؟
کتاب قدرت عادت با ترکیب روایتهای جذاب، پژوهشهای عصبشناسی و مثالهای واقعی از زندگی روزمره نشان داده است عادتها چگونه در مغز شکل میگیرند و چرا تغییرشان دشوار است. خواننده با مفاهیمی مانند حلقهی عادت، عادتهای کلیدی و نقش سرنخ و پاداش آشنا میشود و در پایان کتاب راهنمایی گامبهگام برای شناسایی و بازطراحی عادتهای شخصی، شغلی و جمعی در اختیار دارد.
خواندن کتاب قدرت عادت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب قدرت عادت به کسانی پیشنهاد میشود که درگیر تغییر سبک زندگی، ترک یا ساختن عادتهای تازه هستند یا در مدیریت، بازاریابی، منابع انسانی و آموزش با رفتار انسان سروکار دارند. همچنین به علاقهمندان علوم اعصاب، روانشناسی رفتار و کسانی که میخواهند سازوکار پشت تصمیمهای روزمره را بهتر بفهمند توصیه میشود.
درباره چارلز دوهیگ
چارلز دوهیگ (متولد ۱۹۷۴) نویسنده و روزنامهنگار برندهی جایزهی پولیتزر آمریکایی است که در نیوهمپشایر به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در دانشگاه ییل (لیسانس تاریخ) و سپس مدرسهی کسبوکار هاروارد (امبیای) به پایان رساند. دوهیگ حرفهی روزنامهنگاری خود را از روزنامهی نیویورک تایمز آغاز کرد و در آنجا بهعنوان خبرنگار حوزهی اقتصاد و کسبوکار فعالیت میکرد. او در سال ۲۰۱۳ به همراه تیمی از خبرنگاران نیویورک تایمز موفق به دریافت جایزهی پولیتزر برای گزارشهای سری «غارت شده» (اپل، آمازون و گوگل در زمینهی فرار مالیاتی) شد. دوهیگ بعداً بهعنوان خبرنگار ارشد در نیویورکر مشغول به کار شد و همزمان به نگارش کتاب پرداخت.
کتاب قدرت عادت اولین و مشهورترین اثر دوهیگ است که بلافاصله پس از انتشار به پرفروشترین کتاب بینالمللی تبدیل شد. او بعدها کتاب دوم خود، سریعتر، بهتر، هوشمندانهتر: اسرار بهرهوری در زندگی و کسبوکار (۲۰۱۶) را منتشر کرد که آن نیز جزو پرفروشهای نیویورک تایمز بود. سبک نوشتاری دوهیگ ترکیبی از گزارشگری تحقیقی عمیق، روایت داستانی جذاب و توضیح علمی قابل فهم است. او برخلاف بسیاری از نویسندگان خودیاری که از تجربیات شخصی شروع میکنند، به صدها تحقیق علمی، مصاحبه با متخصصان عصبشناسی و مطالعهی موردی شرکتهای بزرگ تکیه دارد. دوهیگ در مصاحبههایش گفته است که هدفش «نشان دادن علم پشت رفتارهای روزمره به زبانی است که در اتاق انتظار دندانپزشکی هم بشود خواند». او در حال حاضر در کالیفرنیا با همسر و دو فرزندش زندگی میکند و همچنان بهعنوان نویسنده و روزنامهنگار مستقل فعالیت میکند.
بخشی از کتاب قدرت عادت
«زندگی همه ما انسانها متشکل از محموعهای از عادتها است و عادات حزء حدایی ناپذیر زندگی یک انسان از بدو تولد تا زمان مرگ است. این عادات میتواند مثبت یا منفی و سازنده یا مخرب باشد. چگونه فردی عادت به خلق ثروت دارد و از طرف دیگر فردی دیگر به فقر عادت کرده است؟ کسی که عادت دارد هر روز صبح ورزش کند با کسی که عادت دارد هر روز سیگار بکشد. قطعا در مسیر کاملا متفاوتی از عادات قرار دارند. مهمترین عادتهای شمادر طول روز چیست؟ کدام یک از عادتهای خود را دوست ندارید و به کدام یک از عادات خود علاقمند هستید؟ شرکت یا سازمانی که میتواند عادتهای مثبتی را در فصای کسب و کار خود ایجاد کند. بهتر میتواند مسیر بهبود و کیفیت را بییماید. از طرف دیگر یک حامعه زمانی متحول خواهد شد که بتواند عادات گذشته خود را تغییر دهد. در اینحا لازم میدانم یادی کنم از پدرم که مهمترین عادات و انگیزههای زندگی را از او گرفتم و مادر مهربانم که همیشه دلسوزانه از من حمایت کرد تشکر و قدردانی نمایم. چجنانجه هرگونه نقطهنظر و انتقاد و پیشنهاد در خصوص مطالب این کتاب دارید. میتوانید از طریق ایمیل زیر با ما در ارتباط باشید. بخش اول عادت های افراد جرخهی عادت عادتها چگونه عمل میکنند؟ در پاییز ۱۹۹۳ مردی بسیار پیر وارد آزمایشگاه سان دیگو شد و هرچه در مورد عادت میدانستیم. تغییر داد. او قدی حدود یک متر و هشتاد سانتیمتر داشت و یک پیراهن آبی دکمهدار پوشیده بود. او به علت ابتلا به آرتروز آرام راه میرفت و همچنان که به سمت آزمایشگاه میآمد. دست همسرش را گرفته بود؛ گویی مطمئن بود که قرار است چه اتفاقی برایش بیفتد. حدود یک سال پیش یوژین پاولی که بیماریاش در دانش پزشکی با عنوان ای. پی شناخته میشد» در خانه اش بود و برای شام آماده میشد که همسرش در مورد پسرشان مایکل صحبت کرد که میخواست به آنها سر بزند. یوژین پرسید مایکل کیه؟ همسرش بارلی گفت؛ پسرت. میفهمی. همانی که با هم بزرگش کردیم! یوژن مبهوت به همسرش نگاه کرد و پرسید کی هست؟ روز بعد یوژین حالت تهوع داشت و از درد معده به خود میبیچید. در بیست و چهار ساعت آب بدنش آن قدر کم شده بود که بارلی با ترس و لرز او را به اورژانس منتقل کرد. دمای بدنش بالا رفت تا این که به چهل درجه رسید و در حالی که همان طور عرق میریخت هاله زردی روی ملافههای بیمارستان به وحود میآمد. او دچار هذیانگویی شد و در نهایت به خشونت دچار شد. وقتی پرستاران میخواستند به او سرم وصل کنند فریاد میزد و آنها را به عقب هل میداد.»}
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب قدرت عادت و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | قدرت عادت |
| عنوان دیگر | راهکارهایی برای ایجاد تغییر در زندگی، کسبوکار و جامعه |