کتاب روانشناسی پول
آموزههای فوقالعاده و ماندگار در مورد کسب ثروت، موفقیت و شادی
معرفی کتاب روانشناسی پول
کتاب روانشناسی پول نوشتهی مورگان هوسل با ترجمهی محمد کشاورز و سوگند دهقان بهوسیلهی نشر راداس منتشر شده است. این کتاب به رابطهی پیچیدهی انسان و پول میپردازد و نشان میدهد چرا رفتار، احساسات و تجربههای شخصی بیش از فرمولها و محاسبات در سرنوشت مالی اثر دارند. نویسنده با روایتهای واقعی از سرمایهگذاران، مدیران، افراد عادی و چهرههای مشهور اقتصادی تلاش کرده است نشان دهد چگونه شانس، ریسک، حرص، ترس، قناعت و رؤیاهای فردی تصمیمهای مالی را شکل میدهند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب روانشناسی پول
کتاب روانشناسی پول اثری از مورگان هوسل است که با نگاهی داستانمحور و تحلیلی به رفتار انسان در برابر پول پرداخته است. نویسنده در مقدمه توضیح داده است که سالها نوشتن دربارهی بحران مالی، سرمایهگذاری و اقتصاد او را به این نتیجه رسانده که فهم پول بیش از آنکه به ریاضی و مدلهای پیچیده وابسته باشد به روان انسان، خاطرات، ترسها و امیدهای او گره خورده است. کتاب روانشناسی پول بر این پیشفرض استوار است که «خوب کار کردن با پول» بیشتر یک مهارت رفتاری است تا یک توانایی فنی. کتاب روانشناسی پول در ۲۰ فصل تنظیم شده است و هر فصل به یکی از جنبههای رفتاری و ذهنی پول میپردازد. فصلهایی مانند «هیچ کس دیوانه نیست»، «شانس و ریسک»، «هرگز کافی نیست»، «ادغام و ترکیب (سود مرکب)»، «ثروتمند شدن یا ثروتمند ماندن»، «آزادی عمل»، «ثروت چیزی است که شما نمیبینید»، «پسانداز»، «معقول > منطقی»، «فضای خطا» و «شما تغییر خواهید کرد» نمونهای از عناوینی هستند که ساختار کلی کتاب را شکل دادهاند. در هر فصل، نویسنده با روایت چند داستان کوتاه از زندگی واقعی افراد مختلف، یک ایدهی مرکزی را توضیح داده است. کتاب روانشناسی پول از مقایسهی سرگذشتهایی مانند رونالد رید، سرایدار سادهای که میلیونر شد، و مدیران مالی یا فناوری که با وجود درآمدهای عظیم ورشکست شدند استفاده کرده است تا نشان دهد چگونه صبر، قناعت، حرص، خودکنترلی، شانس و زمان میتوانند سرنوشت مالی را تغییر دهند. مورگان هوسل در این کتاب بهجای ارائهی دستورالعملهای عددی، به خواننده کمک کرده است بفهمد چرا آدمها با پیشزمینههای متفاوت، تصمیمهای مالی کاملاً متضادی میگیرند و هرکدام در منطق شخصی خود «عاقل» به نظر میرسند. در پایان مقدمه نیز توضیح داده شده است که فصلها مستقلاند و هرکدام را میتوان جداگانه خواند.
خلاصه کتاب روانشناسی پول
کتاب روانشناسی پول بر این ایده استوار است که تجربههای شخصی هر فرد از پول، بخش بسیار کوچکی از واقعیت جهان است اما بخش بزرگی از رفتار مالی او را تعیین میکند. مورگان هوسل نشان داده است که چرا دو نفر با هوش و تحصیلات مشابه میتوانند تصمیمهای کاملاً متفاوتی دربارهی پسانداز، سرمایهگذاری و ریسک بگیرند و هر دو هم در منطق خود محق باشند. در کتاب روانشناسی پول مفاهیمی مانند نقش شانس و ریسک، تفاوت ثروتمند شدن و ثروتمند ماندن، اهمیت صبر و سود مرکب، قناعت، فضای خطا، تغییر اولویتهای زندگی و تأثیر دوران کودکی و محیط اقتصادی بر نگاه افراد به پول توضیح داده شده است. نویسنده با داستانهای واقعی تلاش کرده است نشان دهد دانستن «چه باید کرد» کافی نیست و بدون شناخت احساسات، ترسها و انگیزهها، تصمیمهای مالی پایدار شکل نمیگیرد.
چرا باید کتاب روانشناسی پول را بخوانیم؟
کتاب روانشناسی پول با ترکیب روایتهای واقعی و تحلیلهای روشن نشان داده است که چرا بسیاری از تصمیمهای مالی نه از روی نادانی بلکه بر اساس تجربههای متفاوت زندگی گرفته میشوند. این کتاب کمک میکند رابطهی شخصی با پول، ریسک، پسانداز و ثروت بهتر شناخته شود و مفاهیمی مانند قناعت، صبر، سود مرکب و فضای خطا در زندگی مالی بهکار گرفته شوند.
کتاب روانشناسی پول به کسانی پیشنهاد میشود که به رفتار مالی خود کنجکاو هستند، با پسانداز، سرمایهگذاری، بدهی یا ترس از آیندهی مالی دستوپنجه نرم میکنند یا میخواهند بفهمند چرا دیگران تصمیمهای مالی بهظاهر «عجیب» میگیرند. همچنین به علاقهمندان اقتصاد رفتاری و سرمایهگذاری پیشنهاد میشود. «من دوران تحصیل در دانشگاهم را به عنوان یک پیشخدمت در یک هتل زیبا در لس آنجلس کار میکردم. یکی از مهمانان همیشگی؛ یک مدیر فناوری بود. او نابغه بود و در ۲۰سالگی یکی از مولفههای اصلی روترهای وای فای را طراحی و ثبت کرده بود. چندین شرکت را تأسیس و فروخته بود. او به شدت موفق بود. همچنین او رابطهای با پول داشت که من آن را همچون ترکیبی از ناامنی و حماقت کودکانه توصیف میکنم. او یک بسته اسکناس صد دلاری به ضخامت چند اینچ به همراه داشت. آن را به هر کسی که میخواست ببیند و بسیاری که نمیخواستند نشان میداد. او آشکارا و با صدای بلند در مورد ثروت خود اغلب در حالی که مست بود و همیشه بیجهت و بیموقع لاف میزد. یک روز چند هزار دلار پول نقد به یکی از همکارانم تحویل داد و گفت: «به پایین خیابان برو و چند سکه ۱۰۰۰ دلاری برای من بگیر». ساعتی بعد، مدیر فناوری و دوستانش در کنار اسکلهای مشرف به اقیانوس آرام و در حالی که سکههای طلا را در دست داشتند، دور هم جمع شدند. برای سرگرمی شروع به پرتاب سکهها به دریا کردند، آنها را مانند سنگ پرتاب میکردند و بحث میکردند که سکه چه کسی دورتر رفته و همانطور قاهقاه میخندیدند و این کار را فقط جهت سرگرمی انجام میدادند. چند روز بعد او چراغی را در رستوران هتل شکست. متصدی هتل به او گفت که این یک لامپ ۵۰۰ دلاری بود و باید آن را تعویض کند. مدیر با کمال ناباوری پرسید: «شما فقط پانصد دلار میخواهید؟!» در حالی که بستهای پول را از جیبش بیرون میکشید، آن را به متصدی هتل تحویل داد.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب روانشناسی پول و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | روانشناسی پول |
| عنوان دیگر | آموزههای فوقالعاده و ماندگار در مورد کسب ثروت، موفقیت و شادی |
| عنوان انگلیسی | The Psychology of money timeless lessons on wealth, greed, and happiness |
| موضوع | موفقیت و خودیاری، روانشناسی عمومی |
| نویسنده | مورگان هوسل |