کتاب قدرت حال
راهکارهای بیداری معنوی و رسیدن به صلح با خود
معرفی کتاب قدرت حال
کتاب قدرت حال نوشتهی اکهارت تله با ترجمهی محمد کشاورز و ناهید محمدی ثابت اثری است که به موضوع بیداری معنوی و آگاهی از لحظهی اکنون میپردازد. این کتاب با عنوان فرعی «راهکارهای بیداری معنوی و رسیدن به صلح با خود» توسط نشر راداس منتشر شده است و نسخههای پیشین آن با عناوین دیگری مانند نیروی حال در ایران شناخته شدهاند. نویسنده در این اثر تجربهی شخصی خود از افسردگی عمیق، تمایل به خودکشی و سپس یک بیداری ناگهانی را نقطهی آغاز بحث قرار داده است تا از دل آن به مفهوم «بودن»، حضور در لحظه و رهایی از سلطهی ذهن برسد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب قدرت حال
کتاب قدرت حال اثری است که اکهارت تله در آن تجربهی بیداری معنوی خود را به صورت مجموعهای از گفتوگوها، پرسشها و پاسخها و توضیحات پیوسته بازآفرینی کرده است. نویسنده ابتدا در مقدمهی شخصی خود از سالهای طولانی افسردگی، اضطراب، تمایل به خودکشی و سپس یک شب بحرانی در ۲۹ سالگی میگوید که در آن با پرسش «این من کیست که نمیتواند خودش را تحمل کند؟» روبهرو شده و پس از آن نوعی فروپاشی «خود ذهنی» و تجربهی آرامش عمیق را پشت سر گذاشته است. این تجربه بعدها به تدریج برای او روشن شده و به شکل آموزشهای معنوی و سپس نگارش این کتاب درآمده است. کتاب قدرت حال در ساختار خود از پیشگفتار ناشر، پیشگفتار نویسنده در چاپ جدید، معرفی نویسنده و سپس فصلهای آموزشی تشکیل شده است. در پیشگفتار ناشر به تأثیر گستردهی این کتاب بر خوانندگان مختلف، از زندانیان تا راهبان و درمانگران اشاره شده است و در پیشگفتار نویسنده روند انتشار، ترجمه به زبانهای گوناگون و بازخوردهای فراوان خوانندگان مرور شده است. متن اصلی کتاب قدرت حال در ۱۰ فصل تنظیم شده است: «شما ذهنتان نیستید»، «خودآگاهی راهکار خارج شدن از رنج»، «حرکت عمیق به درون لحظه حال»، «استراتژیهای ذهن برای فرار از لحظه حال»، «لحظه حضور»، «بدن درون»، «بابی در مورد حقایق کشف نشده»، «روابط روشنبینانه»، «فراسوی شادی و غم، آرامش است» و «معنای تسلیم و سازگاری با تو». در هر فصل، تله با زبان پرسش و پاسخ، مفاهیمی مانند «بودن»، «من درونی»، «درد عاطفی»، «بدن درون» و «حضور آگاهانه» را توضیح داده است. کتاب قدرت حال در بخشهای مختلف خود همزمان دو کار انجام داده است: از یک سو به تشریح سازوکار ذهن، رنج، ترس، اضطراب و الگوهای فکری و احساسی ناآگاهانه پرداخته است و از سوی دیگر تلاش کرده است خواننده را در حین مطالعه به تجربهی لحظهی حال و سکون درونی ببرد. نویسنده بارها تأکید کرده است که این اثر را نباید فقط یکبار خواند و کنار گذاشت بلکه باید به آن بازگشت، مکث کرد، به نشانههای «درنگ» توجه کرد و اجازه داد برخی جملات بهجای تحلیل ذهنی، در سطح تجربهی درونی درک شوند. کتاب قدرت حال خود را «خوانشی تازه از تعالیم بیزمان معنوی» معرفی کرده است که بدون تکیه بر مکتب خاص، به جوهر مشترک آموزههای معنوی اشاره کرده است.
خلاصه کتاب قدرت حال
کتاب قدرت حال بر محور یک ایدهی اصلی بنا شده است: رنج انسان از یکیدانستن خود با ذهن و زندگیکردن در گذشته و آینده ناشی میشود و راه رهایی، حضور آگاهانه در لحظهی اکنون و اتصال به «بودن» است. اکهارت تله در این کتاب توضیح داده است که چگونه ذهن با جریان بیوقفهی افکار، قضاوتها، ترسها و داستانهای شخصی، «من درونی» را میسازد و انسان را در چرخهی درد و لذت، اضطراب و نارضایتی نگه میدارد. او پیشنهاد کرده است که فرد با «مشاهدهی فکرکننده»، شنیدن صدای ذهن بدون قضاوت و توجه به احساسات و «بدن درون» به تدریج از همانندسازی با ذهن فاصله بگیرد. در کتاب قدرت حال مفاهیمی مانند «بیذهنی»، «حضور»، «بودن» و «تسلیم» بهعنوان حالتهایی معرفی شدهاند که در آنها آگاهی از سطح فکر فراتر میرود و نوعی سکون زنده، شادمانی بیعلت و آرامش عمیق تجربه میشود. نویسنده تمرینهایی ساده مانند توجه به تنفس، آگاهبودن به حرکات روزمره، احساس میدان انرژی بدن و مکثهای کوتاه در طول روز را پیشنهاد کرده است تا این آگاهی در زندگی روزانه جا بیفتد و بهتدریج رابطهی فرد با خود، دیگران و جهان دگرگون شود.
چرا باید کتاب قدرت حال را بخوانیم؟
کتاب قدرت حال بهجای ارائهی نظریههای پیچیده، مستقیماً به تجربهی درونی رنج، اضطراب، ترس و نارضایتی پرداخته است و نشان داده است که چگونه ذهن با گذشته و آینده زندگی را از لحظهی اکنون جدا میکند. خواندن این کتاب میتواند برای کسی که درگیر پرسش از معنای زندگی، احساس پوچی یا فشار ذهنی مداوم است، راهی برای شناخت سازوکار ذهن و آشنایی با امکان حضور آرام و آگاه در لحظهی حال فراهم کند.
خواندن کتاب قدرت حال به کسانی پیشنهاد میشود که با اضطراب، افسردگی، افکار وسواسی یا احساس نارضایتی دائمی از زندگی درگیر هستند و بهدنبال درکی عمیقتر از خود و معنویت شخصیاند. همچنین به علاقهمندان مراقبه، خودشناسی و کسانی که میخواهند رابطهی خود را با ذهن، احساسات و لحظهی اکنون بازنگری کنند توصیه میشود.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب قدرت حال و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | قدرت حال |
| عنوان دیگر | راهکارهای بیداری معنوی و رسیدن به صلح با خود |