معرفی و دانلود کتاب داستان سیستان + خلاصه رایگان

۱۰ روز با ره‌بر، یادداشت‌های شخصی

۴.۵ امتیاز(از ۱۱ رأی)
رضا امیرخانی

معرفی کتاب داستان سیستان

کتاب داستان سیستان (۱۰ روز با ره‌بر، یادداشت‌های شخصی) نوشته رضا امیرخانی، سفرنامه‌ای است که از دلِ همراهی ۱۰ روزه با رهبر جمهوری اسلامی ایران، آیت‌الله خامنه‌ای در سیستان و بلوچستان شکل می‌گیرد، اما فقط گزارش یک سفر رسمی نیست. متن، همزمان به حاشیه‌های سفر، برخوردهای انسانی، فضای شهرها، نگاه مردم و تردیدها و واکنش‌های راوی نزدیک می‌شود و از همین مسیر تصویری زنده از یک مقطع حساس می‌سازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب داستان سیستان

کتاب داستان سیستان اثر رضا امیرخانی، روایتی از سفری ۱۰ روزه به سیستان و بلوچستان است؛ سفری که در ظاهر با یک برنامه‌ی رسمی سیاسی گره خورده، اما در متنِ روایت به مجموعه‌ای از مشاهده‌ها، گفت‌وگوها، سوءتفاهم‌ها، جزئیات روزمره و تأمل‌های شخصی تبدیل می‌شود. آنچه در متن برجسته شده، فاصله‌ی میان برنامه‌ریزی رسمی و واقعیتِ جاری در میدان است؛ از فرودگاه و محل اسکان گرفته تا مسیر استقبال، جمعیت، نیروهای اجرایی و واکنش‌های پیش‌بینی‌ناپذیر آدم‌ها.

این سفرنامه بیش از هر چیز بر نگاهِ ناظرِ درگیر تکیه دارد. امیرخانی فقط صحنه‌ها را ثبت نمی‌کند، بلکه مدام آن‌ها را می‌سنجد، از خود سؤال می‌پرسد، قضاوت‌های اولیه‌اش را پس می‌گیرد و دوباره به آنچه دیده برمی‌گردد. به همین دلیل، متن فقط شرحِ دیدارها و سخنرانی‌ها نیست؛ بلکه پر از لحظه‌هایی است که در آن‌ها ذهنِ راوی با واقعیتِ بیرونی دست‌وپنجه نرم می‌کند. حضور نیروهای حفاظتی، استقبال مردمی، تفاوت تبلیغات رسمی و مردمی، وضعیت شهر، خاطره‌ی تبعید آیت‌الله خامنه‌ای به آن منطقه و نسبتِ مردم با این سفر، همگی در کنار هم فضایی می‌سازند که هم سیاسی است و هم اجتماعی.

کتاب داستان سیستان از نظر لحن نیز ویژگی مشخصی دارد. متن با شوخی، کنایه، خودانتقادی و جمله‌های تند و کوتاه پیش می‌رود و همین باعث می‌شود روایت خشک و گزارشی نشود. در کنار این لحن، توجه رضا امیرخانی به جزئیات بسیار پررنگ است؛ از شکلِ هواپیما و مهمان‌سرا تا رفتار آدم‌های گمنام در مسیر استقبال. نتیجه، تصویری است از یک سفر که در آن حاشیه‌ها گاهی از متن مهم‌تر می‌شوند و فهمِ یک فضا، بیش از آنکه از مسیر شعارها به دست بیاید، از دلِ برخوردهای کوچک و صحنه‌های به‌ظاهر فرعی شکل می‌گیرد.

خلاصه کتاب داستان سیستان

رضا امیرخانی در داستان سیستان ماجرای همراهی خود با رهبری در سفر به سیستان و بلوچستان را روایت می‌کند. او از لحظه‌ی دعوت‌شدن تا رسیدن به زاهدان، ورود به برنامه‌های استقبال، دیدنِ آشفتگی‌های اجرایی، برخورد با نیروهای همراه، گفت‌وگو با مردم و حضور در مراسم مختلف، مسیر سفر را قدم‌به‌قدم ثبت کرده است. در این میان، راوی مدام میان بدبینی، شگفتی، تردید و اطمینان جابه‌جا می‌شود.

متن نشان می‌دهد که واقعیتِ یک سفر رسمی فقط در سخنرانی‌ها خلاصه نمی‌شود و بخش مهمی از معنای آن در حاشیه‌ها، رفتار آدم‌ها، فضای شهر و نسبتِ مردم با رخدادها آشکار می‌شود.

چرا باید کتاب داستان سیستان را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب داستان سیستان را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب تصویری نزدیک از یک سفر مهم در سیستان و بلوچستان ارائه می‌دهد و فقط به روایت رسمی ماجرا بسنده نمی‌کند.
  • خواننده با جزئیاتِ فضای اجتماعی و اجرایی سفر آشنا می‌شود؛ از استقبال مردمی تا بی‌نظمی‌ها و تناقض‌های پشت صحنه.
  • متن نشان می‌دهد که مشاهده‌ی دقیقِ حاشیه‌ها چگونه می‌تواند فهمِ عمیق‌تری از متنِ یک رخداد بسازد.
  • خواندن این کتاب امکان می‌دهد سیستان و بلوچستان نه‌فقط به‌ عنوان پس‌زمینه، بلکه به‌ عنوان بخشی زنده از روایت دیده شود.

خواندن کتاب داستان سیستان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب داستان سیستان به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به سفرنامه‌هایی که بر مشاهده‌های جزئی و موقعیت‌های واقعی تکیه دارند.
  • خوانندگانی که می‌خواهند درباره‌ی فضای اجتماعی و سیاسی یک سفر رسمی شناخت ملموس‌تری به دست آورند.
  • کسانی که به نوشته‌های رضا امیرخانی و شیوه‌ی نگاه او به آدم‌ها و موقعیت‌ها علاقه دارند.
  • مخاطبانی که از متن‌های پرجزئیات، کنایه‌دار و مبتنی بر تجربه‌ی مستقیم لذت می‌برند.
  • کسانی که می‌خواهند تصویری نزدیک‌تر از حال‌وهوای سیستان و بلوچستان در بستر یک رخداد مهم ببینند.

درباره رضا امیرخانی

رضا امیرخانی، داستان‌نویس، جستارنویس، سفرنامه‌نویس، منتقد ادبی و مهندس مکانیک، در سال ۱۳۵۲ در تهران متولد شده است. او در نوجوانی علاقمندی خود به ادبیات را نشان داد و نخستین رمانش با نام «ارمیا» را در سال ۱۳۷۴ منتشر کرد. امیرخانی در سال ۱۳۷۸ رمان «منِ او» را پس از دو سال پژوهش درباره‌ی تهران قدیم به چاپ رساند که به یکی از آثار پرفروش داستانی ایران تبدیل گردید. او در طول فعالیت‌های فرهنگی خود، مسئولیت‌هایی نظیر سردبیری سایت لوح و ریاست هیئت‌مدیره‌ی انجمن قلم ایران را بر عهده داشته است.

کتاب‌های «نشت نشا» در بررسی پدیده‌ی فرار مغزها و «نفحات نفت» در نقد فرهنگ نفتی و مدیریت دولتی، از جمله جستارهای بلند او هستند. امیرخانی در زمینه‌ی سفرنامه‌نویسی نیز آثاری چون «جانستان کابلستان» (سفرنامه‌ی افغانستان) و «نیم‌دانگ پیونگ‌یانگ» (خاطرات سفر به کره‌ی شمالی) را نوشته است. بردن جایزه‌ی کتاب سال جمهوری اسلامی و جایزه‌ی جلال آل‌احمد از جمله افتخارات این نویسنده هستند.

بخشی از کتاب داستان سیستان

«دیروز قم بودم، خانهٔ آقا مجتبا، که کرمی به من زنگ زد و گفت فردا ساعتِ هشت، مهرآباد، پرواز. قبلاً زیاد تجربه کرده بودم که در سفرهای غیرِرسمی که بلیت دستِ آدم نمی‌دهند، معمولاً وقتی می‌گویند هشتِ صبح، تا دوازدهِ ظهر هم از پرواز خبری نیست. برای همین با علی یک ربع به هشت، اتوبانِ همت قرار گذاشتیم و سلانه‌سلانه، بعد از صرفِ صبحانه راه افتادیم به سمتِ فرودگاه. ده دقیقه به هشت بود که کرمی به هم‌راه زنگ زد و گفت، آقا منتظرِ شما هستیم‌ها. دیدیم قضیه جدی است. تندترش کردیم، اما امان از ترافیک. از ترافیک بدتر، اتومبیلِ یکی از مسؤولانِ نظام بود که پشتِ سرِ ما بود و مدام چراغ می‌زد. انگار که راه باز است و ما تبرکاً راه نمی‌رویم. کلی می‌ترسیدیم از این که با او هم‌سفر باشیم، که شکرِ خدا به خیر گذشت و مثلِ بیش‌ترِ مسؤولان رفت سمتِ ترمینالِ پروازهای خارجی. نصفِ زمان به بد و بی‌راه گفتنِ به او گذشت و نصفِ دیگر به جواب به تلفن‌های مکررِ کرمی.

"دِ آقا کجایید شما؟ هواپیما آمادهٔ پرواز است. خلبان هم سوار شده است، فقط منتظرِ شما هستیم..." به علی گفتم که این کرمی هم بدخالی می‌بندد. به قولِ حُکما کم ببند، همیشه ببند. مگر می‌شود هواپیما با مسافر و خلبان و آن همه تشکیلات منتظرِ ما دو نفر باشد. در صنعتِ هوایی یک چیزی هست به نامِ فلایت پلن، طرحِ پرواز، برای ساعتی پر می‌کنندش. بعد اگر تأخیری به وجود آید یک ربع یک بار باید به برج رفت و آن را تغییر داد و تمدیدش کرد، فقط در هواپیماهای کوچک و پروازهای غیرِ سیویل هم‌چه تمدیدهایی مرسوم است... با افاضاتِ ما زمان کوتاه‌تر شد و هشت و بیست دقیقه رسیدیم فرودگاه. باید می‌رفتیم به یک آشیانه که نه ترمینال بود که بشناسیمش، نه جزوِ آشیانه‌های رسمی. به زحمت و به ضربِ تلفن‌های هم‌راهِ روشن و ناوبری نقطه به نقطه پیدایش کردیم. رسیدیم دمِ در و دیدیم که ای دلِ غافل، کرمی و جعفریان و نوری‌زاد و عبدالحسینی منتظرِ ما ایستاده‌اند. در آن جمع عبدالحسینی را تا آن روز ندیده بودم. ریشی بلند داشت و دوربینی در غلاف که از همان داخلِ کاور داد می‌زد: "من مالِ یک آدمِ حرفه‌ای هستم... خیلی حرفه‌ای!"»

معرفی این کتاب در تاریخ ۵ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب داستان سیستان و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابداستان سیستان

۱۴۰۵/۰۴/۱۸

به امید سلامتی کامل نویسنده محترم…❤️

sin.ein.mim
۱۴۰۵/۰۴/۱۴

نسخه چاپیش رو سالها پیش خوندم کتاب جالبی بود جزئیات خاصی ازش یادم نمیاد ولی حسی که از خوندن مطالب آقای امیرخانی دارم هنوز یادمه نگاهش جدید بود و تا اون زمان مثل اون حرف‌ها رو نخونده بودم. امیدوارم زودتر...بیشتر

MOHAMMAD MAHDI KAZEMIAN
۱۴۰۵/۰۴/۲۱

رها در باد
۱۴۰۵/۰۴/۱۹

چند سال پیش این کتاب را خوندم، قلم نویسنده فوق العاده اس سفرهای رهبری را به زبان خودمونی و جذاب به تصویر کشیده پیشنهاد میکنم حتما بخونید