دانلود و خرید کتاب نه تنبیه، نه تشویق الفی کهن ترجمه اکرم کرمی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب نه تنبیه، نه تشویق

کتاب نه تنبیه، نه تشویق

معرفی کتاب نه تنبیه، نه تشویق

کتاب نه تنبیه، نه تشویق نوشتهٔ الفی کهن و ترجمهٔ اکرم کرمی است. انتشارات صابرین این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. چگونه انگیزه‌های درونی را پرورش دهیم؟

درباره کتاب نه تنبیه، نه تشویق

چگونه انگیزه‌های درونی را پرورش دهیم؟ کتاب نه تنبیه، نه تشویق ۱۲ فصل دارد. شش فصل نخست، مباحث اصلی در مخالفت با رفتارگرایی کاربردی را مطرح کرده است. در فصل اول، خلاصهٔ کوتاهی از سنت رفتارگرایی، شیوع رفتارگرایی کاربردی در جامعهٔ ایران و علل پذیرش وسیع آن ارائه شده است. موضوع فصل دوم، رد یا قبول راهکار پاداش‌دهی است که نویسنده در آن، نخست لزوم چنین کاری را از لحاظ اخلاقی و منطقی ارزیابی کرده و سپس علت مردوددانستن آن را پیش کشیده است. فصل سوم مباحث نظری را رها کرده و به پیامدهای عملی این رویکرد پرداخته و با خلاصهٔ شواهد پژوهشی، نشان داده است که پاداش نه‌تنها به ایجاد رفتارهای ماندگار منتهی نمی‌شود بلکه در بهبود عملکرد هم مؤثر نیست؛ در واقع پاداش، اغلب وضعیت را بدتر هم می‌کند. در فصل‌های چهارم و پنجم، پنج دلیل عمده برای ناکارآمدبودن پاداش ارائه شده است که همگی، کاربرد این راهکار و تأثیر آن بر عملکرد فرد را مورد انتقاد قرار داده است. فصل ششم به بررسی مورد خاصی از پاداش پرداخته که شاید هرگز تصورش را هم نکنیم؛ تعریف‌وتمجید. بخش دوم کتاب حاضر، تأثیر منفی پاداش و راه‌حل‌های جایگزین آن را در ارتباط با عملکرد کارمندان، یادگیری دانش‌آموزان و رفتار کودکان در محیط خانه بررسی کرده است. این بخش، این سه مبحث را جداگانه ارائه کرده تا خواننده بتواند ابتدا بحث موردنظر خود را دنبال کند و در صورت علاقه، به دیگر فصل‌ها بپردازد. موضوعات مربوط به محیط کار در فصل‌های هفتم و دهم، مباحث آموزشی در فصل‌های هشتم و یازدهم و ارزش‌ها و رفتار کودکان (که هم به والدین و هم به معلمان مربوط می‌شود) در فصل‌های نهم و دوازدهم مطرح شده است.

خواندن کتاب نه تنبیه، نه تشویق را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران حوزهٔ آموزش‌وپروش کودکان و نوجوانان پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب نه تنبیه، نه تشویق

«حتی قبل از نگارش این کتاب بارها، چه به‌صورت مکتوب و چه به‌صورت شفاهی، استفاده از پاداش را مورد انتقاد قرار داده و با واکنش‌های متفاوتی روبه‌رو شده‌ام. اما بیشترین واکنش این بوده است که سخن مرا نه رد می‌کردند و نه تأیید. به‌عبارتی حرف آنها این بود: «شما چه راه‌حلی پیشنهاد می‌کنید؟»

بی‌گمان این پرسش کاملا منطقی و معقول است، ولی به چند دلیل پاسخ به آن برایم دشوار بوده است. نخست اینکه ابتدا باید ببینیم با کدام‌یک از این سه موضوع سروکار داریم: تربیت فرزند، آموزش دانش‌آموزان، یا مدیریت کارمندان.

دوم اینکه شیوه برخورد ما با هریک از موضوعات یادشده به علتِ ایجادی مشکل بستگی دارد. نکته جالب در رفتارگرایی کاربردی این است که برای تمام مشکلات یک پاسخ ارائه می‌شود. اما این پاسخ وعده‌ای دروغین است که بی‌اثر بودن آن در درازمدت خود را نشان می‌دهد. پاسخ من مبنی بر اینکه یک راه‌حل واحد را نمی‌توان جانشین پاداش کرد لبخند تمسخر بر لبان افرادی می‌نشانَد که به راه‌حلهای فوری عادت کرده‌اند. واکنش احتمالی آنها این است که «اوه، فکرش را می‌کردم، لطفآ وقتی راه‌حلی پیدا کردید بعدآ بیایید تا در این باره با هم حرف بزنیم». بی‌گمان برای مسائل پیچیده انگیزشی هیچ پاسخ ساده و مؤثری نمی‌توان یافت و به همین دلیل است که راه‌حلهای ساده بسیار وسوسه‌انگیزند.

آخرین و مهم‌ترین دلیلی که در پاسخ به راه‌حل جایگزین مرا ناراحت می‌کند این حقیقت است که در بحثهای مربوط به راه‌حلهای جایگزین برای پاداش، عمومآ فرض می‌شود که درمورد هدف غایی توافق وجود دارد. اگر من به شما بگویم که جاده در دست تعمیر است و مشکل می‌توانید به محل کار برسید احتمالا خواهید پرسید که «شما چه مسیری را پیشنهاد می‌کنید؟». بعد من با خوشحالی مسیر دیگری را توصیه می‌کنم که شما را به محل کار برساند. در اینجا هر دو درباره مقصد نهایی که محل کار شماست توافق داریم.

اما وقتی سخن از پاداش به‌میان می‌آید هدف نهایی اهمیت پیدا می‌کند. اگر هدف شما این باشد که یک کودک، دانش‌آموز یا کارمند را وادار به انجام کار مورد نظر خود کنید آنگاه برای سؤالِ «چه راهکاری را می‌توان جایگزین پاداش کرد؟» احتمالا جز تنبیه راهکار دیگری نمی‌توان ارائه داد. به‌منظور ایجاد اطاعت کوتاه‌مدت، راهکارهای کنترلی رفتارگرایی بهترین راه‌حلهای ممکن هستند.

ولی اگر هدف شما این باشد که با تحریک انگیزه‌های درونی، کارمندان را به کار بهتر ترغیب کنید، عشق به یادگیری خودجوش را در دانش‌آموز پرورش دهید، یا از فرزندان خود افرادی نوع‌دوست، متواضع و مسئول بسازید، آنگاه طرح سؤال «چه راهکاری را می‌توان جایگزین پاداش کرد؟» معنایی ندارد، زیرا پاداش ذره‌ای ما را به این اهداف نزدیک‌تر نمی‌کند. درواقع پاداش عملا نیل به این مقاصد را دشوار می‌سازد.»

کلیدهای پرورش هوش اخلاقی در کودکان و نوجوانان
میشل بربا
کلیدهای‌ گفتن‌ و‌ شنیدن‌ با کودکان و نوجوانان
آدل فابر
کلیدهای پرورش تفکر در کودکان و نوجوانان
میرنا بی. شور
در تمنای یادگیری
محمد ناصری
‌‫۱۰۱ بازی برای حضور ذهن‬‬: به همراه معماهایی برای کودکان
آلیسون بارتل
کتاب بزرگ بازی
دبرا وایز
فرزندپروری از درون به برون
دانیل سیگل
۱۰۱ بازی و معمای تفکر سریع برای کودکان
آلیسون بارتل
۱۰ روز تا داشتن کودکی سازگارتر و آرام‌تر
جفری برنشتاین
مهارت‌های زندگی برای کودکان
مژگان کلهر
کودک و حد و مرزهایش
هنری کلاود
فرزندپروری بدون شرط
الفی کهن
بازی‌های پنج دقیقه‌ای برای بچه‌های چهارسال به بالا
آلموت بارتل‮‬‌‫
کلیدهای پرورش اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان
گلن استنهاوس
باغبان و نجار
آلیسون گوپنیک
فرزند دوم، پیامدها و راه حل ها
مگ زویبک
راهنمای بهبود روابط خواهر و برادرها
پت اسپانگین
به خواهر و برادرها گفتن و از خواهر و برادرها شنیدن
آدل فابرو والین مازلیش
۱۰۱ بازی حرکتی
هوبرتا ویرسما
کلیدهای پرورش هوش عاطفی در کودکان و نوجوانان
جان گاتمن
سهیلا
۱۳۹۹/۰۲/۱۷

با احترام برای تمام دوستانی که این کتاب براشون مفید بود باید عرض کنم : نثر این کتاب برای من به عنوان یک مادر سنگین بود. به نظر من کتاب بیشتر برای دوستانی است که در این حوزه به صورت

- بیشتر
محمدحسین
۱۳۹۶/۱۲/۰۴

مطالعه این کتاب واقعا برای همه پدر و مادرها و مدیران در سطوح مختلف ضروریه و شواهد بسیار مستدل علمی در تاثیر منفی پاداش در تربیت فرزند، دانش آموز و کارمندان ارائه میده

محسن
۱۴۰۰/۱۲/۲۵

احتمالا بیشتر ما می‌دانیم که تنبیه شیوهٔ خوبی برای تربیت بچه‌ها یا مدیریت کارمندها و... نیست. اَلفی کُهن در حوزهٔ آموزش، والدگری و رفتارهای انسانی فعالیت می‌کند و در این کتاب نشان می‌دهد که تشویق هم شیوهٔ مناسبی برای کنترل

- بیشتر
elise
۱۳۹۹/۰۲/۲۳

به عنوان یک معلم که در این زمینه مطالعات زیادی انجام دادم بسیار جالب و جامع بود.

حسین(ع) همه جا با ماست
۱۳۹۷/۱۲/۲۵

خیلی کتاب جالبیه برام .پیشنهاد میکنم حتما بخونیدش. آموزه های خیلی جدید و متفاوتی رو درک کردم.

کاربر ۹۸۸۹۵۷
۱۴۰۱/۱۰/۱۰

این کتاب برای افرادی که تخصصی در حوزه روانشناسی درس خوندن و کار می‌کنن مفید هست. چون بیشتر نظریه‌های رفتاردرمانی رو تحلیل می‌کنه و مثال می‌زنه. به‌نظرم این کتاب برای افراد دیگه مثل پدر و مادرها ممکنه خسته کننده باشه

- بیشتر
مریم قاسمی
۱۳۹۹/۰۸/۳۰

کتاب؛کتاب خوبیه

کاربر ۱۸۲۸۸۷۲
۱۴۰۳/۰۵/۱۹

تکنیکال ب نظرم یکم سخت بود و لی از مطالعه اش لذت بردم

z
۱۴۰۳/۰۷/۰۵

کتاب خوب و کاربردی برای فعالان حوزه کودک و نوجوان.

بسیار عالی و مفید و کاربردی
۱۴۰۳/۰۲/۲۷

علمی و جذاب و تا حدودی غیر منتظره و قابل احترام است

تعریف‌وتمجید «موجب وابستگی به تأیید دیگران می‌شود و اگر بیش از اندازه اِعمال گردد به احساس ناامنی در کودک دامن می‌زند، به‌گونه‌ای که تصور برآورده نساختن انتظارات دیگران ممکن است او را به وحشت اندازد»
ری
اصل مطلب نیز همین جاست: تفرقه بینداز و حکومت کن.
elinow
«حتمآ باید این را هم یاد بگیریم؟» یا «آیا این مطلب در امتحان می‌آید؟» هر آموزگاری باید معنی این سؤالها را بداند. این سؤالها زنگ خطر را به‌صدا درمی‌آورند. زبان‌حال دانش‌آموزی که چنین سؤالی را مطرح می‌کند این است: «افراد خوش‌نیتی که با رشوه یا تهدید مرا وادار به انجام تکالیف کرده‌اند عشق به یادگیری را در من کشته‌اند. حالا همه آنچه من می‌خواهم بدانم این است که آیا باید آن تکالیف را انجام بدهم یا نه، و اگر انجام بدهم در قبال آن چه چیزی نصیبم می‌شود.»
کاربر ۶۸۳۵۲۰
معلمی از صحبت کردن دانش‌آموزان در کلاس عصبانی می‌شود. بی‌گمان وی باید شهامت داشته باشد که از خود بپرسد آیا عاقلانه است انتظار داشته باشم دانش‌آموزان مدتی طولانی کاملا ساکت و بی‌سروصدا بنشینند، یا شاید اصلا اشکال از من است که حوصله سروصدای بچه‌ها را ندارم. مسلّم است که توجیه محترمانه کودکان شش ساله برای آرام نشستن، مستلزم صبر و تلاش است. اما اعلام این مطلب که «اگر ساکت بنشینید فلان جایزه را خواهید گرفت...» مستلزم به خرج دادن هیچ شهامتی، هیچ فکر و تلاشی، هیچ صبر و حوصله‌ای، هیچ استعدادی و هیچ صرف وقتی از سوی معلم نیست.
حبیب اله برجی
وقتی مرتب به کودکان قول می‌دهیم که در قبال رفتار مسئولانه پاداش دریافت خواهند کرد، به دانش‌آموزان وعده می‌دهیم که در ازای یادگیری مطالب جدید جایزه خواهند گرفت و به کارمندان یادآوری می‌کنیم که کار بهتر با مزایای بیشتری جبران خواهد شد، درواقع فرض را بر این می‌گذاریم که آنها به اختیار خود دست به چنین عملی نخواهند زد یا اصلا نمی‌توانند چنین کنند. اگر قابلیت رفتار مسئولانه، عشق ذاتی به یادگیری و میل به درستکاری بخشی از هویت انسانی ما باشد این فرض پنهان که عکس چنین قضیه‌ای را قبول دارد انسانیت ما را زیرسؤال می‌بَرد.
fr
«اشتباهات دوستان ما هستند.»
محسن
تنبیه نفرت و انزجار تولید می‌کند نه مسئولیت‌پذیری.
Mohammad Ali Zareian
مشکل از آنجا ناشی می‌شود که ما برای کنترل رفتار دیگران، آنچه را آنان بدان علاقه یا نیاز دارند در اختیار بگیریم و بعد آن را به‌صورت مشروط به آنها بدهیم.
Mohammad Ali Zareian
هر ایده و طرز تفکر بانفوذی زمانی به سبب جذابیت و قدرت متقاعدسازی‌اش موردتحسین قرار می‌گیرد و زمانی به علت نفوذ و سلطه‌اش بر فرد و جامعه موجب نگرانی می‌شود. و اما زمان نگرانی هنگامی است که ایده آن‌قدر شایع می‌گردد که دیگر حتی مورد تأمل قرار نمی‌گیرد و چنان ریشه می‌دواند که مسلّم فرض می‌شود.
حسین
بدرفتاری کودک باید به‌مثابه «فرصتی برای آموختن» تعبیر شود؛ به‌منزله مشکلی که باید به کمک خود او حل شود نه تخلفی که مستوجب تنبیه باشد.
Mohammad Ali Zareian
: هر چیزی که به‌عنوان شرط یا پیش‌نیاز چیز دیگری مطرح گردد، یا به عبارتی وسیله‌ای شود برای رسیدن به هدفی دیگر، از مطلوبیت و ارزش کمتری برخوردار است. شرطِ «این کار را بکن تا آن را بگیری» بلافاصله ارزش «این» را در مرتبه بعد قرار می‌دهد. پاداش‌گیرنده با خود می‌گوید که «اگر آنها باید برای این کار به من رشوه بدهند حتمآ کاری است که من دوست ندارم بکنم»
حسین(ع) همه جا با ماست
که در چنین کلاسی وقتی برگه دانش‌آموز رضایت‌بخش نباشد، به‌جای تنبیه شدن دانش‌آموز با یک نمره بد، به او فرصت داده می‌شود تا آن را بازنویسی کند. در این کلاس به‌جای ارزیابی، تأکید بر یادگیری و پیشرفت است.)
کاربر ۲۵۰۴۳۲۰
*پاداش را شرط کار قرار ندهید. مخالفت عده‌ای به این دلیل است که می‌گویند قصد ما کنترل دیگران نیست، ما می‌خواهیم از کار شایسته تقدیر کنیم یا مراتب قدردانی خود را نشان دهیم. کاری که این عده می‌توانند بکنند این است که از قبل چیزی درباره پاداش به زبان نیاورند. لپر و یکی از همکارانش بر این عقیده‌اند که دریافت پاداش غیرمنتظره «معمولا موجب نمی‌شود که شخص رفتار قبلی خود را رفتاری هدایت‌شده به‌سوی پاداش ببیند»،
کاربر ۲۵۰۴۳۲۰
در یکی از پژوهشها وقتی از کودکان خواسته شد با کودکی بازی کنند تا بتوانند یکی از اسباب‌بازیهای او را داشته باشند، یا در پژوهش دیگری از آنان خواسته شد در ازای بازی با یکی از همسالان خود کلوچه دریافت کنند، آنها بعدها علاقه کمتری به ارتباط با آن کودک نشان دادند. همین‌طور دانشجویان کالج نیز، جز عده‌ای که بسیار خجالتی بودند، وقتی به‌خاطر تعامل با یک غریبه پاداش گرفتند، برای ادامه تعامل با او علاقه کمتری نشان دادند
حسین(ع) همه جا با ماست
تصور کنید که برای کمک به همسایه خود، او را تا مرکز خریدی می‌رسانید، یا در جابه‌جایی اثاثیه‌ای به او کمک می‌کنید، و بعد او در قبال زحمتی که کشیده‌اید پنج دلار به شما تعارف می‌کند. آیا احساس نمی‌کنید به شما توهین شده است؟ چرا؟ پیشنهاد پول چه معنایی دارد؟ دراین‌صورت وقتی خود ما نیز در جایگاه پاداش‌دهنده قرار می‌گیریم نباید تفاوت جایگاه پاداش‌دهنده یا دریافت‌کننده را از یاد ببریم.
fr
شعار «این کار را بکن تا به فلان پاداش برسی» توجه افراد را روی «فلان پاداش» متمرکز می‌کند نه روی «این کار». اگر به خلاقیت اهمیت می‌دهیم متوجه ساختن فکر کارمندان به میزان دریافتی آخر ماه یا متمرکز کردن توجه دانش‌آموزان به نمرات کارنامه‌شان، آخرین راهکاری است که باید به آن متوسل شویم. در پایان، بحث خود را در دو جمله خلاصه می‌کنیم: آیا پاداش در مردم ایجاد انگیزه می‌کند؟ صددرصد. پاداش مردم را برمی‌انگیزد تا آن را به‌دست آورند.
mahdi
از تعریف‌وتمجیدهایی که جوّ رقابت ایجاد می‌کنند بپرهیزید. هرگز در تعریف خود کسی را با دیگری مقایسه نکنید. عباراتی چون «تو بهترین شاگرد کلاس هستی» (یا «شما بهترین کارمند این بخش هستید») باید از خزانه لغات ما حذف شوند. پژوهشهای انجام‌شده در این زمینه به‌وضوح نشان می‌دهند که این قبیل تعاریف انگیزه درونی را زایل می‌سازند.
محسن
بدرفتاری کودک باید به‌مثابه «فرصتی برای آموختن» تعبیر شود؛ به‌منزله مشکلی که باید به کمک خود او حل شود نه تخلفی که مستوجب تنبیه باشد. سعی می‌کنم نشان دهم که این روش نه‌تنها محترمانه و انسانی‌تر است بلکه در درازمدت احساس مسئولیت هم در کودک به‌وجود می‌آورد.
کاربر ۲۵۰۴۳۲۰
برخی حامیان روشهای اِعمال فشار تصور می‌کنند که کودکان در صورت عدم کنترل، وحشی می‌شوند. از قضا این مطلب بیشتر درباره کودکانی صادق است که معمولا کنترل می‌شوند، مورد اعتماد قرار نمی‌گیرند، توجیه نمی‌شوند، تشویق نمی‌شوند که خود بیندیشند، یاری نمی‌شوند تا ارزشهای مثبت را نهادینه کنند و غیره.
پرتو
. هرقدر که بر تعداد دفعات وعده‌های من برای پاداش‌دهی اضافه گردد بیشتر باعث می‌شوم که طرف مقابلم به این پاداش پاسخ دهد یا حتی خودش آن را شرط بگذارد. همان‌طور که خواهیم دید، بعد از مدتی، دیگر علل اصولی در او انگیزه‌ای ایجاد نمی‌کنند که کارش را به بهترین وجه انجام دهد، بلکه فقط برای کسب پاداش می‌کوشد. چیزی نمی‌گذرد که جایزه و پاداش به‌صورت عادت درمی‌آید
monajokar

حجم

۳۷۶٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۳۵۲ صفحه

حجم

۳۷۶٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۳۵۲ صفحه

قیمت:
۱۳۲,۰۰۰
۱۱۸,۸۰۰
۱۰%
تومان