کتاب بانوی قصه من
روایت داستانی از زندگی حضرت زینب (س)
معرفی کتاب بانوی قصه من
کتاب بانوی قصه من (روایت داستانی از زندگی حضرت زینب (س)) نوشته مژگان شیخی و روایتی داستانی در مورد زندگی حضرت زینب (س) است که نشر مهرک آن را منتشر کرده است. این کتاب در قالب چندین روایت اولشخص، از زبان نزدیکان و همراهان حضرت، به کودکی، نوجوانی، سالهای حضور در مدینه و کوفه و سپس همراهی با امام حسین (ع) در کربلا میپردازد. نویسنده با تکیه بر جزئیات عاطفی و فضاسازیهای پررنگ تلاش کرده است سیمای انسانی، شجاعت، دانایی و صبوری این شخصیت را در موقعیتهای مختلف نشان دهد و مخاطب را قدمبهقدم در دل حوادث بزرگ تاریخ اسلام پیش ببرد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بانوی قصه من اثر مژگان شیخی
کتاب بانوی قصه من زندگی حضرت زینب (س) را از تولد تا حوادث پس از عاشورا دنبال کرده است. مژگان شیخی در این کتاب هر بخش را از زبان شخصیتی متفاوت روایت میکند؛ از دایه و همسایه و شاگرد گرفته است تا فرزندان و همراهان کاروان کربلا. این تنوع صداها باعث شده است تصویر حضرت زینب (س) از زاویههای گوناگون شکل بگیرد و فقط به یک روایت رسمی محدود نماند.
در کتاب بانوی قصه من ابتدا تولد حضرت زینب (س) و نامگذاری او توسط پیامبر اسلام با نگاهی عاطفی و درعینحال آگاه به آیندهی پررنج او توصیف شده است. سپس سالهای کودکی و نوجوانیاش در خانهی امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، مسئولیتپذیری زودهنگام پس از درگذشت مادر و شباهت رفتاری و روحی او به حضرت فاطمه (س) بهتفصیل روایت شده است. کتاب در ادامه به دورهی حضور حضرت زینب (س) در کوفه و برگزاری کلاسهای تفسیر قرآن برای زنان شهر میپردازد و نشان میدهد چگونه او در کنار جایگاه خانوادگی، بهعنوان معلم و مفسر قرآن نیز شناخته میشود.
در بخشهای پایانی کتاب بانوی قصه من، روایتها بهتدریج بهسمت حوادث کربلا و پس از آن حرکت میکند. راویان در این بخش تغییر میکنند و فرزند حضرت زینب (س)، عون، همسر امام حسین (ع) و در نهایت دختر امام، سکینه، هرکدام بخشی از مسیر حرکت کاروان، نبرد عاشورا، تشنگی، شهادت یاران و نقش حضرت زینب (س) در دل این فاجعه را بازگو میکنند. کتاب با تمرکز بر احساسات، گفتوگوها و جزئیات صحنهها سیمای زنی را ترسیم کرده است که هم ستون عاطفی خانواده بود و هم سخنگوی پیام کربلا.
خلاصه کتاب بانوی قصه من
کتاب از تولد حضرت زینب (س) در خانهی امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) آغاز میشود؛ جایی که پیامبر با اشک و لبخند نام زینب را بر او میگذارد و از رنجهای آیندهاش خبر میدهد. سپس کودکی و نوجوانی حضرت زینب (س) در مدینه پس از فقدان مادر با تمرکز بر مسئولیتپذیری زودهنگام، سادهزیستی و شباهت رفتاریاش به حضرت فاطمه (س) تصویر شده است. در میانهی کتاب نیز حضرت زینب (س) بهعنوان معلم تفسیر قرآن در کوفه دیده میشود؛ بانویی دانا که برای زنان شهر کلاس میگذارد و از پیامبر و حضرت فاطمه (س) نقلقول میکند.
در بخشهای پایانی، روایتها به مسیر حرکت کاروان امام حسین (ع) به سوی کوفه، محاصره در کربلا، تشنگی، شهادت یاران و فرزندان و ایستادگی حضرت فاطمه (س) در کنار خیمهها میرسد. کتاب نشان میدهد که چگونه حضرت فاطمه (س) در اوج مصیبت، هم پناه کودکان و زنان است و هم نگهبان پیام عاشورا.
چرا باید کتاب بانوی قصه من را بخوانیم؟
کتاب بانوی قصه من تصویری عاطفی از زندگی حضرت زینب (س) ارائه کرده است. خواننده در خلال روایتهای متنوع با ابعاد مختلف شخصیت او (از دانش و تفسیر قرآن تا شجاعت در کربلا و صبوری در سوگ عزیزان) آشنا میشود و حوادث تاریخی را نهفقط بهعنوان واقعه، بلکه بهصورت تجربهی زیستهی شخصیتها لمس میکند.
خواندن کتاب بانوی قصه من را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب به دوستداران زندگی اهلبیت (ع)، نوجوانان و جوانی که میخواهند با شخصیت حضرت زینب (س) در قالب داستان آشنا شوند و کسانی که به روایتهای تاریخیـعاطفی دربارهی واقعهی کربلا علاقه دارند، پیشنهاد میشود.
درباره مژگان شیخی
مژگان شیخی، متولد سال ۱۳۴۱، در رشتهی مترجمی زبان انگلیسی تحصیل کرده است. او مسیر حرفهای خود را از سال ۱۳۶۳ با نگارش داستان «بلبل نوکطلا و باغ آرزوها» آغاز کرد. این نویسنده در هر دو حوزهی ادبیات کودک و ادبیات بزرگسال فعالیت داشته و بیش از ۱۵۰ عنوان کتاب منتشر کرده است. ازجمله آثار او در زمینهی ادبیات کودک میتوان به کتابهای «جنگ حران»، «تابستان و غاز سفید»، «حسنی و قورباغهی جادوشده»، «راز آواز» و «دفترچهی خاطرات یک کلاغ» اشاره کرد. کتاب بانوی قصه من نیز اثر او و در باب زندگی حضرت زینب (س) است.
جوایز و افتخارات نویسنده
«نشان افتخار رشد» توسط وزیر آموزش و پرورش، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی به مژگان شیخی (و غلامرضا حیدری ابهری و حسین فتاحی) اهدا شد؛ نویسندگانی که با سالها فعالیت مستمر در حوزهی ادبیات کودک و نوجوان و همراهی با سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، نقش مؤثری در ارتقای جایگاه «نشان رشد» و تقویت جریان تولید کتابهای فاخر برای کودکان و نوجوانان داشتهاند.
بخشی از کتاب بانوی قصه من
«من همسر یزیدم: هند
در شهر شام غوغا بود. از یک طرف صدای طبل و کرنا به گوش میرسید و از طرف دیگر شور و هلهلهٔ مردم بود. به دستور یزید، شهر را آذین بسته بودند. در هر سو پارچههای رنگی بود و علم و بیرق. میگفتند عدهای علیه خلیفه و حکومت قیام کردهاند. سربازان یزید به جنگ با آنها رفتند و پیروز شدند.
اینک کاروان اسیران را به شام میآوردند. مردم در گذرگاهها جمع شده بودند. جلوی دروازه و سر راهها ایستاده بودند. شهرْ هفت دروازهٔ اصلی داشت. میگفتند اسیران را میخواهند از «باب ساعات» بیاورند. در نزدیک آن دروازه، ساعتی بود که با آب کار میکرد؛ دوازده استوانه داشت که هر کدام نشانهٔ یک ساعت بود. معلوم بود یزید از این پیروزی خیلی به خودش میبالد که میخواهد اسیران را از این دروازهٔ مهم وارد کند. این پیروزی برایش خیلی باارزش بود، باارزشتر از هر چیز. این را کاملاً میشد فهمید. آن روزها دائم شعر میگفت. وقتی میخواست با میمون مورد علاقهاش، ابوقیس، بازی کند، بیشتر از همیشه میخندید و سربهسرش میگذاشت. بیش از اندازه شراب مینوشید. مرتب به این و آن انعام میداد و مجالس مهمانی برگزار میکرد.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب بانوی قصه من و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | بانوی قصه من |
| عنوان دیگر | روایت داستانی از زندگی حضرت زینب (س) |