معرفی کتاب زنی پشت پنجره
کتاب زنی پشت پنجره (The Woman in the Window) نوشتهی ای جی فین، داستان زنی را روایت کرده که در خانهای قدیمی در محلهی هارلم نیویورک زندگی میکند و جهانش را از پشت شیشهها میبیند. آنا فاکس به دلیل آگورافوبیا (ترس از فضاهای باز) ماههاست از خانه بیرون نرفته و روزهایش را با تماشای همسایهها از پشت پنجره میگذراند و آدمهای مختلف و زندگیشان را روایت میکند. او شبی قتلی را در خانهی همسایه میبیند اما چطور میتوان به حواس، حافظه و برداشتهای زنی که تحت تأثیر دارو، الکل و ترس است اعتماد کرد؟ نشر یاشنا این داستان را با ترجمه مهتاب عبدی منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب زنی پشت پنجره
کتاب زنی پشت پنجره رمان روانشناختی و معمایی ای جی فین است که ادای احترامی مدرن به شاهکارهای سینمای کلاسیک، بهویژه فیلم پنجره عقبی آلفرد هیچکاک، به شمار میرود. داستان دربارهی دکتر آنا فاکس، روانشناس کودک است که به دلیل یک ترومای شدید و تصادف رانندگی، به اگورافوبیا مبتلا شده و نزدیک به یک سال است که پا را از خانهاش بیرون نگذاشته است.
او روزهای خود را با نوشیدن افراطی شراب، مصرف داروهای روانگردان، تماشای فیلمهای کلاسیک نوآر و جاسوسی از همسایگانش از طریق دوربین میگذراند. زندگی یکنواخت آنا زمانی زیرورو میشود که خانوادهی راسل به خانه روبهرویی نقلمکان میکنند؛ او شبی از پشت پنجره، شاهد چاقو خوردن و قتل زنی در خانه آنها میشود، اما با دیواری از انکار مواجه میشود.
ساختار رمان زنی پشت پنجره مبتنی بر راوی غیرقابلاعتماد است. ای جی فین خواننده را به درون ذهن آشفتهی آنا میبرد؛ ذهنی که به دلیل ترکیب همزمان انزوای شدید، تداخل داروها و الکل، مرز میان دیده و شنیدههایش بهشدت مخدوش شده است.
اکتاب در پی کالبدشکافی تنهایی و مکانیزمهای دفاعی ذهن انسان در برابر ضربههای روحی سهمگین است؛ پلیس و همسایگان ادعای آنا را صرفاً توهمات یک زن منزوی و الکلی میدانند. با این حال، کتاب در نهایت به یک داستان بقا و بازپسگیری اراده تبدیل میشود؛ جایی که آنا باید از میان آوارهای ذهن بیمار و خاطرات سرکوبشدهاش، حقیقت عینی را بیرون بکشد.
خلاصه داستان زنی پشت پنجره
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
نیمهی نخست داستان زنی پشت پنجره به تشریح وضعیت زیستی و روانی آنا فاکس، روانشناس کودک، میپردازد که در پی یک ترومای روحی شدید به آگورافوبیا و اختلال استرس پس از سانحه دچار شده و نزدیک به یک سال است که در خانهی چندطبقهی خود در هارلم انزوا گزیده است.
او که جدا از همسرش اد و دخترش اولیویا زندگی میکند و تنها از طریق تماس تلفنی با آنها در ارتباط است، روزهای خود را با مصرف دارو و شراب، تماشای فیلمهای دلهرهآور کلاسیک و گفتوگو با دیگر مبتلایان در فضای مجازی سپری میکند. فضای خانه توأمان نقش پناهگاه و قفس را برای او ایفا میکند.
بخش دوم داستان، عکاسی و چشمچرانی آنا از محله و ساکنان خانههای اطراف، بهویژه خانوادههای میلر و راسل است. آنا از لنز دوربین خود، جزئیات روابط پنهان خانم میلر در خانهی شمارهی ۲۱۲ و ریتم زندگی همسایگان جدید خانهی شمارهی ۲۰۷ یعنی آلیستر، جین و پسر نوجوانشان اتان را زیر نظر میگیرد.
او یک شب به شکلی اتفاقی قتل جِین راسل را میبیند، اما وقتی پلیس را باخبر میکند، خانوادهی راسل همهچیز را منکر میشوند. راسلها ادعا میکنند هیچ اتفاقی نیفتاده و زنی که به عنوان جِین معرفی میشود، کاملاً زنده و سرحال است، اما او اصلاً آن زنی نیست که آنا پیشتر ملاقات کرده بود.
چرا باید کتاب زنی پشت پنجره را بخوانیم؟
این کتاب روایتی از ذهنی است که میان خاطره، خیال، دارو و واقعیت در رفتوآمد است. در کنار این لایهی روانشناختی، کتاب پر از ارجاع به تاریخ سینمای دلهرهآور و نوآر است؛ از هیچکاک تا پولانسکی و فیلمهای کلاسیک سیاهوسفید.
خواندن کتاب زنی پشت پنجره را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
زنی پشت پنجره به کسانی پیشنهاد میشود که به رمانهای دلهرهآور یا داستانهایی با راوی غیرقابل اعتماد علاقهمند هستند.
درباره ای جی فین
ای جی فین (A. J. Finn) (متولد ۱۹۷۹)، نام مستعار دانیل مالوری، رماننویس، ویراستار و منتقد ادبی آمریکایی است که با نگارش اولین رمان خود، زنی پشت پنجره، به شهرتی جهانی دست یافت. مالوری فارغالتحصیل دانشگاه دوک است و سالها به عنوان ویراستار ارشد در انتشارات هارپرکالینز در لندن و نیویورک فعالیت میکرد و بر انتشار آثار جنایی و معمایی نویسندگان مطرح نظارت داشت. رمان دیگر او پایان داستان نام دارد.
سبک نگارش او، تحت تأثیر تعلیقهای هیچکاکی، فضاهای کلاستروفوبیک و خلق شخصیتهایی با روانهای آسیبدیده و غیرقابلاعتماد است؛ ویژگیهایی که به نوعی با زندگی واقعی خود او نیز همپوشانی دارند. در سال ۲۰۱۹، نیویورکر در مقالهای جنجالی فاش کرد که مالوری سالها دربارهی زندگیاش به همکاران و اطرافیانش دروغ گفته بود؛ ادعاهایی مثل داشتن دکترا از آکسفورد، ابتلا به سرطان پیشرفتهی مغز و فوت مادر و برادرش بر اثر بیماری (در حالی که هر دو زنده بودند). مالوری بعدها این رفتارها را تأیید کرد و اظهار داشت که این دروغپردازیها ناشی از بحرانهای شدید روحی و ابتلا به اختلال دوقطبی نوع اول بوده است.
جوایز و افتخارات کتاب زنی پشت پنجره
- نامزد بهترین داستان تریلر و معمایی جوایز گودریدز (سال ۲۰۱۸)
- نامزد بهترین داستان اول مؤلف در جوایز گودریدز (سال ۲۰۱۸)
- نامزد کتاب ماه جایزهی کتاب سال (سال ۲۰۱۸)
- نامزد جایزهی کتاب بریتانیا (سال ۲۰۱۹)
- بهترین کتاب سال ۲۰۱۸ به انتخاب سردبیران آمازون
- در لیست پرفروشهای نیویورکتایمز
نظر افراد و مجلههای مشهور درباره کتاب زنی پشت پنجره
- «مبهوتکننده. هیجانانگیز. دوستداشتنی و شگفتانگیز.» (گیلین فلین)
- «زنی پشت پنجره از آن دست کتابهایی نادری است که واقعاً نمیتوان زمینش گذاشت. قلم نویسنده روان و خیلی جاها فوقالعاده است.» (استفن کینگ)
- «نمونهای برتر از زیرمجموعهی ژانر تریلرِ سالهای اخیر که شخصیتهای اصلیشان زنی "غیرقابلاعتماد" است.» (جویس کارول اوتس)
اقتباسها از کتاب زنی پشت پنجره
در سال ۲۰۲۱، نتفلیکس تریلری روانشناختی بر اساس این رمان تهیه کرد. کارگردان این فیلم جو رایت بود و فیلمنامهاش را تریسی لتس نوشته بود. در این اثر ایمی آدامز، گری اولدمن و جولین مور بازی میکردند.
چه نسخههای دیگری از کتاب زنی پشت پنجره منتشر شده است؟
- کتاب زنی پشت پنجره، ترجمهی راضیه مرادی، نشر میلکان
- کتاب زن پشت پنجره، ترجمهی فرشاد شالچیان، نشر آموت
- کتاب زنی در قاب پنجره، ترجمهی طاهره زمانی بهابادی، نشر روزگار
- کتاب زن پشت پنجره، ترجمهی علی اکبر قاری نیت، نشر نسل نواندیش
- کتاب زن پشت پنجره، ترجمهی محمد جوادی، نشر کتابسرای تندیس
- و...
بخشی از کتاب زنی پشت پنجره
«شوهرش تقریباً داشت به خانه میرسید؛ این دفعه مچش را خواهد گرفت.
خانهی شمارهی ۲۱۲ یک تکه پرده یا حتی یک کرکرهی کوچک هم نداشت. خانهای شهری که آجرهایش قرمزی کهنه رنگی داشت، زمانی محل اقامت آقا و خانم مات بود که به تازگی ازدواج کرده بودند و تا همین اواخر هم آنجا بودند، تا اینکه متارکه کردند. هرگز هیچ کدامشان را ملاقات نکردم اما گاهی اوقات پروفایل لینکدین آقای مات و صفحهی فیسبوک خانم مات را چک میکنم. فهرست هدایای مورد نیاز ازدواجشان در فروشگاه میسیز موجود است. هنوز میتوانم برایشان ظروف آشپزخانه هدیه بخرم.
همانطوری که داشتم میگفتم، پنجرهها هیچ پوششی نداشتند. خانهی شمارهی ۲۱۲ مثل کسی که پوستش ساییده شده باشد، با بدنی قرمز و دردمند نگاه خیرهاش را به خیابان دوخته بود و من هم مستقیماً به آن خیره شده بودم و در حال تماشای زن آن خانه بودم که معشوق خود را به داخل اتاق خواب هدایت میکرد. چه چیز خاصی در آن خانه وجود داشت؟ خانهای بود که عشق در آنجا میمُرد.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب زنی پشت پنجره و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | زنی پشت پنجره |
| عنوان در زبان مبدأ | The Woman in the Window |