معرفی کتاب سانحه
کتاب سانحه (The Crash) نوشته فریدا مک فادن، ترجمه ندا بهرامی نژاد و رمانی دلهرهآور دربارهی یک تصادف، بارداری ناخواسته و رازی است که زندگی چند نفر را به هم گره میزند. انتشارات پرتقال این کتاب را منتشر کرده است. نویسنده توضیح داده است که با وجود فضای پرتنش و جنایی داستانهایش از صحنههای عریان خشونت و روابط نفسانی میپرهیزد و در عوض بر ترسهای روانی، موقعیتهای خطرناک و پیچشهای داستانی تکیه میکند. تصادف در جادهی برفی، ناپدیدشدن فرصت نجات مالی و ورود مردی مرموز، فضای رمان حاضر را بهتدریج از درامی شخصی به بقا در دل طوفان و مواجهه با خطرهای تازه تبدیل میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سانحه اثر فریدا مک فادن
کتاب سانحه یک رمان به قلم فریدا مک فادن است که با پیشدرآمدی کوتاه و نفسگیر آغاز میشود؛ صحنهای بعد از یک تصادف که در آن راوی اعتراف میکند تابهحال کسی را نکشته است و درعینحال بالای جسدی بیجان ایستاده است. فریدا مک فادن در ادامه رمان را به یک هفته قبل از تصادف برمیگرداند و فصلها را با نام شخصیتها و برشهای زمانی مشخص پیش میبرد.
فریدا مک فادن در رمان سانحه با جابهجایی مداوم بین زمان حال (تصادف و پیامدهایش) و گذشتهی نزدیک (آشنایی با سایمن، مذاکرات با جکسون و رابطه با برادر) تصویری از زنی ساخته است که همزمان باید با فقر، بیعدالتی، تهدید حقوقی و خطر فیزیکی دستوپنجه نرم کند. هر فصل بر روی یک گره تازه یا تشدید یک بحران تمرکز دارد؛ ازجمله فصلهایی که به انقباضهای بارداری، کابوسهای مکرر و تصمیم تیگان برای رفتن به پلیس پرداخته است.
خلاصه داستان سانحه
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
رمان با صحنهای رازآلود پس از یک حادثه آغاز میشود و سپس به یک هفته قبل برمیگردد تا مسیر زندگی تیگان ورنر را نشان دهد؛ زنی باردار که در شرایط مالی دشوار زندگی میکند و ناگهان با مردی ثروتمند روبهرو میشود که گذشتهای مبهم با او دارد. پیشنهاد قراردادی محرمانه و فشارهای اخلاقی و مالی، این شخصیت را در دوراهی دشواری قرار میدهد. تصمیم تیگان برای تغییر مسیر زندگی، سفر زمستانی خطرناکی را رقم میزند که در میان طوفان برف به حادثهای جدی میانجامد. نجات او توسط غریبهای مرموز، آغاز مرحلهای تازه از تعلیق، بیاعتمادی و نگرانی دربارهی امنیت و آیندهاش است.
چرا باید کتاب سانحه را بخوانیم؟
رمان سانحه در عین تمرکز بر تعلیق و خطر فیزیکی به موضوعاتی مثل رضایت، سوءاستفادهی جنسی، نابرابری قدرت و فشارهای حقوقی پرداخته است. این تقابل میان امنیت مالی و عدالت و کرامت شخصی یکی از محورهای اصلی کشمکش درونی شخصیت اصلی رمان است. کتاب حاضر برای کسانی که به رمانهای پرتعلیق با محوریت زنان، فضاهای بسته، رازهای مدفون و پیچشهای اخلاقی علاقهمند هستند، ترکیبی از دلهرهی روانی، خطر فیزیکی و درام خانوادگی را ارائه کرده است.
خواندن کتاب سانحه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که به رمانهای دلهرهآور و پرتعلیق با محوریت شخصیت زن علاقهمند هستند، به موضوعاتی مثل رضایت، سوءاستفادهی جنسی، فشارهای حقوقی و نابرابری قدرت حساسند یا بهدنبال داستانی هستند که به بقا در شرایط سخت، بارداری، فقر و تصمیمهای اخلاقی دشوار بپردازد.
درباره فریدا مک فادن
فریدا مک فادن (Freida McFadden) با نام اصلی سارا کوهن متولد اول مهی ۱۹۸۰ در شهر نیویورک است. این نویسندهی آمریکاییِ رمانهای پرکششِ تریلر روانشناختی، در زندگی حرفهای خود بهعنوان پزشک متخصص در زمینهی آسیبهای مغزی نیز طبابت کرده است. کارنامهی ادبی او از سال ۲۰۱۳ با نگارش و عرضهی بیش از ۳۰ رمان همراه بوده که تعداد زیادی از آنها به موفقیتهای تجاری بینظیری دست یافته است. بستر اولیهی رشد و شکلگیری انضباط کاری سختکوشانهی او به دوران تحصیل در یکی از دبیرستانهای بهشدت رقابتی نیویورک بازمیگردد. فریدا مک فادن در ادامهی مسیر علمی خود، ابتدا مدرک رشتهی ریاضیات را از دانشگاه هاروارد دریافت کرد و سپس برای پیمودن مدارج پزشکی راهی دانشگاه استونی بروک شد؛ دورانی که با تلاش مستمر او برای خلق داستان و فرستادن نوشتههایش بهسوی ناشران گوناگون همزمان بود.
این نویسنده پس از فارغالتحصیلی و تکمیل دورههای پزشکی، آثار خود را بهشیوهی خودانتشاری و با نام هنری فریدا مک فادن در اختیار مخاطبان قرار داد. او در سال ۲۰۱۳ با الهام مستقیم از تجربیات دوران کارآموزی پزشکیاش، اولین کتاب خود را تحتعنوان «شیطان در اتاق عمل» (The Devil Wears Scrubs) روانهی بازار نشر کرد. نقطهی عطف دوران نویسندگی او و بزرگترین دستاورد تجاریاش در سال ۲۰۲۲ و با انتشار رمان «خدمتکار» (The Housemaid) پدید آمد.
ابعاد موفقیتهای فریدا مک فادن فراتر از بازارهای مرسوم رفت؛ بهگونهای که در سال ۲۰۲۵ میلادی بازار نشر فرانسه شاهد آن بود که هشت رمان از میان ۱۵ اثر پرفروش این کشور به قلم او اختصاص داشت و آمار فروش آثارش در فرانسه تا فرجام همان سال از مرز ۶٫۴۵۳ میلیون نسخه عبور کرد. قلم فریدا مک فادن بارها تحسین و توجه منتقدان ادبی را برانگیخته است. او خالق مجموعه کتابهای چندجلدی پرطرفداری نظیر «خدمتکار»، «دکتر جین مکگیل» (Dr. Jane McGill) و «نسخه: قتل» (Prescription: Murder) بوده و نوشتههایش به ۴۰ زبان در جهان برگردانده شده است.
در میان کارنامهی پربار فریدا مک فادن، عناوینی همچون «آسیب مغزی»، «راز دروغین همسر یک بیوه»، «هیچوقت دروغ نگو»، «بانوی طبقهی بالا»، «خدمتکار»، «در قفلشده»، «میخوای یه راز رو بدونی؟»، «بخش دی»، «دوستدار» و «دانشکدهی مردهها» به چشم میخورد.
جوایز و افتخارات کتاب سانحه
کتاب سانحه به قلم فریدا مک فادن جزو موردانتظارترین کتابهای معمایی و هیجانانگیز سال ۲۰۲۵ به انتخاب مجلهی ماری کلر (Marie Claire)، از بهترین کتابهای جدید ماه ژانویه به انتخاب مجلهی هارپرز بازار (Harper's Bazaar)، از بهترین کتابهای جدیدی که همه در زمستان امسال خواهند خواند به انتخاب مجلهی سانست (Sunset Magazine) و از موردانتظارترین کتابهای سال ۲۰۲۵ از نظر خوانندگان در وبسایت گودریدز (Goodreads) بوده است
افتخارات و جوایز ادبی ارزشمندی در ویترین افتخارات فریدا مک فادن وجود دارد. او در سال ۲۰۲۳ بهخاطر نوشتن رمان «خدمتکار» (The Housemaid) موفق شد جایزهی بینالمللی نویسندگان آثار تریلر (International Thriller Writers Awards) را در شاخهی بهترین رمان اصلی نسخهی کاغذی تصاحب کند. او در همان سال جایزهی برگزیدهی گودریدز (Goodreads Choice Awards) را در بخش آثار معمایی و هیجانانگیز بهخاطر نگارش کتاب «راز خدمتکار» (The Housemaid’s Secret) به نام خود ثبت کرد.
چه نسخههای دیگری از کتاب سانحه منتشر شده است؟
کتاب حاضر بههمت مترجمان و نشرهای گوناگون روانهی بازار کتاب ایران شده است. فهرست زیر چاپهایی از این اثر را نشان میدهد:
- تصادف: خطرِ انتهای جاده، دروغ میگوید! ترجمهی علیرضا رضوی، نشر کهکشان دانش، ۱۴۰۴.
- تصادف ترجمهی رفیع رفیعی صفایی، نشر گویا، ۱۴۰۴.
- تصادف: رمان ترجمهی نشاط رحمانینژاد، نشر نون، ۱۴۰۴.
- تصادف ترجمهی مریم علیزاده میالنلو، نشر کتاب کوله پشتی، ۱۴۰۳.
- سانحه ترجمهی ندا بهرامینژاد، نشر پرتقال، ۱۴۰۳.
بخشی از کتاب سانحه
«مردی را نشانم بدهید که عاشق استیک سوخاری نباشد تا نشانش بدهم چه موهبتی را از دست داده. طرز تهیهاش را از مادرم یاد گرفتهام و او هم از مادرش یاد گرفته بود. مامان راضیام کرد اولین باری که هنک را برای شام دعوت میکنم خانه، این غذا را بپزم، آن روزها من و هنک هنوز باهم قرار میگذاشتیم. با چیزهایی که راجع به هنک ازت شنیدهام، به نظرم مردیه که از یه استیک سوخاری خوشمزه لذت میبره. حق با مادرم بود. گمانم هنک همان روزی که استیک سوخاریام را چشید عاشقم شد.
دربارهٔ خود هنک هم درست میگفت. اولین باری که مادرم او را دید، به من گفت این همان مردی است که با او ازدواج میکنم. خودم هم دیگر به همین فکر افتاده بودم، اما به عقیدهٔ مادرم بیشتر از نظر خودم اعتماد داشتم. از وقتی مادرم مرده، کمی احساس سردرگمی میکنم. بدون اینکه از مادرتان بپرسید، چطور درست و غلط را تشخیص میدهید؟»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب سانحه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب: | سانحه |
| عنوان انگلیسی: | The Crash |