کتاب فرزند سیزدهم ارین ای. کریگ + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب فرزند سیزدهم

کتاب فرزند سیزدهم (The Thirteenth Child) نوشته ارین ای. کریگ و ترجمه‌ی نیما جوادی، رمانی فانتزی و پر از رمزوراز درباره‌ی زندگی دختری به نام هیزل است که در خانواده‌ای پرجمعیت و فقیر به دنیا آمده و سرنوشتش با ایزدان و افسانه‌های تاریک گره خورده است. این رمان که برای گروه سنی نوجوان نوشته شده، در باب جدایی، تعلق، جست‌وجوی هویت و مواجهه با نیروهای ماورایی سخن گفته است. نشر پرتقال این رمان را در سال ۱۴۰۴ منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب فرزند سیزدهم اثر ارین ای. کریگ

کتاب فرزند سیزدهم رمانی است به قلم ارین ای. کریگ که در ژانر فانتزی قرار گرفته و برای نوجوانان نوشته شده است. این رمان، داستانی را روایت می‌کند که در دنیایی خیالی و سرشار از اسطوره‌ها و ایزدان جریان دارد. محوریت داستان حول هیزل، دختر سیزدهم یک خانواده‌ی پرجمعیت، شکل گرفته که از همان ابتدا جایگاهش در خانواده و جامعه با تردید و بی‌مهری همراه است. روایت با زاویه‌دید اول‌شخص و از نگاه هیزل پیش می‌رود و خواننده را به درون احساسات، دغدغه‌ها و رؤیاهای او می‌برد. رمان حاضر با روایت‌های تودرتو، افسانه‌ها و قصه‌های خانوادگی آغاز می‌شود و به‌تدریج لایه‌های بیشتری از جهان داستان و قوانین حاکم بر آن را آشکار می‌کند. حضور ایزدان مختلف، مناسک مذهبی و روابط پیچیده‌ی خانوادگی، فضایی رازآلود و گاه تیره به این اثر داستانی بخشیده است. رمان فرزند سیزدهم با ترکیب عناصر واقع‌گرایانه و جادویی، تصویری از رشد و جدایی و جست‌وجوی معنا در جهانی بی‌رحم و پر از انتخاب‌های دشوار ارائه داده است.

خلاصه داستان فرزند سیزدهم

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

رمان با روایت شب تولد هیزل آغاز می‌شود؛ دختری که سیزدهمین فرزند یک شکارچی فقیر و همسرش است؛ خانواده‌ای که با هر تولد جدید، بیشتر در فقر و تنگدستی فرو می‌رود. هیزل از ابتدا با احساس ناخواسته‌بودن و بی‌مهری بزرگ می‌شود. افسانه‌ای قدیمی درباره‌ی ایزدان و معامله‌ی والدین با آن‌ها، سایه‌ای سنگین بر سرنوشت هیزل انداخته است. او در میان خواهران و برادرانش همیشه احساس بیگانگی می‌کند و حتی در جشن‌های خانوادگی، سهمی اندک یا هیچ دارد. با گذر زمان، برخی از خواهران و برادرانش به‌دلایل مختلف از خانه می‌روند و هیزل بیش از پیش تنها می‌شود. نقطه‌ی عطف داستان زمانی است که پدرخوانده‌ی اسرارآمیزش، ایزدی با چهره‌ای ترسناک اما مهربان، پس از سال‌ها بازمی‌گردد تا به وعده‌ی قدیم خود عمل کند و هیزل را با خود ببرد. این جدایی، هیزل را وارد مرحله‌ای تازه از زندگی می‌کند؛ سفر به دنیایی ناشناخته میان مرگ و زندگی؛ جایی که باید با گذشته، خانواده و هویتش روبه‌رو شود. رمان با پرداختن به احساسات متناقض هیزل، روابط پیچیده‌ی خانوادگی و مواجهه با نیروهای ماورایی، تصویری چندلایه از رشد و بلوغ او ارائه می‌دهد.

چرا باید کتاب فرزند سیزدهم را بخوانیم؟

رمان فرزند سیزدهم با پرداختن به موضوعاتی چون تعلق، هویت، جدایی و جست‌وجوی معنا، فراتر از یک قصه‌ی ماجراجویانه عمل می‌کند و لایه‌هایی از احساسات انسانی، روابط خانوادگی و انتخاب‌های دشوار را به تصویر می‌کشد. شخصیت‌پردازی هیزل و مواجهه‌ی او با ایزدان و افسانه‌ها، فرصتی برای تأمل درباره‌ی سرنوشت، پذیرش و رشد فراهم می‌کند. همچنین ترکیب عناصر جادویی با واقعیت‌های تلخ زندگی، اثری خواندنی و تأثیرگذار خلق کرده است که می‌تواند برای علاقه‌مندان به رمان‌های فانتزی و برای نوجوانان جالب باشد.

این کتاب از آمریکا به نوجوانانی که به رمان‌های فانتزی، اسطوره‌ای و روایت‌های پر از رمزوراز علاقه دارند، پیشنهاد می‌شود. همچنین اثر حاضر به کسانی که دغدغه‌ی هویت، تعلق یا تجربه‌ی احساس بیگانگی در خانواده و جامعه را دارند، توصیه شده است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- کریستن میلر (نویسنده): کتاب حاضر کاملاً مسحورکننده و از تجربه‌های لذت‌بخش و کمیاب است.

- لورن بلک‌وود (نویسنده): ارین ای. کریگ بار دیگر شاهکاری مسحورکننده ارائه داده است. من از هر لحظه‌ی این کتاب لذت بردم.

- آتمن کراوزه (نویسنده): مرگ و زندگی در این قصه‌ی پریانِ پرزرق‌وبرق به هم تنیده‌اند. فرزند سیزدهم رمانی استادانه است که زمان را متوقف و ارزش آن را به ما یادآوری می‌کند.

- کیاش مونسیف (نویسنده): این رمان شامل یک قصه‌ی پریان تیره و دلنشین، پر از خانواده‌های پیچیده و خدایان ناکارآمد، قراردادهای غیرممکن و نیز سفری در باب عشق و فداکاری است.

- مارا رادرفورد (نویسنده): درود بر ملکه‌ی فانتزی گوتیک! رمان فرزند سیزدهم بهترین اثر ارین ای. کریگ است. خوانندگانِ این کتاب با قهرمانی جذاب، خدایانی بی‌رحم و عشقی ممنوعه روبه‌رو می‌شوند.

- ملیسا آلبرت (نویسنده): کتاب فرزند سیزدهم فریبنده، گوتیک، پر از زرق‌وبرق، تازه و زنده است. ارین ای. کریگ قصه‌های پریانی می‌نویسد که هم جادویی است و هم واقعی به نظر می‌رسد. این نویسنده داستان‌های حماسی را با روایت‌های انسانی در هم می‌آمیزد.

درباره ارین ای. کریگ

ارین ای. کریگ (Erin A Craig) نویسنده‌ای پرآوازه و صاحب‌نام است که جایگاه نخست فهرست پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز را به خود اختصاص داده است. او همواره شیفته‌ی هنر قصه‌گویی بوده و مسیر حرفه‌ای منحصربه‌فردی را برای رسیدن به دنیای ادبیات پیموده است. این نویسنده که مدرک کارشناسی هنرهای زیبای خود را در رشته‌ی طراحی و تولید تئاتر از دانشگاه میشیگان دریافت کرده، پیش از روی‌آوردن به نویسندگی، تجربیات ارزشمندی را در فضای نمایشی کسب کرده است. او به‌عنوان مدیر صحنه در اپراهای تراژیکی فعالیت داشته که با مضامین غریبی همچون گوژپشت‌ها، جلسات احضار روح و دلقک‌های قاتل درآمیخته است. پیشینه‌ی تئاتری و فضای وهم‌آلود صحنه‌ها الهام‌بخش او شد تا آثاری خلق کند که همان میزان از ترس و دلهره را به خوانندگان منتقل کند. ارین ای. کریگ با انتشار اولین رمان خود با عنوان «سرای نمک و اندوه» در سال ۲۰۱۹ که با استقبالی بی‌نظیر مواجه شد و بیش از ۱۲۵هزار نسخه از آن به فروش رسید، جایگاه خود را در سبک فانتزی گوتیک تثبیت کرد. او همچنین نویسنده‌ی کتاب «لطف‌های کوچک» است که بلافاصله پس از انتشار به جمع پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز پیوست و اثر دیگری به نام «خانه‌ی ریشه‌ها و ویرانی» را نیز در کارنامه دارد. اثر دیگر او، «فرزند سیزدهم»، بازآفرینی تاریکی از افسانه‌ی «پدرخوانده‌ی مرگ» اثر برادران گریم است که در آن نویسنده به پرسش‌های دشوار زندگی و مفاهیمی چون سرنوشت و مرگ می‌پردازد. او که توسط سارا لندیس در آژانس ادبی «استرلینگ لورد لیترستیک» نمایندگی می‌شود، علاوه‌بر نویسندگی، علایق شخصی متنوعی داشته است. او کتاب‌خوانی قهار، کوبلن‌دوز و لحاف‌دوزی ماهر، هوادار پرشور بسکتبال و کلکسیونر ماشین‌های تحریر، تندیس‌های برنجی و کفش‌های درخشان است. ارین ای. کریگ از محیط پیرامون خود برای خلق قصه‌هایی استفاده می‌کند که مرز میان واقعیت و افسانه‌های سیاه را در هم می‌نوردند.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

کتاب‌های ارین ای. کریگ (Erin A Craig) نامزد چندین جایزه شده‌اند. رمان سرای نمک و اندوه به قلم او در سال ۲۰۱۹ میلادی نامزد جایزه‌ی گودریدز در بخش بهترین رمان اول شد و کتاب House of Roots and Ruin نیز در سال ۲۰۲۳ نامزدی جایزه‌ی گودریدز در بخش بهترین فانتزی و علمی‌ - تخیلیِ نوجوانان را به دست آورد.

بخشی از کتاب فرزند سیزدهم

«فریاد زدم: «مریک! برگشتی!» از حضورش شوکه شدم.

طوری لبخند زد که انگار تازه چند ساعت از آخرین دیدارمان گذشته بود نه یک سال کامل. «بله. درست به‌موقع برای جشن تولدت.»

با عجله گفتم: «کتاب‌ها رو تموم کردم. همه رو. همون‌طور که ازم خواستی.» مشتاق بودم نشانش بدهم که به حرفش گوش داده‌ام.

از روی صندلی بلند شد و گفت: «عالیه.» برایش بیش‌از‌حد کوچک بود و بدنش موقع ایستادن صدا داد. «کیک بخوریم؟»

با تعجب گفتم: «کیک؟» فکر کردم برگشته تا دربارهٔ مطالعاتم و چیزهایی که یاد گرفته و کارهایی که انجام داده‌ام حرف بزنیم.

سرش را تکان داد، ظاهراً متوجه تعجبم نشد. «بله. بعدش هم می‌ریم.»

«می‌ریم؟»

با لبخندی شیطنت‌آمیز به تعجبم واکنش نشان داد؛ گوشهٔ چشمانش از خنده چروک شده بود. «تمام حرف‌هام رو داری تکرار می‌کنی هیزل.»»