کتاب دشواری مبارک فائضه غفار حدادی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب دشواری مبارک

کتاب دشواری مبارک

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب دشواری مبارک

کتاب دشواری مبارک نوشته‌ی فائضه غفار حدادی، اثری است که انتشارات سوره مهر آن را منتشر کرده است. این کتاب با زیرعنوان «خرده‌روایت‌هایی از انفجار پیجرها در لبنان» به یکی از عجیب‌ترین و کمترشناخته‌شده‌ترین فجایع معاصر می‌پردازد؛ رویدادی که در آن هزاران پیجر، به‌طور هم‌زمان در لبنان و سوریه منفجر شدند و زندگی هزاران نفر را برای همیشه تغییر دادند. نویسنده با رویکردی روایی و مستند، روایت‌هایی از خانواده‌ها و نزدیکان قربانیان این حادثه را گردآوری کرده و تلاش کرده است تا صدای درد، امید و مقاومت را از دل این فاجعه به گوش مخاطب برساند. روایت‌ها اغلب از زبان زنانی بیان شده‌اند که زندگی‌شان به قبل و بعد از این حادثه تقسیم شده است. کتاب دشواری مبارک نه‌تنها به ابعاد انسانی و اجتماعی این جنایت می‌پردازد، بلکه تصویری از تأثیرات تکنولوژی در جنگ‌های نوین و آسیب‌های پنهان آن ارائه می‌دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دشواری مبارک

کتاب دشواری مبارک اثری از فائضه غفار حدادی است که به روایت یکی از جنایت‌های کمترشناخته‌شده و پیچیده‌ی دوران معاصر می‌پردازد. این کتاب مجموعه‌ای از روایت‌های کوتاه و مستند است که حول محور انفجار هم‌زمان چهارهزار پیجر در لبنان و سوریه شکل گرفته‌اند؛ حادثه‌ای که در آن، بسیاری از اعضای مقاومت لبنان و خانواده‌هایشان قربانی شدند. نویسنده با جمع‌آوری روایت‌های زنانی که نزدیکانشان در این فاجعه آسیب دیده‌اند، تلاش کرده است تا ابعاد انسانی، عاطفی و اجتماعی این رویداد را به تصویر بکشد. ساختار کتاب بر پایه‌ی خرده‌روایت‌هایی است که هرکدام از زاویه‌ای متفاوت به حادثه نگاه می‌کنند؛ از لحظه‌ی انفجار تا روزهای پس از آن، از شوک اولیه تا مواجهه با درد و امید. کتاب دشواری مبارک با کنار هم قرار دادن این روایت‌ها، تصویری چندوجهی از تأثیرات جنگ‌های تکنولوژیک بر زندگی روزمره مردم ارائه داده و نشان داده است که چگونه یک ابزار ساده‌ی ارتباطی می‌تواند به ابزاری برای جنایت بدل شود. این اثر نه‌تنها به شرح فاجعه می‌پردازد، بلکه به واکنش‌های احساسی، مقاومت و سازگاری قربانیان و خانواده‌هایشان نیز توجه کرده است.

خلاصه کتاب دشواری مبارک

کتاب دشواری مبارک با روایت‌هایی از زبان خانواده‌ها و نزدیکان قربانیان انفجار پیجرها در لبنان، تصویری زنده و ملموس از یک فاجعه‌ی تکنولوژیک ارائه می‌دهد. نویسنده با جمع‌آوری و بازنویسی روایت‌های زنانی که عزیزانشان در این حادثه آسیب دیده‌اند، تلاش کرده است تا احساسات، ترس‌ها، امیدها و مقاومت آن‌ها را ثبت کند. روایت‌ها از لحظه‌ی انفجار آغاز می‌شوند؛ زمانی که پیجرها با صدایی غیرعادی زنگ می‌زنند و قربانیان برای خواندن پیام، دستگاه را به چشم و دست خود نزدیک می‌کنند. انفجار دقیقاً در همین لحظه رخ می‌دهد و آسیب‌های شدیدی به چشم‌ها و دست‌ها وارد می‌کند. روایت‌ها از خانه‌ها، بیمارستان‌ها، خیابان‌ها و حتی تونل‌های مرزی ادامه می‌یابند و هرکدام گوشه‌ای از ابعاد انسانی و اجتماعی این فاجعه را نشان می‌دهند. برخی روایت‌ها به شوک و ناباوری اولیه می‌پردازند، برخی دیگر به تلاش برای یافتن عزیزان مجروح یا شهید، و برخی به روزهای پس از حادثه و سازگاری با شرایط جدید. در میان این روایت‌ها، امید، ایمان و مقاومت نیز حضوری پررنگ دارند؛ زنانی که با وجود درد و فقدان، تلاش می‌کنند خانواده و فرزندانشان را دل‌داری دهند و زندگی را از نو بسازند. کتاب دشواری مبارک با کنار هم قرار دادن این خرده‌روایت‌ها، نه‌تنها ابعاد فاجعه را روشن می‌کند، بلکه به قدرت روایت و همدلی در مواجهه با رنج نیز اشاره دارد.

چرا باید کتاب دشواری مبارک را بخوانیم؟

کتاب دشواری مبارک با پرداختن به یکی از جنایت‌های کمترشناخته‌شده‌ی دوران معاصر، فرصتی برای آشنایی با ابعاد پنهان جنگ‌های تکنولوژیک و تأثیر آن‌ها بر زندگی مردم عادی فراهم کرده است. این کتاب با روایت‌های انسانی و جزئی‌نگر، تجربه‌ی زیسته‌ی قربانیان و خانواده‌هایشان را به تصویر کشیده و نشان داده است که چگونه یک حادثه‌ی ناگهانی می‌تواند زندگی افراد را برای همیشه تغییر دهد. خواندن این کتاب نه‌تنها آگاهی نسبت به ابعاد جدید جنگ و خشونت را افزایش می‌دهد، بلکه فرصتی برای همدلی با رنج و مقاومت انسان‌هایی است که در دل فاجعه، امید و زندگی را جست‌وجو می‌کنند. روایت‌های کتاب، مخاطب را با واقعیت‌هایی روبه‌رو می‌کند که کمتر در رسانه‌ها بازتاب یافته‌اند و به او امکان می‌دهد تا از زاویه‌ای تازه به مفهوم امنیت، تکنولوژی و انسانیت نگاه کند.

خواندن کتاب دشواری مبارک به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی شناخت ابعاد انسانی و اجتماعی جنگ‌های نوین را دارند، علاقه‌مند به روایت‌های مستند و تجربه‌های زیسته‌اند یا به دنبال درک عمیق‌تری از تأثیرات تکنولوژی بر زندگی مردم در مناطق بحران‌زده هستند. همچنین این کتاب برای پژوهشگران حوزه‌ی مطالعات جنگ، فعالان حقوق بشر و علاقه‌مندان به روایت‌های مقاومت و تاب‌آوری مناسب است.

بخشی از کتاب دشواری مبارک

«شیک‌پوش است، ناخن‌های بلند و مرتبی دارد و دست‌هایش هنوز از جوانی خداحافظی نکرده‌اند، زنی که پنجاه را رد کرده و هنوز هم زیباست. مترجم راضی‌اش کرد قصهٔ روز جنایت را تعریف کند؛ ولی خودش رفت قهوه سفارش بدهد و ما دو تا بی‌زبان را روبه‌روی هم تنها گذاشت. کمی همدیگر را نگاه می‌کنیم. تک‌کلمه‌های عربی را برای ایجاد ارتباط به خدمت می‌گیریم و کم‌کم کلمات انگلیسی هم می‌آیند کمکمان. او دوست دارد از ماجرای مهیبی که به چشم دیده تعریف کند و من تماماً عطش شنیدنم و همین حکایت را سر می‌اندازد. من می‌گویم: «احکی!» و او می‌گوید: «You know! It was terrible!» وقتی که عزم گفتن هست دیگر زبان بی‌اهمیت‌ترین وسیله می‌شود. می‌دونی، خیلی وحشتناک بود! وحشتناک‌ترین صحنه‌ای که به عمرم دیده بودم. فکر می‌کردم داخل یکی از فیلم‌های زامبی چشم باز کردم. همهٔ صندلی‌ها و راهروهای هواپیما را نایلون کشیده بودند. همه‌جا خون بود. یک هواپیما مجروح بدحال که از سر و دست و شکم‌هایشان خون می‌ریخت. چهره‌هایی ترسناک، حدقه‌هایی خالی از چشم، بینی‌های دفرمه و لب‌ها اگر سالم بودند بادکرده و پوست‌ها مثل سیب‌زمینی تنوری، سیاه و چروکیده. زخم‌های ریز همه‌جای صورت‌ها بودند و دست‌ها غالباً داخل پانسمان‌ها دیده نمی‌شدند. من حتی از صورت پسرم می‌ترسیدم. دو تا پنبهٔ بزرگ کرده بودند داخل سوراخ‌های دماغش و به‌سختی از دهانی که پر از زخم بود نفس می‌کشید. همه‌اش نگران بودم که تا ایران دوام نیاورد و روی آسمان شهید شود. قلبم را هیچ‌وقت آن‌طور بی‌قرار ندیده بودم. خودش را می‌کوبید به قفسهٔ سینه‌ام و اشک‌هایم در اختیار خودم نبودند. به‌سختی خودم را کنار پسرم جا دادم. بعضی مجروحان که توانش را داشتند، نشسته بودند و بقیه را روی ردیف صندلی‌ها دراز می‌کردند. من کم سفر هوایی نداشته‌ام؛ اما عجیب‌ترینش با بلندشدن این هواپیما شروع شد. چه آینده‌ای در انتظار ما بود؟»

۵۰%