کتاب زیستن با کتاب و قلم عبدالحسین آذرنگ + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب زیستن با کتاب و قلم

کتاب زیستن با کتاب و قلم

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب زیستن با کتاب و قلم

کتاب زیستن با کتاب و قلم نوشته عبدالحسین آذرنگ و حاصل کوشش محمدحسین یزدانی راد، توسط انتشارات اختران منتشر شده است. این اثر نتیجه‌ی مجموعه‌ای از گفت‌وگوهای کتبی و مفصل با عبدالحسین آذرنگ است که در آن، زندگی شخصی، تحصیلی و حرفه‌ای او در بستر تحولات فرهنگی و اجتماعی ایران معاصر روایت شده است. کتاب حاضر با پیشگفتاری از گردآورنده آغاز شده که در آن به چگونگی آشنایی و انگیزه‌ی تهیه‌ی این مصاحبه‌ها اشاره شده است. محور اصلی کتاب، بازخوانی خاطرات و تجربیات آذرنگ از کودکی تا ورود به دانشگاه و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی اوست. این اثر هم به زندگی فردی و خانوادگی نویسنده می‌پردازد و هم تصویری از فضای آموزشی، فرهنگی و سیاسی ایران در دهه‌های گذشته ارائه می‌دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب زیستن با کتاب و قلم اثر عبدالحسین آذرنگ و محمدحسین یزدانی راد

کتاب زیستن با کتاب و قلم با محوریت زندگی و خاطرات عبدالحسین آذرنگ، پژوهشگر و مترجم برجسته‌ی ایرانی، توسط محمدحسین یزدانی راد گردآوری شده است. این کتاب ساختاری مبتنی‌بر مصاحبه دارد و در قالب پرسش و پاسخ، بخش‌های مختلف زندگی آذرنگ را از کودکی تا دوران دانشگاه و فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی او بررسی می‌کند. اثر حاضر با جزئیات فراوان به محیط خانوادگی، تأثیرات تربیتی، فضای آموزشی و تحولات اجتماعی و سیاسی ایران پرداخته است. عبدالحسین آذرنگ در خلال این گفت‌وگوها از تجربه‌های شخصی، روابط خانوادگی، نقش معلمان و دوستان و نیز فضای دانشگاهی و فعالیت‌های دانشجویی سخن گفته است. کتاب حاضر با نگاهی مستند و جزئی‌نگرانه نه‌تنها به زندگی فردی آذرنگ، بلکه به بخشی از تاریخ فرهنگی و اجتماعی ایران معاصر نیز می‌پردازد. حضور نهادهای فرهنگی و پژوهشی مهم و روایت‌هایی از همکاری با آن‌ها به این اثر بعدی فراتر از زندگی‌نامه‌ی شخصی می‌بخشد و آن را به منبعی برای شناخت فضای فکری و فرهنگی چند دهه‌ی ایران تبدیل می‌کند.

خلاصه کتاب زیستن با کتاب و قلم

عبدالحسین آذرنگ از خانواده‌ای با پیشینه‌ی فرهنگی و سیاسی در کرمانشاه برخاسته و خاطرات کودکی‌اش را با توصیف روابط خانوادگی، تأثیر عمه و مادر و فضای تربیتی آن دوران بیان کرده است. او به نقش معلمان و همکلاسی‌ها در شکل‌گیری علاقه‌اش به کتاب و ادبیات اشاره می‌کند و از تجربه‌های تحصیلی در مدرسه و دبیرستان و تأثیر معلمان مختلف بر مسیر فکری‌اش می‌گوید. بخش مهمی از کتاب به ورود آذرنگ به دانشگاه شیراز، فضای آموزشی و سیاسی آن دوران و فعالیت‌های دانشجویی اختصاص یافته است. او با شرح دقیق فضای دانشگاه، روابط دانشجویان، گرایش‌های فکری و سیاسی و تجربه‌ی اعتصاب و بازداشت، تصویری زنده از فضای اجتماعی و فرهنگی آن سال‌ها ارائه می‌دهد. کتاب با نگاهی انتقادی و تحلیلی همراه و در خلال خاطرات شخصی، به مسائل کلان‌تر جامعه و آموزش پرداخته است.

چرا باید کتاب زیستن با کتاب و قلم را بخوانیم؟

کتاب زیستن با کتاب و قلم تجربه‌های زیسته‌ی یک پژوهشگر و مترجم ایرانی را در بستر تحولات فرهنگی و اجتماعی ایران معاصر بازتاب می‌دهد. این کتاب برای کسانی که به شناخت تاریخ شفاهی، فضای آموزشی و فرهنگی دهه‌های گذشته و تجربه‌های فردی در مواجهه با جامعه علاقه‌مند هستند، منبعی سودمند به شمار می‌آید. روایت‌های جزئی‌نگرانه و دقیق از زندگی خانوادگی، تحصیل، روابط اجتماعی و فعالیت‌های دانشجویی، امکان مقایسه و تأمل درباره‌ی تغییرات فرهنگی و اجتماعی ایران در چند دهه را فراهم می‌کند. حضور نهادهای فرهنگی و روایت‌های دست‌اول از همکاری با آن‌ها این اثر را به منبعی برای شناخت فضای فکری و فرهنگی ایران تبدیل کرده است.

این کتاب به دوستداران ناداستان در قالب گفت‌وگو، تاریخ شفاهی، پژوهشگران حوزه‌ی فرهنگ و آموزش، دانشجویان علوم انسانی و کسانی که دغدغه‌ی شناخت تحولات اجتماعی و فرهنگی ایران معاصر را دارند، پیشنهاد می‌شود. همچنین اثر حاضر به کسانی که به تجربه‌های فردی در مواجهه با جامعه و آموزش علاقه دارند، توصیه شده است.

درباره عبدالحسین آذرنگ

عبدالحسین آذرنگ زاده‌ی ۱۵ آذر ۱۳۲۵ در کرمانشاه، نویسنده، پژوهشگر، مترجم، ویراستار، مدرس و دانشنامه‌نگار کورد ایرانی و عضو شورای علمی دانشنام‌ی ایران بوده است. او که در خانواده‌ای از خاندان زنگنه در محله‌ی چهارراه اجاق در کرمانشاه به دنیا آمد، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در دبستان کورش و دبیرستان کزازی گذراند و در دانشکده‌های ادبیات و علوم انسانی دانشگاه‌های شیراز و اصفهان و دانشکد‌ه‌ی علوم تربیتی دانشگاه تهران در رشته‌های اقتصاد، تاریخ، دانش‌شناسی و علم اطلاعات تحصیل کرد و دوره‌هایی را نیز در زمینه‌ی نویسندگی و نشر در خارج از ایران گذراند. این نویسنده از سال ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۵ در مؤسسه‌ی انتشارات فرانکلین، از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۰ در مؤسسه‌ی تحقیقات و برنامه‌ریزی علمی و آموزشی، از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۳ در کارِ ترجمه و ویرایش فعالیت کرد و از سال ۱۳۶۳ به جمع دانشنامه‌نگاران پیوست. او که مدیر بخش مفاهیم جدید و تاریخ معاصر دانشنامه‌ی ایران بوده و مسئولیت تحقیق، تألیف، ترجمه، ویرایش و تربیت پژوهشگر دانشنامه‌ای را بر عهده داشته، از سال ۱۳۷۰ به‌صورت پاره‌وقت در حوزه‌های تاریخ تمدن، چاپ و نشر، ویرایش و دانشنامه‌نگاری در مراکز دانشگاهی و پژوهشی تدریس کرده است. عبدالحسین آذرنگ بیش از ۷۰ کتاب تألیفی و ترجمه‌ای و صدها مقاله منتشر کرده و به‌سبب دامنه و کثرت آثارش در نشر و ویرایش به‌عنوان نظریه‌پرداز حوزه‌ی نشر و ویرایش شناخته می‌شود. او نشر را مؤثرترین شاخه‌ی تولید فرهنگی دانسته و ویرایش را در قلمرو علم ارتباطات نشانده است. این کوهنورد و شناگر باسابقه، جوایزی همچون خادمان نشر، ترویج علم ایران، بهترین کتاب سال، فستیوال گلاویژ و پژوهش فرهنگی سال را دریافت کرده است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

عبدالحسین آذرنگ به‌عنوان برگزیده‌ی شانزدهمین دوره‌ی جایزه‌ی ترویج علم معرفی شد. هیئت داوران، جایزه‌ی ترویج علم سال ۱۳۹۴ را به‌دلیل سال‌ها فعالیت‌های علمی و ترویجی، هم در حوزه‌ی دانشگاهی و هم در حوزه‌ی عمومی، به‌ویژه در زمینه‌های کتابداری، صنعت نشر، دانشنامه‌نویسی، ویراستاری و ترجمه و تألیف کتاب‌هایی ارزنده در گستره‌ی وسیعی از موضوعات، از علم اطلاعات گرفته تا تاریخ علم و فناوری، به عبدالحسین آذرنگ تقدیم کرد.

بخشی از کتاب زیستن با کتاب و قلم

«گفتگوی پنجم: نشر، ویرایش و ترجمه و تألیف و دانشنامه‌نگاری

نشر و آیندهٔ آن

مطالعات شما از چه سالی دربارهٔ نشر کتاب آغاز شد؟

از ۱۳۵۱ که کارم را در مؤسسهٔ انتشارات فرانکلین آغاز کردم، مطالب مربوط به نشر را می‌خواندم و دنبال می‌کردم. فرانکلین آبونهٔ سازمان بریدهٔ جراید بود و بریدهٔ همهٔ مطالب مربوط به نشر، کتاب، نقد و بررسی کتاب می‌آمد و آرشیو می‌شد. این مطالب را می‌دیدم و می‌خواندم. نتیجهٔ اولین بررسی دربارهٔ وضعیت نشر کتاب در ایران در ۱۳۵۴ در نامهٔ انجمن کتابداران ایران منتشر شد. این بررسی را بهاءالدین خرمشاهی و من مشترکاً انجام داده بودیم.

بر چه اساسی انجام داده بودید؟

ابتدا بررسی منابع کردیم و یادداشت برداشتیم. مؤثرترین ناشران را شناسایی کردیم، به دیدارشان رفتیم و پرسش‌هایمان را در میان گذاشتیم. پس از بررسی و مقایسهٔ نوشته‌ها و گفته‌ها متن نسبتاً مفصلی تهیه شد که خلاصه‌ای از آن در همان نشریه چاپ شد. بعد از آن مطالعاتم ادامه داشت و گاهی مطالبی دربارهٔ نشر می‌نوشتم و در نشریه‌های مختلف منتشر می‌کردم تا زمانی که به آمریکا رفتم و ماجرایش را برای شما نقل کردم که چه شد مطالعاتم را در زمینهٔ نشر متمرکز کردم و پیش‌تر تفصیلش را به شما گفتم.»