کتاب بدن فراموش نمی کند علی قادری + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:سنجاق
امتیاز
۵.۰از ۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب بدن فراموش نمی کند

کتاب بدن فراموش نمی‌ کند نوشته‌ علی قادری و منتشرشده توسط نشر سنجاق، اثری‌ است که به بررسی عمیق تأثیرات تروما و آسیب‌های روانی بر بدن و روان انسان می‌پردازد. این کتاب با نگاهی روان‌شناسانه و مبتنی بر تجربه‌های زیسته، تلاش کرده است تا مفاهیم پیچیده‌ی تروما، دلبستگی، شرم، اعتماد و رابطه‌ی بدن و ذهن را به زبانی ملموس و قابل‌ درک بیان کند. ساختار کتاب شامل فصل‌هایی‌ است که هر کدام به یکی از ابعاد تروما و پیامدهای آن در زندگی فردی و روابط انسانی می‌پردازد؛ از تعریف تروما و نشانه‌های پنهان آن گرفته تا نقش بدن در ذخیره و بازتولید خاطرات دردناک. علی قادری در این اثر، با بهره‌گیری از روایت‌های واقعی و مثال‌های روزمره، به خواننده کمک می‌کند تا زخم‌های نادیده‌گرفته‌شده‌ی خود را شناسایی کند و راهی برای ترمیم و بازسازی ارتباط با خود و دیگران بیابد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بدن فراموش نمی کند

کتاب بدن فراموش نمی‌ کند نوشته‌ علی قادری، اثری‌ است که به موضوع تروما و اثرات آن بر بدن و روان می‌پردازد. این کتاب با رویکردی تحلیلی و پژوهشی تلاش کرده است تا نشان دهد چگونه آسیب‌های روانی، حتی اگر به‌ظاهر فراموش شوند، در بدن باقی می‌مانند و رفتارها، احساسات و روابط فرد را تحت‌ تأثیر قرار می‌دهند. ساختار کتاب شامل فصل‌هایی‌ است که هر کدام به یکی از جنبه‌های تروما می‌پردازد؛ از تعریف و نشانه‌های تروما تا رابطه‌ی آن با دلبستگی، عشق، شرم، بدن، والدین، حافظه و حتی زبان.

قادری در کتاب بدن فراموش نمی‌کند با استفاده از مثال‌های ملموس و روایت‌های کوتاه، فضای کتاب را از حالت صرفاً نظری خارج کرده و آن را به اثری کاربردی و قابل لمس تبدیل کرده است. این کتاب به آسیب‌های آشکار مانند حوادث بزرگ و نیز به زخم‌های کوچک و مکرر روزمره توجه دارد؛ زخم‌هایی که ممکن است در خانه‌های به‌ظاهر آرام، مدرسه‌ها یا روابط نزدیک شکل بگیرند و سال‌ها بعد، در قالب اضطراب، بی‌اعتمادی یا مشکلات جسمی و روانی خود را نشان دهند. این کتاب برای کسانی نوشته شده که به‌دنبال فهم عمیق‌تری از ریشه‌های دردهای روانی و جسمی خود هستند و می‌خواهند راهی برای ترمیم و بازسازی پیدا کنند.

خلاصه کتاب بدن فراموش نمی کند

کتاب بدن فراموش نمی‌ کند با تمرکز بر مفهوم تروما، نشان می‌دهد که آسیب‌های روانی فقط به رویدادهای بزرگ و آشکار محدود نمی‌شوند، بلکه می‌توانند در قالب تجربه‌های کوچک، تکراری و حتی عادی‌نما در زندگی روزمره شکل بگیرند. قادری توضیح داده است که تروما می‌تواند ناشی از نبودن یک آغوش امن، سکوت ممتد والدین، قضاوت‌های مکرر یا حتی بی‌توجهی‌های ساده باشد. این آسیب‌ها، اگرچه ممکن است در ذهن فراموش شوند یا انکار گردند، اما بدن آن‌ها را به‌ خاطر می‌سپارد و در واکنش‌های فیزیکی، احساسات و رفتارهای فردی بازتولید می‌کند.

در بخش‌های مختلف کتاب، به نقش بدن در ذخیره‌ی خاطرات تروما، تأثیر آن بر روابط عاطفی، شکل‌گیری شرم، بی‌اعتمادی و حتی انتخاب‌های زندگی پرداخته شده است. قادری تأکید کرده است که بسیاری از واکنش‌های افراطی، اضطراب‌ها و مشکلات جسمی، ریشه در تروماهای نادیده‌گرفته‌شده دارند. همچنین، کتاب به موضوع دلبستگی ناایمن، نقش والدین، تکرار الگوهای آسیب‌زا در روابط و دشواری بازسازی اعتماد پرداخته است. در ادامه، راهکارهایی برای بازگشت به بدن، شنیدن صدای درونی، بازسازی ارتباط با خود و دیگران و ترمیم تدریجی زخم‌ها ارائه شده است. نویسنده بر اهمیت حضور، مهربانی با خود و تجربه‌ی ایمنی در فرایند درمان تأکید کرده است و نشان داده که ترمیم، فرایندی آهسته و انسانی است که با پذیرش درد و بازگشت به خود آغاز می‌شود.

چرا باید کتاب بدن فراموش نمی کند را بخوانیم؟

بدن فراموش نمی‌کند اثری‌ است که با زبانی ملموس و رویکردی عمیق، به لایه‌های پنهان آسیب‌های روانی و تأثیر آن‌ها بر بدن و زندگی روزمره می‌پردازد. این کتاب به‌جای تمرکز صرف بر نظریه‌ها، با روایت‌های واقعی و مثال‌های روزمره، به خواننده کمک می‌کند تا زخم‌های نادیده‌گرفته‌شده‌ی خود را شناسایی کند و بفهمد که بسیاری از واکنش‌ها و احساساتش ریشه در تجربه‌های گذشته دارد. از ویژگی‌های شاخص این کتاب، توجه به جزئیات زندگی روزمره، پرداختن به تروماهای کوچک و مکرر و ارائه‌ی راهکارهایی برای بازسازی ارتباط با خود و دیگران است. خواندن این کتاب می‌تواند به افزایش خودآگاهی، درک بهتر بدن و احساسات و شروع فرایند ترمیم کمک کند.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که با اضطراب، بی‌اعتمادی، مشکلات جسمی بی‌دلیل، احساس شرم یا دشواری در روابط عاطفی مواجه‌اند یا به‌دنبال فهم ریشه‌های دردهای روانی و جسمی خود هستند. همچنین برای علاقه‌مندان به روان‌شناسی، درمانگران و افرادی که تجربه‌ی تروما داشته‌اند یا با افراد آسیب‌دیده در ارتباط‌اند، مناسب است.

نگار
۱۴۰۴/۱۰/۲۹

چقدر این کتاب به ما نشون میده بدنمون ارزشمنده و هرچیزی هر اتفاقی برای بدن ما میافته و با بیخبر از خودمون به بدنمون خواسته و ناخواسته آسیب میزنیم ممنونم از نویسنده این کتاب خوب ارزش خوندن رو صد در

- بیشتر
mahnaz
۱۴۰۴/۱۱/۰۶

نسخه خارجی به اسم این کتاب بود من خوندم چیزی متوجه نشدم ولی چقد خوب تروما رو توی بخش های مختلف توضیح میده حتما پیشنهاد میکنم به عنوان دانشجوی ارشد روانشناسی این کتاب رو بخونید

سیما حصاری
۱۴۰۴/۱۱/۰۶

من عاشق فصل سوم و چهارم شدم یه مقدار. غلط،املایی داخل کتاب هست ولی چیزی از محتوای ارزشمند کتاب کم نمیکنه ممنونم آقای قادری موفق باشید