کتاب کودک من (جلد نهم، آموزش مهارت دوست یابی در کودکان)
معرفی کتاب کودک من (جلد نهم، آموزش مهارت دوست یابی در کودکان)
کتاب کودک من (جلد نهم، آموزش مهارت دوستیابی در کودکان) نوشتهی منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغولبیگ، توسط نشر حکمت و عرفان منتشر شده است. این کتاب بخشی از مجموعهای جامع برای توانمندسازی کودکان است که هر جلد آن به یکی از مهارتهای اساسی زندگی میپردازد. جلد نهم به آموزش مهارت دوستیابی اختصاص یافته و تلاش کرده است تا با زبانی ساده و کاربردی، والدین و مربیان را در مسیر آموزش این مهارت مهم به کودکان یاری کند. ساختار کتاب شامل توضیح مفاهیم پایه، عوامل مؤثر بر دوستیابی، نقش والدین، موانع رایج و مجموعهای از بازیها و قصههای آموزشی است که بهصورت گامبهگام طراحی شدهاند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کودک من (جلد نهم، آموزش مهارت دوست یابی در کودکان)
کتاب کودک من (جلد نهم، آموزش مهارت دوستیابی در کودکان) با هدف آموزش مهارتهای اجتماعی به کودکان و حمایت از والدین و مربیان در این مسیر نوشته شده است. نویسندگان، منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغولبیگ، در این کتاب به اهمیت دوستیابی در رشد اجتماعی و عاطفی کودکان پرداختهاند. ساختار کتاب بهگونهای است که ابتدا مفاهیم پایه و ضرورت آموزش مهارت دوستیابی را شرح داده و سپس عوامل مؤثر بر شکلگیری دوستیها را بررسی کرده است. بخشهایی از کتاب به نقش والدین و اشتباهات رایج در فرزندپروری اختصاص یافته و در ادامه، مجموعهای از بازیها، تمرینها و قصههای آموزشی برای تقویت مهارتهای ارتباطی و دوستیابی کودکان ارائه شده است. این کتاب بخشی از یک مجموعه بزرگتر است که هر جلد آن به یکی از مهارتهای کلیدی زندگی کودک میپردازد و تلاش کرده است تا آموزش را بهصورت عملی و قابل اجرا در محیط خانه و مدرسه ارائه دهد.
خلاصه کتاب کودک من (جلد نهم، آموزش مهارت دوست یابی در کودکان)
کتاب کودک من (جلد نهم، آموزش مهارت دوستیابی در کودکان) با تمرکز بر آموزش مهارتهای ارتباطی و اجتماعی، به والدین و مربیان ابزارهایی برای تقویت توانایی دوستیابی در کودکان ارائه میدهد. در ابتدای کتاب، اهمیت دوستیابی و تأثیر آن بر رشد عزتنفس، استقلال و احساس تعلق کودک مورد توجه قرار گرفته است. نویسندگان با مثالهای ملموس و روزمره، نشان دادهاند که چگونه کودکان از طریق تعامل با همسالان، مهارتهایی مانند شروع مکالمه، اشتراکگذاری، گوش دادن فعال، ابراز احساسات، حل تعارض و همدلی را میآموزند. در بخشهای بعدی، نقش والدین در الگوسازی رفتارهای اجتماعی، تشویق به تعامل، آموزش شروع گفتوگو و گوش دادن فعال، و کمک به بیان احساسات کودک بهوضوح شرح داده شده است. کتاب همچنین به موانع رایج در فرزندپروری مانند نقش محافظتی بیش از حد، وابستگی کودک به دستور والدین، سرزنش یا قضاوت دوستان کودک و نادیدهگرفتن علایق او اشاره کرده و راهکارهایی برای رفع این موانع ارائه داده است. در ادامه، مجموعهای از بازیها و قصههای آموزشی معرفی شدهاند که هرکدام با هدف تقویت یکی از مهارتهای دوستیابی طراحی شدهاند. بازیهایی مانند «هشتپای دانا»، «موش و گربه»، «کمک به جابهجایی وسایل دوستانتان» و تمرینهایی برای یافتن ویژگیهای مشترک، به کودکان کمک میکنند تا در محیطی شاد و تعاملی، مهارتهای ارتباطی خود را تقویت کنند. قصههایی مانند «دادن کادو به دوست»، «قبول کردن اشتباه» و «چطوری خجالت نکشیم؟» نیز به کودکان میآموزند که چگونه با موقعیتهای مختلف اجتماعی روبهرو شوند و رفتار مناسب را انتخاب کنند. در مجموع، این کتاب با ارائه راهکارهای عملی، مثالهای کاربردی و فعالیتهای گروهی، تلاش کرده است تا آموزش مهارت دوستیابی را برای کودکان و والدین به تجربهای لذتبخش و اثربخش تبدیل کند.
چرا باید کتاب کودک من (جلد نهم، آموزش مهارت دوست یابی در کودکان) را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی کاربردی و مرحلهبهمرحله، به والدین و مربیان کمک میکند تا مهارت دوستیابی را بهصورت عینی و قابل اجرا به کودکان آموزش دهند. ویژگی شاخص این اثر، ترکیب توضیحات نظری با تمرینها و بازیهای متنوع است که یادگیری را برای کودک جذاب و ملموس میکند. همچنین، کتاب به موانع رایج در مسیر رشد اجتماعی کودکان پرداخته و راهکارهایی برای رفع آنها ارائه داده است. با مطالعه این کتاب، والدین و مربیان میتوانند نقش فعالتری در رشد اجتماعی و عاطفی کودک ایفا کنند و به او کمک کنند تا روابط سالم و پایداری با همسالان خود برقرار کند.
خواندن این کتاب به والدین، مربیان، مشاوران کودک و افرادی که دغدغه رشد اجتماعی و ارتباطی کودکان را دارند پیشنهاد میشود. همچنین برای کسانی که با کودکان کمرو، منزوی یا دارای مشکلات ارتباطی سروکار دارند، این کتاب میتواند راهنمایی مؤثر باشد.