کتاب کودک من (جلد پنجم، آموزش مهارت ارتباط موثر در کودکان)
معرفی کتاب کودک من (جلد پنجم، آموزش مهارت ارتباط موثر در کودکان)
کتاب کودک من (جلد پنجم، آموزش مهارت ارتباط موثر در کودکان) نوشتهی منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغولبیگ، توسط نشر حکمت و عرفان منتشر شده است. این جلد از مجموعهی راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان، به موضوع رهایی از کمرویی و انزوا و آموزش مهارت ارتباط موثر در کودکان میپردازد. نویسندگان با رویکردی کاربردی و مرحلهبهمرحله، تلاش کردهاند والدین و مربیان را با ابزارها و روشهایی آشنا کنند که به کودکان کمک میکند احساسات خود را بیان کنند، شنوندهی خوبی باشند و روابط سالمتری با دیگران برقرار کنند. کتاب با مثالها و بازیهای متنوع، راهکارهایی برای تقویت مهارتهای ارتباطی کودکان ارائه میدهد و به موانع رایج در مسیر رشد این مهارتها نیز توجه دارد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کودک من (جلد پنجم، آموزش مهارت ارتباط موثر در کودکان)
کتاب کودک من (جلد پنجم) با تمرکز بر آموزش مهارت ارتباط موثر در کودکان، بخشی از یک مجموعهی گسترده دربارهی توانمندسازی کودکان است که توسط منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغولبیگ نوشته شده است. این کتاب به والدین و مربیان کمک میکند تا کودکان را برای برقراری ارتباط سالم، بیان احساسات و همکاری با دیگران آماده کنند. ساختار کتاب شامل توضیح مفاهیم پایهای ارتباط موثر، اهمیت بیان احساسات، نقش گوش دادن فعال و تعامل دوسویه، و همچنین ارائهی بازیها و فعالیتهای عملی برای آموزش این مهارتهاست. نویسندگان با مثالهای ملموس و داستانهای کوتاه، موقعیتهای روزمرهی کودکان را بررسی کردهاند و راهکارهایی برای عبور از کمرویی و انزوا پیشنهاد دادهاند. علاوهبر این، کتاب به موانع فرزندپروری که ممکن است رشد مهارتهای ارتباطی را مختل کند، اشاره کرده و راهحلهایی برای رفع آنها ارائه داده است. مجموعهی کودک من با جلدهای متعددی که هرکدام به یک مهارت یا ارزش زندگی میپردازد، تلاش کرده است والدین و مربیان را در مسیر پرورش کودکانی توانمند و اجتماعی همراهی کند.
خلاصه کتاب کودک من (جلد پنجم، آموزش مهارت ارتباط موثر در کودکان)
کتاب کودک من (جلد پنجم) با تعریف ساده و قابل فهمی از ارتباط موثر آغاز میشود و اهمیت این مهارت را در زندگی روزمرهی کودکان برجسته میکند. نویسندگان توضیح دادهاند که ارتباط موثر برای کودکان یعنی توانایی بیان احساسات، گوش دادن فعال، استفاده از زبان بدن، همکاری با دیگران، حل مشکلات بدون پرخاشگری و رعایت ادب در گفتوگوها. کتاب با مثالهایی از موقعیتهای واقعی، نشان داده است که چگونه ناتوانی در بیان احساسات میتواند به سوءتفاهم و دعوا منجر شود و در مقابل، بیان شفاف احساسات و درخواستها به حل مسئله و آرامش کمک میکند. در ادامه، عوامل موثر بر رشد مهارت ارتباطی مانند گوش دادن فعال، صحبت روشن، بازخورد مناسب و محیط خانوادگی حمایتکننده بررسی شده است. نویسندگان به نقش والدین در الگوسازی رفتارهای ارتباطی، توجه به احساسات کودک، پرهیز از انتقاد بیش از حد و تشویق به استقلال در صحبت کردن پرداختهاند. همچنین، موانعی مانند ارتباطات دستوری، نبود فرصت تمرین و نادیدهگرفتن تفاوتهای فردی کودکان مورد توجه قرار گرفته است. بخش مهمی از کتاب به معرفی بازیها و فعالیتهایی اختصاص دارد که به کودکان کمک میکند مهارتهای ارتباطی خود را تقویت کنند. بازیهایی مانند «اسم من چیه»، «داستان زنجیرهای»، «تقلید صدا»، «دوستیابی»، «ساختن برج با همکاری»، «نقاشی گروهی» و تمرینهایی برای کنترل صدا و ارتباط چشمی، بهعنوان ابزارهای عملی آموزش داده شدهاند. در پایان، داستانهایی مانند قصهی «غر نزدن» به کودکان کمک میکند تأثیر رفتارشان بر دیگران را درک کنند و مسئولیتپذیری بیشتری نشان دهند.
چرا باید کتاب کودک من (جلد پنجم، آموزش مهارت ارتباط موثر در کودکان) را بخوانیم؟
این کتاب با ارائهی راهکارهای عملی و بازیهای متنوع، به والدین و مربیان کمک میکند تا مهارتهای ارتباطی را بهصورت جذاب و قابل فهم به کودکان آموزش دهند. تمرکز بر بیان احساسات، گوش دادن فعال و همکاری، باعث میشود کودکان نهتنها روابط بهتری با همسالان و بزرگترها برقرار کنند، بلکه اعتمادبهنفس و توانایی حل مسئلهی آنها نیز تقویت شود. کتاب به موانع رایج در مسیر رشد مهارتهای ارتباطی اشاره کرده و راهحلهایی برای عبور از آنها ارائه داده است. استفاده از مثالهای روزمره و داستانهای کوتاه، آموزش را برای کودکان و والدین ملموستر و کاربردیتر کرده است. این اثر بهویژه برای خانوادههایی که دغدغهی کمرویی، انزوا یا مشکلات ارتباطی در فرزندان خود دارند، میتواند راهگشا باشد.
خواندن این کتاب به والدین، مربیان، مشاوران کودک و افرادی که با کودکان کمرو، منزوی یا دارای مشکلات ارتباطی سر و کار دارند پیشنهاد میشود. همچنین برای کسانی که به دنبال تقویت مهارتهای اجتماعی و ارتباطی در کودکان هستند، این کتاب مناسب است.