کتاب برای هر کسی کمی بهار لازم هست احمد ملیح قارااوغوز + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب برای هر کسی کمی بهار لازم هست

کتاب برای هر کسی کمی بهار لازم هست

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب برای هر کسی کمی بهار لازم هست

کتاب برای هر کسی کمی بهار لازم است نوشته‌ی احمد ملیح قارااوغوز با ترجمه‌ی گروه مترجمان و دبیری بهروز بیک بابائی، مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه است که توسط انتشارات اوغوزخان به‌صورت الکترونیکی منتشر شده است. این کتاب حاصل همکاری جمعی از مترجمان برگزیده‌ی کارگاه ترجمه‌ی ادبی ترکی استانبولی به فارسی است و در آن، داستان‌هایی با مضامین اجتماعی، فلسفی و علمی‌تخیلی گردآوری شده‌اند. نویسنده با نگاهی انتقادی و تأمل‌برانگیز به مسائل انسان معاصر، تکنولوژی، تنهایی و بحران‌های اخلاقی می‌پردازد. ساختار کتاب شامل داستان‌هایی مستقل است که هرکدام دنیایی متفاوت و پر از چالش‌های انسانی را به تصویر می‌کشند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب برای هر کسی کمی بهار لازم هست

برای هر کسی کمی بهار لازم است مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه احمد ملیح قارااوغوز است که با همکاری گروهی از مترجمان و تحت نظارت علمی و ادبی اساتید دانشگاهی به فارسی برگردانده شده است. کتاب برای هر کسی کمی بهار لازم هست در فضایی میان واقعیت و خیال حرکت می‌کند و با بهره‌گیری از عناصر علمی‌تخیلی و پساآخرالزمانی آینده‌ای را ترسیم می‌کند که در آن انسان‌ها با بحران‌های هویتی، تنهایی، ازخودبیگانگی و سلطه تکنولوژی مواجه‌اند.

قارااوغوز در این داستان‌ها، شخصیت‌هایی را خلق کرده که در دل نظام‌های کنترل‌گر و بی‌روح، به دنبال معنا و گرمای انسانی می‌گردند. کتاب برای هر کسی کمی بهار لازم هست به‌گونه‌ای است که هر داستان، زاویه‌ای تازه از دغدغه‌های انسان مدرن را پیش می‌کشد؛ از بحران‌های اخلاقی و اجتماعی تا جست‌وجوی امید در جهانی سرد و ماشینی. ترجمه‌ی گروهی و حضور اساتید دانشگاهی در فرایند آماده‌سازی کتاب، به آن پشتوانه‌ای علمی و ادبی بخشیده است.

خلاصه داستان برای هر کسی کمی بهار لازم هست

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

کتاب با داستان‌هایی چون «دیر شده» آغاز می‌شود؛ روایتی از زنی به نام نیلوفر که در آینده‌ای تکنولوژیک، آخرین روز کاری‌اش را تجربه می‌کند. زندگی او در میان دستیاران مجازی، خانه‌ی هوشمند و ارتباط حداقلی با انسان‌ها می‌گذرد. نیلوفر پس از سال‌ها کار بی‌وقفه، با بازنشستگی روبه‌رو می‌شود و در مسیر بازگشت به خانه، با گربه‌ای بی‌پناه مواجه می‌شود که به نوعی نماد بازگشت به احساسات و نیاز به ارتباط انسانی است. این داستان، تضاد میان رفاه ماشینی و خلأ عاطفی را به تصویر می‌کشد.

در داستان «یادآوری»، فضای بیمارستانی در دل یک همه‌گیری مرموز روایت می‌شود. راوی که پزشک است، با موجی از بیماران مبتلا به فراموشی و فلج روبه‌رو می‌شود. شهر به دو بخش تقسیم شده و دولت با اعمال محدودیت‌های شدید، سعی در کنترل بحران دارد. در این میان، تنها بازمانده‌ای که از خواب طولانی بیدار می‌شود، با خاطره‌ای انسانی و ساده، معنای امید و زنده‌ماندن را بازتعریف می‌کند. داستان، نقدی بر فراموشی جمعی و بی‌تفاوتی اجتماعی است.

«جهنم» با روایتی اسطوره‌ای و فلسفی، صدای موجودی رانده‌شده و نامرئی را بازتاب می‌دهد که خود را هم‌سرنوشت با آدم و حوا می‌داند. این موجود، شاهد رنج‌ها و تکرار خطاهای انسان‌هاست و حسرت دیده‌شدن و پذیرفته‌شدن را در دل دارد. داستان، با زبانی استعاری، به ریشه‌های تنهایی و بیگانگی بشر می‌پردازد.

در «مرثیه ادا نشده»، فضای شهری تحت سلطه نظام‌های امتیازدهی و کنترل اجتماعی تصویر می‌شود. مردی که شغلش را از دست داده، در تلاش برای نجات خانواده‌اش از فقر و بیماری، با بن‌بست‌های سیستماتیک روبه‌روست. داستان، نقدی بر جامعه‌ای است که ارزش انسان را به کارایی و امتیازهای دیجیتال گره زده و همدلی و امید را به حاشیه رانده است. در مجموع، هر داستان با فضاسازی منحصربه‌فرد و شخصیت‌هایی ملموس، به بحران‌های وجودی، اخلاقی و اجتماعی انسان معاصر می‌پردازد و در دل تاریکی و ناامیدی، جست‌وجوی بهار و امید را به تصویر می‌کشد.

چرا باید کتاب برای هر کسی کمی بهار لازم هست را بخوانیم؟

این کتاب با ترکیب عناصر علمی‌تخیلی، فلسفی و اجتماعی، تصویری چندلایه از آینده و حال انسان معاصر ارائه می‌دهد. داستان‌ها با فضاسازی‌های دقیق و شخصیت‌هایی باورپذیر، دغدغه‌هایی چون تنهایی، بحران هویت، سلطه تکنولوژی و فراموشی جمعی را به‌گونه‌ای روایت می‌کنند که خواننده را به تأمل وادار می‌کند. ترجمه‌ی گروهی و حضور اساتید دانشگاهی در فرایند آماده‌سازی، به کیفیت و دقت انتقال مفاهیم افزوده است. برای هر کسی کمی بهار لازم است نه‌تنها سرگرم‌کننده است، بلکه با طرح پرسش‌های عمیق درباره معنای زندگی، مسئولیت اجتماعی و امید، تجربه‌ای متفاوت و تأثیرگذار رقم می‌زند.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان داستان‌های علمی‌تخیلی، دوستداران ادبیات اجتماعی و فلسفی، کسانی که دغدغه‌هایی درباره آینده انسان، تکنولوژی، بحران هویت و تنهایی دارند و همچنین دانشجویان و پژوهشگران حوزه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی پیشنهاد می‌شود. این کتاب برای کسانی که به دنبال مواجهه با روایت‌هایی تازه و اندیشمندانه هستند نیز انتخابی ارزشمند است.

درباره احمد ملیح قارااوغوز

احمد ملیح قارااوغوز (قاراگوز) در سال ۱۹۹۴ در قونیه به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی در رشته‌ی علوم سیاسی و مدیریت دولتی گذراند. وی مدرک کارشناسی ارشد خود را با پایان‌نامه‌ی خود با عنوان «بازنمایی پدیده‌ی مدیریت در رمان ترکی: بررسی رمان‌های طارق بوغرا» به پایان رساند. از آثار او می‌توان به کتاب‌های چهار جهان بی‌نهایت - تعطیلات تابستانی سایبری (۲۰۲۰)، مه به هر حال پاک میشود (۲۰۲۱) و روبات‌ها در دردسر هستند (۲۰۲۱) اشاره کرد.

قمستی از کتاب برای هر کسی کمی بهار لازم هست

«روی میز من پر از گزارش‌های پزشکی بیماران بود. نور رعدوبرق از پنجره‌ها به داخل می‌تابید و قطره‌های باران سکوت مطلق اتاق را می‌شکستند. شب در دل تاریکی پیش می‌رفت و من، برای آنکه بتوانم سرحال‌تر به گزارش‌های تمام نشدنی نگاه کنم، به سمت راهرویی که دستگاه قهوه‌ساز در آن قرار داشت حرکت کردم تا برای خودم قهوه بریزم. راهروهای بیمارستان، مانند شب‌های پیش، خالی بودند. به جز پرستارانی که وضعیت بیماران بستری را بررسی می‌کردند و من که مشغول خواندن گزارش‌ها بودم، برخورد با هر موجود زنده‌ای در بیمارستان ناممکن بود. سکوت امشب بیش از هر زمان دیگری مرا آزار می‌داد. با شنیدن صدای موتور دستگاه که آخرین قطره‌های قهوه را در لیوان می‌ریخت، قهوه‌ام را برداشتم و به سمت اتاقم برگشتم. دلم می‌خواست از راهرویی که با نورهای آبی روشن شده بود و تا بی‌نهایت امتداد داشت، با دویدن خارج شوم. اما به‌جای آن، پشت به دستگاه کردم و آرام به اتاقم بازگشتم. صدایی آسمانی که در راهروها طنین‌انداز شده بود...»