کتاب نفر سوم فائزه دهقان + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:فائزه دهقان
انتشارات:انتشارات پرین
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب نفر سوم

کتاب الکترونیکی «نفر سوم» نوشتهٔ فائزه دهقان اثری در ژانر داستان‌های فارسی معاصر است که نشر پرین آن را منتشر کرده است. این رمان با نگاهی به زندگی زنان طبقه متوسط شهری، دغدغه‌ها، روابط خانوادگی و اجتماعی و چالش‌های هویتی را روایت می‌کند. داستان حول محور شخصیت اصلی، بیتا، و خانواده‌اش می‌چرخد و با زبانی صمیمانه و روایتی روزمره، به مسائل زنان، استقلال، عشق و نقش‌های جنسیتی می‌پردازد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نفر سوم

«نفر سوم» اثری داستانی است که در قالب رمان بلند، زندگی روزمره و فرازونشیب‌های یک خانوادهٔ زنانه را به تصویر می‌کشد. داستان در بستر جامعهٔ معاصر ایران روایت می‌شود و تمرکز آن بر شخصیت بیتا، دختر بزرگ خانواده‌ای است که پس از فوت پدر، بار مسئولیت را بر دوش می‌کشد. روایت کتاب از زاویهٔ دید اول شخص و با لحن خودمانی پیش می‌رود و خواننده را به دل دغدغه‌ها و احساسات شخصیت‌ها می‌برد. ساختار کتاب بر پایهٔ فصل‌های متعدد است که هرکدام بخشی از زندگی بیتا و اطرافیانش را بازگو می‌کند؛ از روابط خانوادگی و دوستی‌ها تا چالش‌های مالی و اجتماعی. نویسنده با پرداختن به موضوعاتی چون استقلال زنان، فشارهای اجتماعی برای ازدواج، نقش‌های جنسیتی و عشق‌های یک‌طرفه، تصویری ملموس از زندگی زنان جوان در جامعهٔ امروز ارائه داده است. «نفر سوم» با روایت پیوسته و جزئی‌نگر، تلاش می‌کند تجربه‌های زیستهٔ شخصیت‌ها را به‌گونه‌ای بازتاب دهد که برای مخاطب قابل لمس باشد.

خلاصه داستان نفر سوم

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان «نفر سوم» با معرفی بیتا، دختر بزرگ خانواده‌ای که پدرش را از دست داده، آغاز می‌شود. بیتا برای تأمین مخارج خانواده، به عنوان راننده در آژانس بانوان کار می‌کند و همزمان مسئولیت حمایت از مادر و دو خواهر کوچکترش را بر عهده دارد. او با چالش‌های متعددی روبه‌روست: فشارهای اجتماعی برای ازدواج، نگاه‌های جنسیتی، دغدغه‌های مالی و تلاش برای حفظ استقلال و عزت نفس. روایت کتاب، روزمرگی‌ها و روابط صمیمی بیتا با اعضای خانواده، دوستان و همکارانش را به تصویر می‌کشد. در کنار دغدغه‌های شخصی، بیتا شاهد عشق‌های یک‌طرفه، حسرت‌ها و آرزوهای برآورده‌نشده اطرافیانش است. یکی از خطوط مهم داستان، روایت صبا، دخترعموی بیتا، است که عاشق پسرعمه‌اش شده اما به دلیل هنجارهای اجتماعی و ترس از ابراز علاقه، درگیر رنجی خاموش است. کتاب با پرداختن به این روابط و احساسات، به موضوع نفر سوم بودن در عشق و زندگی اشاره دارد؛ جایی که فردی ناخواسته یا به اجبار، بیرون از دایرهٔ انتخاب و خواسته قرار می‌گیرد. در طول داستان، بیتا با امید و تلاش، سعی می‌کند تعادل میان مسئولیت‌های خانوادگی و خواسته‌های شخصی خود را حفظ کند و در برابر قضاوت‌ها و محدودیت‌های اجتماعی، هویت مستقل خود را بسازد.

چرا باید کتاب نفر سوم را بخوانیم؟

این کتاب با روایت زندگی روزمرهٔ زنان جوان در جامعهٔ معاصر، به دغدغه‌هایی چون استقلال، نقش‌های جنسیتی، فشارهای اجتماعی و عشق‌های ناکام می‌پردازد. «نفر سوم» تصویری نزدیک از چالش‌های زنان طبقه متوسط ارائه می‌دهد و با جزئی‌نگری در روابط خانوادگی و دوستی‌ها، خواننده را به تأمل دربارهٔ جایگاه زنان و محدودیت‌های اجتماعی دعوت می‌کند. مطالعهٔ این اثر فرصتی است برای همدلی با تجربه‌های زیستهٔ زنان و درک بهتر از پیچیدگی‌های عاطفی و اجتماعی آنان.

مطالعهٔ «نفر سوم» برای علاقه‌مندان به رمان‌های اجتماعی و داستان‌های معاصر فارسی مناسب است. این کتاب به‌ویژه برای کسانی که دغدغهٔ مسائل زنان، روابط خانوادگی، هویت فردی و چالش‌های اجتماعی دارند، جذاب خواهد بود. همچنین مخاطبانی که به دنبال روایت‌هایی از زندگی روزمره و تجربه‌های زنان در جامعهٔ امروز هستند، می‌توانند با این اثر ارتباط برقرار کنند.

بخشی از کتاب نفر سوم

«وقتي سگ مي‌شم هيشكي دوسمون نداره اما وقتي خر مي‌شيم همه عاشقمون مي‌شن. چرا انقد بین حیوانات فرق مي‌دارن؟؟ من موندم! خنده‌م گرفته بود اما ون خيلي عصبي بود. به زور جلو خودمو گرفته بودم وقتي جمله‌ي فلسفي‌شو شنیدم... سوار ماشین که شد محکم درو بست و گفت: - گازو بگیر خانوم من یه آدم عاطفي‌ام. خيلي‌ام عاطفي‌ام ولی عاشق کاراي مردونم» از كاراي زنونهمتفرم. كريي مثل خياطي. آشپزي. آرايش‌گري مخصوصاً اصلاًتو کتم نمي‌ره لوس بازي و صدا نازک کردن و خيلي از كارايي که خيلي از دختر انجام میدن.... مامانم هميیشه آرزوي داشتن یه پسروداشت نه اينکه بخوام اداي پسرارو در بیارم نه. از دختر بودنم راضي‌ام ولي خب دست خودم نیست دوس دارم كارايي مردونه انجام بدم. به قول بقیه خلق و خوي مردونه دارم...

۳۰%