کتاب ک، کارویژه جریان دانشجویی در چهل سالگی انقلاب راضیه ادیبی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب ک، کارویژه جریان دانشجویی در چهل سالگی انقلاب

کتاب ک، کارویژه جریان دانشجویی در چهل سالگی انقلاب

معرفی کتاب ک، کارویژه جریان دانشجویی در چهل سالگی انقلاب

کتاب الکترونیکی «ک: کارویژه جریان دانشجویی در چهل سالگی انقلاب» نوشتهٔ راضیه ادیبی و جمعی از نویسندگان، اثری پژوهشی است که نشر مرکز کوثر آن را منتشر کرده است. این کتاب با حمایت معاونت علمی و پژوهشی سازمان بسیج دانشجویی تدوین شده و به بررسی نقش و مسئولیت جریان دانشجویی در چهار دهه پس از انقلاب اسلامی ایران می‌پردازد. موضوعات اصلی کتاب حول فعالیت‌های پژوهشی دانشجویان، نسبت علم و دین، و آینده‌نگری در حوزهٔ علوم و دانشگاه‌ها در ایران شکل گرفته است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ک، کارویژه جریان دانشجویی در چهل سالگی انقلاب

«ک: کارویژه جریان دانشجویی در چهل سالگی انقلاب» اثری ناداستانی و تحلیلی است که به بررسی جایگاه و نقش جریان دانشجویی در تحولات علمی و اجتماعی ایران می‌پردازد. این کتاب در دو بخش تدوین شده است: بخش نخست، با عنوان «جهاد علمی و نقش تشکل‌های دانشجویی»، برگرفته از اثری است که پیش‌تر در مجامع دانشجویی مورد بحث قرار گرفته بود و بخش دوم، نسخهٔ به‌روزشده و اصلاح‌شده‌ای از همان گفتمان است که بر اساس تجربیات میدانی و نقدهای چندساله شکل گرفته است. ساختار کتاب به گونه‌ای است که ابتدا با تحلیل تاریخی عقب‌ماندگی علمی ایران آغاز می‌شود و سپس به مدل‌سازی جهاد علمی و الزامات کنشگری دانشجویی می‌پردازد. نویسندگان تلاش کرده‌اند با تکیه‌بر بیانات و دیدگاه‌های رهبر جمهوری اسلامی ایران، به دغدغه‌های اصلی جریان دانشجویی و نقش آن در تحقق اقتدار و مرجعیت علمی کشور بپردازند. کتاب با زبانی تحلیلی و مستند، به بررسی چالش‌ها، فرصت‌ها و راهبردهای پیش‌روی دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی در مسیر پیشرفت علمی و اجتماعی می‌پردازد و در عین حال، به نقد رویکردهای انتزاعی و غیرواقعی در حوزهٔ فعالیت‌های دانشجویی نیز توجه دارد.

خلاصه کتاب ک، کارویژه جریان دانشجویی در چهل سالگی انقلاب

کتاب «ک: کارویژه جریان دانشجویی در چهل سالگی انقلاب» با نگاهی تحلیلی به نقش جریان دانشجویی در ایران معاصر، به بررسی ریشه‌های تاریخی عقب‌ماندگی علمی کشور و تلاش‌های صورت‌گرفته برای پیوند علم و دین می‌پردازد. نویسندگان با استناد به بیانات رهبر جمهوری اسلامی ایران، تأکید دارند که جدایی علم از دین یکی از عوامل اصلی عقب‌ماندگی علمی در ایران بوده و غرب با ترفندهای مختلف، از جمله القای ناتوانی و ارائهٔ علوم ازرده‌خارج، سعی در تثبیت این وضعیت داشته است. در ادامه، کتاب به ضرورت جهاد علمی و نقش دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی در تحقق اقتدار و مرجعیت علمی کشور می‌پردازد. اقتدار به‌عنوان توان ایستادگی در برابر تهدیدات و مرجعیت به‌عنوان الگوسازی برای سایر کشورها، دو هدف کلان معرفی شده‌اند که تحقق آن‌ها بدون جهاد علمی ممکن نیست. نویسندگان معتقدند دانشگاه و جریان دانشجویی باید با مطالبه‌گری تخصصی، گفتمان‌سازی و ورود به مسائل واقعی کشور، نقش فعالی در حل مشکلات و تولید علم بومی ایفا کنند. کتاب همچنین به مدل‌سازی جهاد علمی در تشکل‌های دانشجویی می‌پردازد و الگوهایی برای مواجهه تخصصی با مسائل کشور و جنبش نرم‌افزاری ارائه می‌دهد. در این مسیر، اهمیت تیم‌سازی، دغدغه‌مندی، پیگیری حل مسئله و مطالبه‌گری تخصصی برجسته شده است. نویسندگان تأکید دارند که کار علمی دانشجویی باید ناظر به نیازهای واقعی کشور باشد و از رویکردهای صرفاً انتزاعی یا درآمدمحور پرهیز شود. در نهایت، کتاب با ارائهٔ راهکارهایی برای فرهنگ‌سازی علمی، تقویت روحیهٔ جهادی و انقلابی، و توجه به خودباوری و امید به آینده، نقش جریان دانشجویی را در پیشبرد اهداف علمی و اجتماعی کشور تبیین می‌کند.

چرا باید کتاب ک، کارویژه جریان دانشجویی در چهل سالگی انقلاب را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر نقش جریان دانشجویی در تحولات علمی و اجتماعی ایران، تصویری روشن از چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی ارائه می‌دهد. از ویژگی‌های شاخص این اثر می‌توان به تحلیل تاریخی و اجتماعی وضعیت علم در ایران، نقد رویکردهای رایج و ارائهٔ مدل‌های عملیاتی برای جهاد علمی اشاره کرد. خواندن این کتاب به درک بهتر جایگاه دانشجویان در فرآیند پیشرفت کشور و اهمیت مطالبه‌گری تخصصی و گفتمان‌سازی علمی کمک می‌کند. همچنین، کتاب با تکیه‌بر تجربیات میدانی و نقدهای چندساله، راهکارهایی برای مواجهه با مشکلات و تقویت روحیهٔ خودباوری و امید در میان دانشجویان ارائه داده است.

مطالعهٔ این کتاب برای دانشجویان، فعالان تشکل‌های دانشجویی، پژوهشگران حوزهٔ علوم اجتماعی و علاقه‌مندان به مسائل توسعهٔ علمی و فرهنگی ایران مفید است. همچنین، کسانی که دغدغهٔ پیشرفت علمی، مطالبه‌گری تخصصی و نقش‌آفرینی اجتماعی دارند، می‌توانند از مطالب این اثر بهره‌مند شوند.

بخشی از کتاب ک، کارویژه جریان دانشجویی در چهل سالگی انقلاب

«تاریخ هر کشور یکی از بدیهی‌ترین مؤلفه‌های هویتی آن کشور و آن ملت است. برای احیا و رشد هویت ملی دانستن تاریخ و تسلط بر آن امری ضروری است. برای درک نقاط قوت و ضعف کشور در حوزهٔ علم و مسائل مرتبط با آن نیز دانستن تاریخ علم کشور و دوران اوج و زوال آن لازم است. علت بسیاری از عدم خودباوری‌ها؛ ندیدن گذشتهٔ پرافتخار علمی کشور است که البته در کنار ضعف‌ها و عقب‌ماندگی‌ها باید آن را دید. بدترین مشکل یک کشور این است که تمدّن و هویت خود را فراموش کند. ما باید امروز درصدد ساختن تمدّن خود باشیم و باور کنیم که این کار ممکن است. در تبلیغاتِ گذشتهٔ این کشور در خصوص ناتوانی ایرانی و توانایی غربی‌ها آن‌قدر مبالغه شده که امروز اگر کسی بگوید ما کاری کنیم که غربی‌ها به علم ما احتیاج پیدا کنند، می‌بینید که در دل‌ها یک حالت ناباوری به وجود می‌آید. مگر چنین چیزی ممکن است؟ بله؛ من عرض می‌کنم می‌شود. شما همت کنید. پنجاه سال دیگر این‌طوری شود. البته این چیزها در کوتاه‌مدت اتفاق نمی‌افتد. اما اگر شما امروز در راه درست قدم بردارید، هیچ اشکالی ندارد که پنجاه سال دیگر جهت اتوبان علم - که امروز یک طرفه و از یک سو به سوی دیگر است - یا دوطرفه شود؛ یا یک طرفه و از این سو به آن سو شود؛ چه مانعی دارد؟ مگریک روز این‌طور نبود؟ یک روز علم را غربی‌ها از شرق و از همین ایران گرفتند. پایه‌گذار بسیاری از علومی که امروز در دنیا رایج است، ایرانی‌ها هستند. در ریاضی، فیزیک، پزشکی، شیمی و بسیاری از علوم دیگر ایرانی‌ها پایه‌گذار بودند. اصلاً رنسانس اروپا براساس ترجمه‌هایی که در کشورها و مناطق اسلامی انجام گرفته بوده صورت گرفت. ما می‌توانیم این را تصور کنیم که یک روز ایران تولیدکنندهٔ خلاق علم شود.»