کتاب گربه ای که ذن یاد می داد جیمز نوربری + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:جیمز نوربری
امتیاز
۳.۶از ۱۴ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب گربه ای که ذن یاد می داد

کتاب گربه ای که ذن یاد می داد (The Cat who Taught Zen) نوشته‌ی جیمز نوربری، با بهره‌گیری از روایتی ساده و شخصیت‌های حیوانی و دوست‌داشتنی، تلاش کرده مفاهیم عمیق فلسفه‌ی ذن و آموزه‌های زندگی را در قالب داستانی لطیف و قابل لمس بیان می‌کند. داستان درباره‌ی سفر معنوی یک گربه و تعاملاتش با حیوانات دیگر است؛ سفری که در آن، هر ملاقات و هر گفت‌وگو، فرصتی برای کشف و یادگیری تازه فراهم می‌آورد. انتشارات الینا این کتاب را با ترجمه راضیه قنبری مصلح منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گربه ای که ذن یاد می داد

گربه ای که ذن یاد می داد نوشته‌ی جیمز نوربری، داستانی نمادین و آموزنده است که با محوریت یک گربه‌ی جست‌وجوگر، مفاهیم فلسفی و اخلاقی ذن را در قالب ماجراجویی و گفت‌وگوهای بین حیوانات روایت می‌کند. کتاب در فضایی خیالی و شاعرانه، سفری را به تصویر می‌کشد که در آن گربه به دنبال آرامش و درک عمیق‌تری از زندگی است. در این مسیر، او با حیوانات مختلفی مانند موش، خرگوش، کلاغ، توله‌گرگ، میمون، لاک‌پشت و ببر روبه‌رو می‌شود و هر کدام از این ملاقات‌ها، فرصتی برای طرح پرسش‌های بنیادین و دریافت پاسخ‌هایی از جنس تجربه و تأمل است. ساختار کتاب به‌ صورت روایتی پیوسته اما اپیزودیک است؛ هر فصل یا بخش، یک ایستگاه از سفر گربه و یک درس یا بینش تازه را به تصویر می‌کشد. جیمز نوربری با بهره‌گیری از زبان ساده و تصاویر ذهنی، تلاش کرده تا مفاهیم ذن را از طریق داستانی ملموس به مخاطب منتقل کند، بدون آن‌که به آموزه‌های مستقیم یا موعظه‌گونه متوسل شود. گربه ای که ذن یاد می داد در کنار داستان سرگرم‌کننده‌اش، بستری برای تأمل و خودشناسی نیز فراهم می‌آورد، به‌ویژه برای کسانی که به دنبال آرامش ذهن و معنای زندگی هستند.

خلاصه داستان گربه ای که ذن یاد می داد

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان در مورد گربه‌ای است که در شهری بارانی و شلوغ، به همراه دوستش موش، به دنبال معنای زندگی و آرامش می‌گردد. گربه که سال‌هاست در جست‌وجوی پاسخ به پرسش‌هایش سرگردان است، با راهنمایی موش، تصمیم می‌گیرد به سفری معنوی برود و درخت کاج باستانی را بیابد؛ درختی که گفته می‌شود نشستن بر شاخه‌هایش، آرامش و درکی بی‌نظیر به ارمغان می‌آورد. در مسیر سفر، گربه با حیوانات مختلفی روبه‌رو می‌شود. نخستین ملاقاتش با خرگوشی است که در غاری پناه گرفته و با او درباره‌ی گذشته و تجربه‌هایش گفت‌وگو می‌کند. گربه از دوران کودکی و دیدارهایش با اژدهای خردمند می‌گوید و از تأثیر عمیق بخشش و مهربانی بر زندگی‌اش سخن می‌گوید. او یاد می‌گیرد که یادگیری و رشد، فرایندی بی‌پایان است و هر تجربه، درسی تازه دارد. در ادامه، گربه با کلاغی مواجه می‌شود که به خاطر ازدست‌دادن وسیله‌ای ارزشمند ناراحت است. گربه با روایت داستانی از اژدها کوچولو، به کلاغ نشان می‌دهد که گاهی رنج و ازدست‌دادن، مقدمه‌ای برای کشف زیبایی‌های پنهان زندگی است و ارزش هر چیز، به تجربه و نگاه ما بستگی دارد. سفرهای گربه در جنگل ادامه پیدا می‌کند و او به‌مرور اهمیت مهربانی، یادگیری، پذیرش لحظه و کمک به دیگران را، که همگی پیام‌های ذن و زندگی هستند، درمی‌یابد.

چرا باید کتاب گربه ای که ذن یاد می داد را بخوانیم؟

هر بخش از داستان، فرصتی برای تأمل درباره‌ی موضوعاتی مانند مهربانی، بخشش، پذیرش خود، ارزش لحظه‌ی حال و اهمیت همدلی با دیگران فراهم می‌آورد. کتاب بدون آن‌که به موعظه یا شعار متوسل شود، از طریق تجربه‌های شخصیت‌ها، راه‌هایی برای مواجهه با رنج، ترس، خشم و یکنواختی زندگی نشان داده است، به همین‌خاطر نه‌تنها برای علاقه‌مندان به فلسفه‌ی ذن، بلکه برای هر کسی که به دنبال آرامش ذهن و معنای زندگی است، می‌تواند الهام‌بخش باشد.

خواندن گربه ای که ذن یاد می داد به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی آرامش ذهن، خودشناسی، پذیرش لحظه‌ی حال و یافتن معنا در زندگی روزمره را دارند. کتاب همچنین برای علاقه‌مندان به داستان‌های نمادین، فلسفه‌ی ذن و کسانی که به دنبال الهام و انگیزه برای تغییر نگرش خود هستند، جذاب خواهد بود.

بخشی از کتاب گربه ای که ذن یاد می داد

«موش پرسید: "مگه دنبال چی می‌گردی؟"

گربه آهی کشید و گفت: "ای کاش می‌دونستم. شاید دنبال آرامشم، شاید هم مقبولیت، شاید هم دنبال اینم که سر از کار این دنیا در بیارم..."

موش با لبخندی مهربانانه گفت: "اصلاً هم کار سختی رو انتخاب نکردی‌ها... اما شاید بتونم یه کمکی بهت بکنم. شنیدم که یه جایی دور از این‌جا، توی اعماق جنگل‌های افرا که کل دره رو پوشوندن، یه درخت کاج باستانی وجود داره؛ اگه کسی روی شاخه‌های این درخت بشینه به چنان آرامش و درکی می‌رسه که هیچ‌کس مثلش رو ندیده.»

A
۱۴۰۴/۱۰/۲۷

کتاب درباره‌ یک گربه‌ای هست که بنا بر دلایلی یک سفری رو آغاز می‌کنه. در طول مسیر این سفر به افرادی کمک می‌کنه و نصیحتشون می‌کنه؛ یا حتی خودشم توسط بقیه نصیحت میشه💖 بسیار عالی! من کتاب رو با توجه

- بیشتر
۱۴۰۵/۰۲/۰۶

پیشنهاد میکنم حتما بخونید،ممنون از مترجم عالی ش که انقدر خوب ترجمه کرده کتاب رو با نثر ساده و فوق العاده خوب،من کتاب های دیگه ای از جیمز نوربری خوندم و کتاب های دیگه ای با ترجمه خانم قنبری که

- بیشتر