کتاب دفترچه روزانه اکت دایانا هیل + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب دفترچه روزانه اکت

کتاب دفترچه روزانه اکت

معرفی کتاب دفترچه روزانه اکت

کتاب الکترونیکی «دفترچه روزانه اکت» نوشتهٔ دایانا هیل و دبی سورنسن با ترجمهٔ مریم حسین‌نژاد و مرضیه کاشفی و زینب آقاخانی، توسط نشر بارسا منتشر شده است. این کتاب در قالب یک دفترچه تمرین روزانه، به معرفی و آموزش اصول درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) می‌پردازد و با تمرین‌های هشت‌هفته‌ای، مخاطب را به سوی افزایش انعطاف‌پذیری روان‌شناختی و بهبود کیفیت زندگی هدایت می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دفترچه روزانه اکت

«دفترچه روزانه اکت» اثری در حوزهٔ روان‌شناسی کاربردی و خودیاری است که با ساختاری دفترچه‌مانند و تمرین‌محور، مخاطب را به سفری هشت‌هفته‌ای برای تقویت مهارت‌های ذهنی و رفتاری دعوت می‌کند. نویسندگان، هر دو روان‌شناس بالینی و فعال در حوزهٔ درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)، تلاش کرده‌اند تا مفاهیم پیچیدهٔ این رویکرد را به زبان تمرین‌های روزانه و قابل‌اجرا در زندگی واقعی تبدیل کنند. کتاب با مقدمه‌ای از متخصصان این حوزه آغاز می‌شود و سپس هر هفته را به یکی از فرایندهای کلیدی ACT اختصاص می‌دهد؛ از خودمراقبتی و شفقت تا حضور در لحظه، پذیرش، جداسازی شناختی، ارزش‌ها و اقدام متعهدانه. ساختار کتاب به گونه‌ای طراحی شده که خواننده هر روز با خواندن یک بخش کوتاه، انجام تمرین نوشتاری و عملی، و بازتاب تجربهٔ خود، به تدریج مهارت‌های انعطاف‌پذیری روان‌شناختی را در زندگی روزمره تمرین کند. این اثر نه‌تنها برای افرادی که با ACT آشنایی دارند، بلکه برای کسانی که به دنبال راهی عملی برای بهبود سلامت روان و کیفیت زندگی هستند، قابل استفاده است.

خلاصه کتاب دفترچه روزانه اکت

«دفترچه روزانه اکت» با هدف آموزش و تمرین عملی اصول درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) طراحی شده است. کتاب با مقدمه‌ای دربارهٔ اهمیت تمرین و نقش آن در یادگیری مهارت‌های روان‌شناختی آغاز می‌شود و سپس در قالب هشت هفته، هر هفته را به یک موضوع کلیدی اختصاص می‌دهد. در هفتهٔ اول، تمرکز بر آماده‌سازی ذهن و زمین برای رشد است؛ با تمرین‌هایی برای شناسایی منتقد درونی، پرورش شفقت به خود، و مراقبت واقعی از خود. هفتهٔ دوم به حضور در لحظه و زندگی در اکنون می‌پردازد و با تمرین‌هایی مانند ذهن مبتدی و لذت بردن از لحظات روزمره، آگاهی از زمان حال را تقویت می‌کند. در هفته‌های بعدی، جداسازی شناختی (یعنی فاصله‌گرفتن از افکار مزاحم)، پذیرش احساسات ناخوشایند، تغییر چشم‌انداز نسبت به خود و زندگی، شناسایی ارزش‌های شخصی و اقدام متعهدانه بر اساس این ارزش‌ها، به‌صورت گام‌به‌گام آموزش داده می‌شود. هر روز، مخاطب با یک تمرین نوشتاری و عملی روبه‌روست که او را به تأمل، تجربه و تغییر رفتار دعوت می‌کند. در پایان، کتاب با جمع‌بندی و یکپارچه‌سازی مهارت‌ها، خواننده را تشویق می‌کند تا این فرایند را به عادت مادام‌العمر تبدیل کند و در مواجهه با چالش‌های زندگی، انعطاف‌پذیری روان‌شناختی را حفظ کند. پیام اصلی کتاب این است که رشد و بهبود روانی، نیازمند تمرین مستمر و توجه به ارزش‌های فردی است.

چرا باید کتاب دفترچه روزانه اکت را بخوانیم؟

این کتاب با ارائهٔ تمرین‌های روزانه و ساختار گام‌به‌گام، فرصتی فراهم می‌کند تا مفاهیم درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) به‌صورت عملی و ملموس در زندگی روزمره به کار گرفته شوند. «دفترچه روزانه اکت» به جای تئوری‌پردازی صرف، مخاطب را به تجربهٔ مستقیم و تمرین دعوت می‌کند و با تمرکز بر خودمراقبتی، حضور در لحظه و اقدام متعهدانه، راهی برای افزایش انعطاف‌پذیری روان‌شناختی و مواجههٔ سالم‌تر با چالش‌های زندگی پیشنهاد می‌دهد. این کتاب می‌تواند به عنوان یک راهنمای عملی برای کسانی که به دنبال تغییرات پایدار در سبک زندگی و سلامت روان خود هستند، مورد استفاده قرار گیرد.

مطالعهٔ این کتاب برای افرادی مناسب است که به دنبال بهبود سلامت روان، افزایش انعطاف‌پذیری ذهنی و یادگیری مهارت‌های عملی برای مدیریت استرس، اضطراب یا چالش‌های روزمره هستند. همچنین برای دانشجویان و علاقه‌مندان به روان‌شناسی، درمانگران و کسانی که با رویکرد ACT آشنایی دارند یا می‌خواهند آن را به‌صورت عملی تجربه کنند، مفید خواهد بود.

بخشی از کتاب دفترچه روزانه اکت

«ارسطو زمانی گفت: «چیزهایی را که باید پیش از انجام دادنشان آموزش ببینیم در حین انجام دادنشان خواهیم آموخت.» تمرین به معنی عملی کردن رفتاری است که می‌خواهید آن را یاد بگیرید یا تغییر دهید. ساده به نظر می‌آید. اما همانطور که بسیاری از شما می‌دانید، تمرین نیازمند انضباط است و در عمل، بسیار دشوارتر است. با این حال؛ این دو به طرز عمیقی در فرایند همیشه در حال تحول یادگیری و رشد به هم گره خورده‌اند. در جایگاه انسان، ما به اندازهٔ خودمان، لذت و درد را تجربه می‌کنیم. ما با چالش‌هایی باورنکردنی و آرامشی شگفت‌انگیز مواجه می‌شویم. ما در زندگی فرازونشیب داریم و با تجربه‌های غیرقابل پیش‌بینی، اغلب آشفته و شگفت‌انگیز زنده بودن مواجه می‌شویم. سفرهای ما شامل راه‌های پیچیده و مسیرهای توسعه‌نیافته‌اند. مهم این است که چطور این مسیرها را طی کنید. در پایان سفر و با نگاهی به راه رفته، آیا به خوبی آن را پیموده‌اید؟ شاید راه‌های زیادی برای پاسخ به این سوال وجود داشته باشد؛ شاید متوجه شوید راه سختی بود و سفرتان با احساسی از ناامیدی یا شکست به پایان رسید. شاید شیرین بود و نگرش خوش‌بینانه‌ای شما را تا انتها همراهی کرد. به هرحال، سفرتان پر از موانع پشت سرهم خواهد بود. زندگی همین است؛ دره‌های عمیق، شکاف‌های ناهموار، میدانی وسیع، خشک و آفتاب‌خورده. بیشتر اوقات نمی‌توانیم انتخاب کنیم چه موانعی سر راهمان قرار بگیرد. بااین‌حال، با در نظر گرفتن قطعیت زندگی، می‌توانیم انتخاب کنیم چگونه با این موانع روبه‌رو شویم و آنچه برایمان مهم است به هر مانعی که با آن مواجه می‌شویم بیفزاییم. این مادهٔ هدف شما و مادهٔ معنای شخصی شما خواهد بود. اینها چیزهایی هستند که زندگی را ارزشمند می‌کنند.»