کتاب راز تحول آفرینی معلمان فنلاندی سیدحسین رضوی خوسفی + دانلود نمونه رایگان

کتاب راز تحول آفرینی معلمان فنلاندی

انتشارات:انتشارات تیک
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب راز تحول آفرینی معلمان فنلاندی

کتاب الکترونیکی «راز تحول‌آفرینی معلمان فنلاندی: راهنمای عملی طراحی کلاس پویا با پنج گام (با استفاده از ۱۳۰ روش تدریس و یادگیری نوآورانه)» نوشته و ترجمهٔ سید حسین رضوی خوسفی است که نشر تیک آن را منتشر کرده است. این کتاب به‌عنوان جلد سوم از مجموعهٔ مهارت‌های معلمی، به بررسی الگوهای تدریس نوین و کاربردی با الهام از نظام آموزشی فنلاند می‌پردازد و راهکارهایی عملی برای طراحی کلاس‌های فعال و مشارکتی ارائه می‌دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب راز تحول آفرینی معلمان فنلاندی

«راز تحول‌آفرینی معلمان فنلاندی» اثری در حوزهٔ آموزش و پرورش و به‌ویژه مهارت‌های معلمی است که به‌صورت ناداستان و راهنمای عملی تدوین شده است. این کتاب با تمرکز بر تجربه‌های موفق معلمان فنلاندی، به معرفی یک الگوی پنج‌گانه برای طراحی کلاس‌های پویا و مشارکتی می‌پردازد. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر گام از این الگو را با مجموعه‌ای از روش‌های تدریس و یادگیری نوآورانه همراه می‌کند و برای هر مرحله، ابزارها و تمرین‌های متنوعی ارائه می‌دهد. نویسنده تلاش کرده است تا با ترکیب تجربه‌های آموزشی فنلاند و نیازهای بومی کلاس‌های ایرانی، راهکارهایی قابل اجرا و منعطف برای معلمان فراهم آورد. کتاب با زبانی کاربردی و ساختاری مرحله‌به‌مرحله، به معلمان کمک می‌کند تا نقش خود را از یک انتقال‌دهندهٔ صرف اطلاعات به تسهیل‌گر یادگیری و پرورش‌دهندهٔ مهارت‌های نرم تغییر دهند. در کنار معرفی فلسفهٔ سازنده‌گرایی اجتماعی، کتاب به اهمیت یادگیری فعال، کار گروهی، مشارکت دانش‌آموزان و ایجاد فضای امن و انگیزشی در کلاس می‌پردازد. نمونه طرح درس‌ها، جعبه‌ابزار روش‌ها و تمرین‌های عملی، این کتاب را به یک راهنمای جامع برای معلمان علاقه‌مند به تحول در کلاس درس تبدیل کرده است.

خلاصه کتاب راز تحول آفرینی معلمان فنلاندی

این کتاب با تکیه‌بر تجربه‌های آموزشی فنلاند، یک نقشهٔ راه عملی برای طراحی کلاس‌های پویا ارائه می‌دهد. نویسنده، پنج گام اصلی را به‌عنوان بلوک‌های سازندهٔ هر درس معرفی می‌کند: گروه‌بندی و فعالیت آغازین، جهت‌دهی و فعال‌سازی دانش پیشین، کسب دانش جدید، تمرین و مشارکت فعال دانش‌آموزان، و تأمل و بازاندیشی. هر گام با مجموعه‌ای از روش‌ها و تمرین‌های متنوع همراه است که هدف آن‌ها افزایش مشارکت، انگیزه و یادگیری عمیق دانش‌آموزان است. در گام نخست، معلم با فعالیت‌های آغازین و گروه‌بندی، فضای امن و انگیزشی برای یادگیری ایجاد می‌کند. سپس با جهت‌دهی و فعال‌سازی دانش پیشین، دانش‌آموزان را به یادآوری و پیوند دانسته‌های قبلی با مفاهیم جدید ترغیب می‌کند. مرحلهٔ سوم، کسب دانش جدید است که در آن دانش‌آموزان به‌جای دریافت منفعل اطلاعات، به‌صورت فعال در فرایند یادگیری مشارکت دارند. تمرین و مشارکت فعال، گام چهارم، دانش‌آموزان را به اجرای عملی آموخته‌ها و کار گروهی دعوت می‌کند. در نهایت، تأمل و بازاندیشی به دانش‌آموزان فرصت می‌دهد تا دربارهٔ آموخته‌های خود فکر کنند و آن‌ها را درونی سازند. کتاب با ارائهٔ ۱۳۰ روش تدریس و یادگیری نوآورانه، جعبه‌ابزاری متنوع در اختیار معلمان قرار می‌دهد تا بتوانند متناسب با شرایط کلاس و اهداف آموزشی، بهترین روش‌ها را انتخاب و ترکیب کنند. تأکید بر انعطاف‌پذیری، توجه به مهارت‌های نرم مانند ارتباط مؤثر، همکاری، حل مسئله و تفکر انتقادی، و اهمیت استراحت فعال در طول درس، از دیگر محورهای اصلی کتاب است. نویسنده باور دارد که موفقیت هر رویکرد آموزشی در گرو تطبیق خلاقانهٔ آن با واقعیت‌های کلاس درس است و معلمان ایرانی می‌توانند با الهام از این الگوها، تجربه‌های یادگیری بهتری برای دانش‌آموزان رقم بزنند.

چرا باید کتاب راز تحول آفرینی معلمان فنلاندی را بخوانیم؟

این کتاب با ارائهٔ یک الگوی ساختاریافته و عملی، به معلمان امکان می‌دهد تا کلاس‌هایی فعال، مشارکتی و انگیزشی طراحی کنند. مجموعهٔ متنوعی از روش‌های تدریس و یادگیری، جعبه‌ابزاری کاربردی برای پاسخ به نیازهای مختلف آموزشی فراهم می‌آورد. تمرکز بر مهارت‌های نرم، کار گروهی و یادگیری فعال، به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا برای چالش‌های زندگی و بازار کار آینده آماده شوند. همچنین، کتاب با مثال‌ها و طرح درس‌های ساده، مسیر پیاده‌سازی ایده‌ها را برای معلمان هموار می‌کند و آن‌ها را به معماران یادگیری در کلاس خود تبدیل می‌سازد.

این کتاب برای معلمان مدارس ابتدایی و متوسطه، دانشجویان رشته‌های علوم تربیتی و آموزش، مدیران آموزشی و مربیان علاقه‌مند به نوآوری در تدریس مناسب است. همچنین، برای کسانی که به‌دنبال راهکارهایی برای افزایش مشارکت دانش‌آموزان، تقویت مهارت‌های نرم و ایجاد فضای یادگیری پویا هستند، مطالعهٔ این اثر توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب راز تحول آفرینی معلمان فنلاندی

«یادگیری از طریق عمل یک راه قدیمی تدریس است؛ این چرخه مدت‌ها پیش اختراع شده است و دهه‌هاست که مورد مطالعه قرار گرفته: انسان زمانی بهتر و عمیق‌تر یاد می‌گیرد که بتواند «انجام بدهد». یک معلم جلوی کلاس ایستاده و صحبت می‌کند. دانش‌آموزان گوش می‌دهند و شاید یادداشت‌برداری کنند. بعد از سخنرانی، دانش‌آموزان ممکن است چند تمرین از کتاب درسی‌شان انجام دهند. این تصویر برایتان آشنا نیست؟ این الگوی تدریس که در آن معلم اطلاعات را منتقل می‌کند و نقش دانش‌آموز فقط گوش دادن و ساکت نشستن است، روشی قدیمی در آموزش محسوب می‌شود. گرچه این شیوه نیز گاهی جایگاه خود را دارد، اما اگر به تنها ابزار ما در کلاس تبدیل شود، فرصت رشد مهارت‌های کلیدی یادگیری و مشارکت را از دانش‌آموزان می‌گیرد. بیایید لحظه‌ای به نیازهای جامعهٔ مدرن و مهارت‌های لازم برای دنیای کار امروز فکر کنیم. تصور کنید فردی در یک مصاحبهٔ شغلی در پاسخ به سؤال «در چه چیزی مهارت داری؟» بگوید: «من خیلی خوب بلدم گوش کنم و ساکت بنشینم!» جامعه و بازار کار امروز از ما انتظار دارد که بتوانیم مذاکره کنیم، خلاقانه همکاری کنیم و مهم‌تر از همه، خودمان به‌طور مستقل یاد بگیریم. این مهارت‌ها از همان کودکی شکل می‌گیرند و مدرسه، حیاتی‌ترین بستر برای تمرین و پرورش آن‌هاست.»

۲۵%