تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب نام کودکت با من
معرفی کتاب نام کودکت با من
کتاب الکترونیکی «نام کودکت با من» گردآوری و تدوین «طاهره بوداغی خیاوی» است که نشر ماهواره آن را منتشر کرده است. این کتاب یک واژهنامه جامع از نامهای ایرانی برای کودکان بهشمار میآید و اطلاعاتی دربارهٔ ریشه، معنی، جنسیت و پیشینهٔ فرهنگی هر نام ارائه میدهد. در این مجموعه بیش از ۷۰۰۰ نام گردآوری شده است که شامل نامهای فارسی، ترکی، عربی، کردی، عبری، اوستایی، پهلوی و حتی برخی نامهای لاتین و سانسکریت میشود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نام کودکت با من
«نام کودکت با من» اثری در قالب واژهنامه و مرجع نامگذاری است که توسط «طاهره بوداغی خیاوی» تدوین شده است. این کتاب بهعنوان یک راهنمای جامع برای والدین و علاقهمندان به فرهنگ نامگذاری ایرانی، مجموعهای گسترده از نامهای پسرانه و دخترانه را گردآوری کرده است. ساختار کتاب بهگونهای است که نامها بر اساس حروف الفبا دستهبندی شدهاند و برای هر نام، اطلاعاتی مانند ریشهٔ زبانی، معنی، جنسیت و گاه توضیحاتی دربارهٔ کاربرد یا پیشینهٔ آن ارائه شده است. علاوهبر نامهای رایج، بخشهایی به نامهای قدیمی، ترکیبی و پرکاربرد نیز اختصاص یافته است. این کتاب نهتنها به جنبههای زبانی و معنایی نامها توجه دارد، بلکه به ابعاد فرهنگی، جغرافیایی و حتی مذهبی انتخاب نام نیز پرداخته است. «نام کودکت با من» با رویکردی مرجعگونه، به والدین کمک میکند تا با آگاهی و شناخت بیشتری برای فرزندان خود نام انتخاب کنند و در عین حال، تصویری از تنوع و غنای نامهای ایرانی را به نمایش میگذارد.
خلاصه کتاب نام کودکت با من
این کتاب داستانی نیست و ساختار آن بر پایهٔ گردآوری و توضیح نامها شکل گرفته است. پیام اصلی «نام کودکت با من» تأکید بر اهمیت نامگذاری آگاهانه و توجه به ریشهها، معانی و بار فرهنگی هر نام است. نویسنده با جمعآوری هزاران نام از فرهنگها و زبانهای مختلف ایران، تلاش کرده است تا والدین را در فرایند انتخاب نام برای فرزندشان یاری کند. در این کتاب، برای هر نام اطلاعاتی دربارهٔ جنسیت (پسرانه، دخترانه یا مشترک)، ریشهٔ زبانی (مانند فارسی، ترکی، عربی، کردی، عبری و...) و معنای دقیق آن آمده است. همچنین، برخی نامها با توضیحاتی دربارهٔ کاربرد تاریخی، مذهبی یا جغرافیایی همراه هستند. بخشهایی نیز به نامهای قدیمی، ترکیبی و پرکاربرد اختصاص یافته تا مخاطب بتواند با توجه به سلیقه و دغدغههای خود، گزینههای متنوعی را بررسی کند. دغدغهٔ اصلی کتاب، آگاهسازی دربارهٔ بار معنایی و فرهنگی نامها و کمک به انتخاب نامی برازنده و متناسب با ارزشها و پیشینهٔ خانوادگی است.
چرا باید کتاب نام کودکت با من را بخوانیم؟
این کتاب برای کسانی که دغدغهٔ انتخاب نام برای فرزند خود دارند، یک منبع قابل اتکا و کاربردی بهشمار میآید. تنوع گستردهٔ نامها، ارائهٔ ریشه و معنی هر اسم، و توجه به ابعاد فرهنگی و تاریخی، «نام کودکت با من» را به اثری متمایز تبدیل کرده است. خواندن این کتاب به والدین کمک میکند تا با شناخت بهتر از پیشینه و معنای نامها، انتخابی آگاهانهتر و متناسب با ارزشها و فرهنگ خود داشته باشند. همچنین، علاقهمندان به زبانشناسی، فرهنگ ایرانی و پژوهشگران حوزهٔ نامگذاری میتوانند از این مجموعه بهرهمند شوند.
این کتاب برای والدینی که در آستانهٔ تولد فرزند هستند و بهدنبال انتخاب نامی مناسب و معنادار میگردند، بسیار مفید است. همچنین، پژوهشگران حوزهٔ فرهنگ، زبانشناسی و جامعهشناسی، معلمان، نویسندگان و هرکسی که به ریشه و معنای نامها علاقه دارد، میتواند از این کتاب استفاده کند. «نام کودکت با من» بهویژه برای کسانی که به دنبال نامهای اصیل ایرانی یا نامهایی با بار فرهنگی و تاریخی خاص هستند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب نام کودکت با من
«نامگذاری کودکان یکی از دغدغههای مهم والدین است. پدر و مادرها به شخصیتهای مذهبی، علمی، سیاسی، تاریخی و ادبی فکر میکنند و میکوشند با توجه به اصول و الگوها و ارزشهای خود نامی را برای فرزندشان انتخاب کنند. بحث نامگذاری فرزندان بحثی بسیار فرهنگی است و نهتنها از یک کشور به کشور دیگر بلکه حتی از یک شهر به شهر دیگر هم ویژگیها و مقتضیات آن تغییر میکند. مثلاً: - اینکه این نام چقدر برای مردم تداعیکنندهٔ اخلاق و منش انسانی و فردی است. - اینکه این نام چقدر موفق است و افراد موفق از آن استفاده کردهاند. - اینکه این نام چقدر عمومی است و مردم به شنیدنش عادت دارند. - اینکه این نام چقدر هویت دخترانه یا پسرانه دارد. - اینکه این نام در موقعیت جغرافیایی مختلف چگونه تلفظ میشود. - اینکه این نام چه معانی پسندیدهای میتواند داشته باشد. در این کتاب مجموعهای با بیش از ۷۰۰۰ نام ایرانی گردآوری شده است که از این تعداد ۶۰۰۰ اسم که در آن جنسیت نام (پسرانه، دخترانه و مشترک) و ریشهٔ نام (فارسی، ترکی، عربی، عبری، سانسکریت، لری، کردی، اوستایی - پهلوی، لاتین و...) و معنی نام و همچنین بیش از ۱۰۰۰ نام قدیمی آورده شده است.»