تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب نوجوانان، آینده پاک
معرفی کتاب نوجوانان، آینده پاک
کتاب الکترونیکی «نوجوانان، آیندهٔ پاک» (پیشگیری از سوءمصرف مواد در نوجوانان) اثری پژوهشی و آموزشی از بهاره حیاتی دهلقی، آزیتا قنبری و سوسن خسروی پیرغیبی است که توسط انتشارات فرزانگان دانشگاه منتشر شده است. این کتاب با هدف بررسی ابعاد مختلف پیشگیری از اعتیاد در نوجوانان، نقش مدارس، خانواده و جامعه را در ایجاد محیطهای حمایتی و آموزش مهارتهای زندگی مورد توجه قرار میدهد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نوجوانان، آینده پاک
این کتاب به موضوع پیشگیری از سوءمصرف مواد در نوجوانان میپردازد و با رویکردی چندجانبه، نقش مدارس، خانواده، همسالان و جامعه را در این زمینه بررسی میکند. نویسندگان با تکیه بر تجربیات آموزشی، پژوهشهای علمی و روایتهای واقعی از نوجوانان، تلاش کردهاند تصویری جامع از چالشهای اعتیاد در این سنین ارائه دهند. اثر حاضر در قالب هشت فصل، از تعریف و ابعاد اعتیاد تا سیاستگذاریهای ملی و محلی، راهکارهای عملی، بازتوانی اجتماعی و نقش محیطهای حمایتی را پوشش میدهد. کتاب با ارائه نمونههای داخلی و بینالمللی، ابزارهای کاربردی و فرمهای ارزیابی، به عنوان منبعی برای معلمان، مشاوران، والدین و سیاستگذاران حوزه آموزش و سلامت نوجوانان طراحی شده است. فضای کتاب، علمی و کاربردی است و تلاش دارد با ارائه راهبردهای قابل اجرا، به کاهش آسیبهای اجتماعی و ارتقای سلامت روانی نوجوانان کمک کند.
خلاصه کتاب نوجوانان، آینده پاک
این کتاب با مقدمهای از دغدغههای نویسندگان دربارهٔ سرنوشت نوجوانان آغاز میشود و اهمیت دوران نوجوانی را به عنوان مرحلهای حساس در شکلگیری شخصیت و رفتارهای آینده برجسته میکند. در فصلهای ابتدایی، ابعاد مختلف اعتیاد، عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی مؤثر بر گرایش نوجوانان به مواد مخدر و پیامدهای کوتاهمدت و بلندمدت آن بررسی میشود. نقش مدارس به عنوان محیطی کلیدی در پیشگیری از اعتیاد و اهمیت ایجاد فضاهای حمایتی برای نوجوانان، محور فصلهای بعدی است. کتاب به معرفی راهبردهای عملی برای پیشگیری، مانند آموزش مهارتهای زندگی، گفتگوهای هدفمند در خانواده و مدرسه، شناسایی عوامل خطر و مدیریت آنها، و نقش فعالیتهای جایگزین سالم میپردازد. همچنین، اهمیت مداخله به موقع، درمان جامع و بازتوانی اجتماعی نوجوانان پس از ترک سوءمصرف مواد، با ارائه چکلیستها، برنامههای حمایتی و نمونههای موفق داخلی و خارجی تشریح شده است. در بخشهای پایانی، سیاستگذاریهای ملی و محلی، نقش رسانه، عدالت اجتماعی و آیندهپژوهی در حوزه پیشگیری از اعتیاد نوجوانان مورد بحث قرار میگیرد. کتاب با ابزارهای عملی، فرمهای ارزیابی و نمونههای کارگاهی، راهنمایی کاربردی برای فعالان حوزه آموزش و سلامت نوجوانان فراهم میکند.
چرا باید کتاب نوجوانان، آینده پاک را خواند؟
این کتاب با رویکردی جامع و چندلایه، به بررسی علمی و عملی پیشگیری از سوءمصرف مواد در نوجوانان میپردازد و علاوه بر تحلیل عوامل خطر، راهکارهای قابل اجرا برای خانوادهها، مدارس و جامعه ارائه میدهد. وجود مثالهای واقعی، ابزارهای کاربردی، فرمهای ارزیابی و تمرکز بر نقش محیطهای حمایتی، این اثر را به منبعی مناسب برای ارتقای دانش و مهارت در حوزه سلامت نوجوانان تبدیل کرده است. مطالعهٔ این کتاب میتواند به افزایش آگاهی، توانمندسازی نوجوانان و کاهش آسیبهای اجتماعی کمک کند.
خواندن کتاب نوجوانان، آینده پاک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای معلمان، مشاوران مدارس، والدین نوجوانان، فعالان حوزه سلامت روان، سیاستگذاران آموزشی و هر کسی که دغدغهٔ پیشگیری از اعتیاد و سلامت نوجوانان را دارد، مناسب است. همچنین برای دانشجویان رشتههای علوم تربیتی، روانشناسی و مددکاری اجتماعی قابل استفاده است.
فهرست کتاب نوجوانان، آینده پاک
- فصل اول: مقدمه و کلیات؛ به اهمیت دوران نوجوانی و چالش اعتیاد میپردازد و نقش مدارس و خانواده را در پیشگیری برجسته میکند. - فصل دوم: شناخت اعتیاد و عوامل مؤثر بر آن؛ تعریف علمی اعتیاد، ویژگیهای آسیبپذیری نوجوانان، عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی، پیامدهای مصرف مواد و نمونههای موفق پیشگیری را بررسی میکند. - فصل سوم: مفهوم و اهمیت فضاهای حمایتی؛ انواع فضاهای حمایتی، نقش مدارس و مراکز فرهنگی، ویژگیهای محیطهای موفق و چالشهای ایجاد این فضاها را توضیح میدهد. - فصل چهارم: راهبردهای پیشگیری؛ آموزش مهارتهای زندگی، گفتگوهای هدفمند، شناسایی عوامل خطر، نقش خانواده و تکنولوژی در پیشگیری را مطرح میکند. - فصل پنجم: مداخله و درمان؛ شناسایی اولیه، ارجاع به مراکز درمانی، رواندرمانی، حمایت خانواده، درمان دارویی و پیشگیری از عود را پوشش میدهد. - فصل ششم: بازتوانی اجتماعی؛ راهنمای حمایت خانوادگی، آموزش مهارتهای زندگی، معرفی مراکز بازتوانی، مقابله با انگ اجتماعی و برنامههای بازگشت به مدرسه و اشتغال را ارائه میدهد. - فصل هفتم: سیاستگذاری و آیندهپژوهی؛ ضرورت سیاستگذاری ملی و محلی، نقش دولت و نهادها، فرهنگسازی، عدالت اجتماعی و آیندهنگری را بررسی میکند. - فصل هشتم: نقش خانواده، همسالان و محیط؛ مهارتهای والدین، نقش گروه همسالان، محیطهای پرخطر و ایمن، راهکارهای ترکیبی پیشگیری و نمونههای موفق را بیان میکند. - ضمائم و ابزارهای کمکی؛ پرسشنامهها، فرمهای ارجاع، بروشورهای آگاهیبخش و نمونه کارگاههای آموزشی را در اختیار مخاطب قرار میدهد.
بخشی از کتاب نوجوانان، آینده پاک
«سالهاست که بهعنوان معلم، مشاور و پژوهشگر آموزشی، هر روز با چهرههای معصوم و پرامید نوجوانانی روبهرو هستم که هر یک دنیایی از آرزوها و اضطرابها را با خود به مدرسه میآورند. بارها شاهد بودهام که چگونه یک ارتباط ساده، یک جملهٔ دلگرمکننده یا یک نگاه مهربان معلم یا مشاور میتواند آیندهای را دگرگون سازد؛ همانطور که غفلت یا بیتوجهی، حتی اگر ناخواسته باشد، ممکن است نوجوانی را به سوی تاریکی و آسیب بکشاند. آنچه مرا به تدوین و نگارش این کتاب ترغیب کرد دغدغهای بود عمیق نسبت به سرنوشت نوجوانانی که گاه تنها به دلیل نبود محیطی امن، حامی و پذیرا، در برابر لغزشها و وسوسههای بیرونی تاب نمیآورند. همیشه به خود گفتهام: اگر هر یک از ما بتواند حتی یک نوجوان را از مسیر پرخطر اعتیاد برهاند، جهان را جای بهتری کرده است. در این سالها آموختم مدرسه، بیش از آنکه محل ارائه درس ریاضی و علوم باشد، فرصتی است برای ساختن زندگیهایی سالمتر، با معناتر و مقاومتر. تجربههای مستقیم من در کلاس و گفتگو با دانشآموزان و والدین بارها نشان داد که اگر مدرسه به مأمنی تبدیل شود که در آن همه شنیده و پذیرفته میشوند، مسیر زندگی نوجوانان از بسیاری آسیبها، از جمله اعتیاد، دور خواهد شد.»