کتاب کلاه حصیری
معرفی کتاب کلاه حصیری
کتاب کلاه حصیری نوشتهٔ «رضا ژرفاندیش» و منتشرشده توسط «سنجاق» بهصورت الکترونیک، یک رمان معاصر و ایرانی در باب زندگی جوانی اهوازی است که همراه با خانوادهاش به آبادان مهاجرت میکند. او با ورود به دانشگاه، تجربههای تازهای را از سر میگذراند. این رمان با نگاهی به زندگی روزمره، دغدغههای جوانی، مهاجرت و مواجهه با گذشته و آینده، در دستهٔ رمانهای اجتماعی و بلوغ قرار گرفته است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کلاه حصیری اثر رضا ژرف اندیش
کتاب «کلاه حصیری» رمانی معاصر و ایرانی است که در شهر آبادان و پس از جنگ ایران و عراق روایت میشود. داستان با مهاجرت یک خانواده از اهواز به آبادان آغاز میشود. «رضا ژرفاندیش» با جزئیات فراوانْ فضای شهری، روابط خانوادگی و اجتماعی و تأثیرات جنگ بر زندگی مردم را به تصویر میکشد. روایت از زبان اولشخص است و خواننده را با ذهنیات و احساسات راوی همراه میکند. داستان در دورهای میگذرد که آبادان هنوز زخمهای جنگ را بر تن دارد و خاطرات گذشته با واقعیتهای امروز در هم تنیدهاند. دغدغههای ورود به دانشگاه، مواجهه با محیط جدید، دوستیها و دلبستگیها و تلاش برای یافتن جایگاه خود در جامعه، از درونمایههای اصلی رمان حاضر است. «رضا ژرفاندیش» با نگاهی انتقادی و گاه طنزآمیز به تفاوت نسلها، امیدها و ناامیدیها و جستوجوی هویت فردی و جمعی پرداخته است. این رمان لحظات طنزآمیز، تلخ و شیرین و تأملبرانگیزی از زندگی دانشجویی، روابط خانوادگی و اجتماعی و جستوجوی هویت را در دل شهری که هنوز با گذشتهٔ خود درگیر است، به تصویر میکشد. این رمان که ۳۳ فصل دارد، ابتدا بهوسیلهٔ انتشارات «گوهر دانش» روانهٔ بازار کتاب ایران شده است.
خلاصه داستان کلاه حصیری
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان با مهاجرت خانوادهٔ راوی از اهواز به آبادان آغاز میشود؛ شهری که پس از جنگ هنوز نشانههای ویرانی و خاطرات تلخ را در خود دارد. راوی، جوانی است که بهتازگی در دانشگاه آبادان پذیرفته شده و با امید به شروعی تازه همراه با خانوادهاش به خانهای قدیمی در دل بازار نقلمکان میکند. فضای خانه، همسایهها و بهویژه شخصیت «ساکتیان»، صاحبخانهٔ پرحرف و خاطرهباز بخشی از زندگی روزمرهٔ راوی را شکل میدهد. راوی با ورود به دانشگاه با چالشهای تازهای روبهرو میشود؛ اضطراب از ناآشنایی با محیط، دشواریهای تحصیل در رشتهٔ زبان و تلاش برای پیداکردن دوستان جدید. شخصیتهایی مانند «علی» و «شهرام»، هرکدام با ویژگیهای خاص خود وارد زندگی راوی میشوند و جمعی ناهمگون اما صمیمی شکل میگیرد. راوی در کنار دغدغههای تحصیلی با احساس غربت، خاطرات کودکی و امید به آیندهای بهتر دستوپنجه نرم میکند.
چرا باید کتاب کلاه حصیری را خواند؟
این رمان تصویری نزدیک و ملموس از تجربهٔ مهاجرت، ورود به دانشگاه و مواجهه با دنیای بزرگسالی ارائه داده است. روایت صادقانه و جزئینگر این کتاب ما را با فضای آبادان پس از جنگ، دغدغههای جوانان و چالشهای هویتیابی همراه میکند. کتاب «کلاه حصیری» با پرداختن به روابط خانوادگی، دوستیها و امیدها و ناامیدیهای نسل جوان، فرصتی برای همدلی با شخصیتها و تأمل دربارهٔ مسیر زندگی فراهم کرده است.
خواندن کتاب کلاه حصیری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر ایران، رمانهای اجتماعی، روایتهای بلوغ و مهاجرت و کسانی که به تجربههای دانشجویی و زندگی در شهرهای جنوبی ایران علاقه دارند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب کلاه حصیری
«واقعاً که مسخره است سهراب برای یه لقمه نونی که سر سفره ما می خورد به هر دوز و کلکی متوسل می شد و من که میخواستم بکشمش با یه لقمه نون و پنیر و خرما خوشبخت ترین آدم روی زمین می شم و می بخشمش. از کجا معلوم که سهراب اون موقع که ادای آدمای کتاب خون رو درمی آورد چشمش دنبال همین یه لقمه نون نبوده؟ شاید او هم مثل سه روز گذشته من گرسنگی کشیده بود؟ توی مدارس جای این شعارها و مزخرفات باید به بچهها درس آدم شناسی یاد بدن تا بتونند هم خودشون رو و هم دیگرون رو خوب بشناسند. اونا باید یاد بگیرند که هر آدم خوبی میتونه یه جایی بد باشه و هر آدم بدی یه خوبیایی هم داره. انسانها سیاه و سفید نیستن که بشه تشخیصشون بدی. توی تمام داستانها، یا آدما خوبند یا بد اما توی زندگی خوبی و بدی آدما توی موقعیتی که هستند تعریف میشه. کاشکی به جای تمام نصیحتهای تکراری و بیفایده درس آدم شناسی رو یاد میدادند تا مجبور نشیم از روزگار یاد بگیریم و توقعمون رو با آدما درست تنظیم میکردیم. شاید اصلاً نباید از آدما توقعی داشت. اون وقت همه در صلح و صفا زندگی میکردند.»