تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب حلقه قدرت
معرفی کتاب حلقه قدرت
کتاب الکترونیکی «حلقهٔ قدرت (تقابل عشق با قدرت در روایتی اسطورهای)» نوشتهٔ «جین شینودا بولن» با ترجمهٔ «شهاب کامکار» و «ناهید معتمدی» توسط انتشارات لیوسا منتشر شده است. این اثر با الهام از اپرای مشهور «حلقهٔ نیبلونگ» اثر «ریچارد واگنر» به بررسی مفاهیم قدرت، عشق و ساختارهای روانی و اجتماعی در قالب اسطوره و روانشناسی یونگی میپردازد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب حلقه قدرت اثر جین شینودا بولن
کتاب «حلقهٔ قدرت» به قلم «جین شینودا بولن» اثری است که در مرز اسطوره، روانشناسی و نقد اجتماعی حرکت میکند. نویسنده با تکیه بر نظریات یونگ و تجربهٔ خود بهعنوان روانتحلیلگر، داستان چهار اپرای «حلقهٔ نیبلونگ» را روایت و تحلیل میکند. این کتاب در دورهای نوشته شده که توجه به اسطورهها و کهنالگوها در روانشناسی و فرهنگ عمومی افزایش یافته است. «بولن» با نگاهی تحلیلی، شخصیتها و روابط در این چرخهٔ اسطورهای را به مسائل خانوادگی، اجتماعی و فردی امروز پیوند میزند. او نشان میدهد که چگونه مفاهیم قدرت، عشق، سلطه و قربانیشدن در اسطورهها بازتابی از واقعیتهای روانی و اجتماعی معاصر هستند.
کتاب «حلقهٔ قدرت» با مقدمهای مفصل از نویسنده و مترجمان آغاز میشود و سپس به شرح و تفسیر هریک از چهار اپرای «واگنر» میپردازد. در ادامه، «جین شینودا بولن» با استفاده از زبان استعاری اسطوره، به بررسی ساختارهای پدرسالارانه، روابط ناکارآمد و پیامدهای روانی قدرتطلبی میپردازد و در فصل پایانی امکان رهایی از چرخهٔ قدرت و ورود به عصر جدیدی از روابط انسانی را مطرح میکند.
خلاصه کتاب حلقه قدرت
در کتاب «حلقهٔ قدرت»، «جین شینودا بولن» روایت اسطورهای «حلقهٔ نیبلونگ» را با رویکردی روانشناسانه بازگو میکند. داستان با طلای جادویی «راین» آغاز میشود که توسط «آلبریچ»، کوتولهٔ راندهشده، به حلقهای بدل میشود که قدرت تسلط بر جهان را به صاحبش میدهد، اما شرط ساخت آن چشمپوشی ابدی از عشق است. این حلقه نفرینی را با خود حمل میکند که هر دارندهای را به نابودی میکشاند. «وُتان»، رهبر خدایان، برای ساخت «والهالا»، قلعهای نمادین از قدرت، وارد معاملهای میشود که به قیمت از دست دادن الههٔ عشق و جوانی تمام میشود.
در ادامه، روابط خانوادگی ناکارآمد، خیانت، جاهطلبی و قربانیشدن زنان و فرزندان در ساختار پدرسالارانه به تصویر کشیده میشود. شخصیتهایی مانند «زیگموند»، «زیگلیند» و «برونهیلد» هریک در کشاکش میان عشق و قدرت، انتخابهایی سرنوشتساز دارند. «بولن» با تحلیل روانشناسانهٔ این روایت نشان میدهد که چگونه جستوجوی قدرت بهجای عشق، به تکرار الگوهای ویرانگر در خانواده و جامعه میانجامد و تنها با آگاهی و رهایی از این چرخه میتوان به معنای اصیل زندگی و روابط انسانی دست یافت.
چرا باید کتاب حلقه قدرت را خواند؟
این کتاب با ترکیب روایت اسطورهای و تحلیل روانشناسی فرصتی فراهم میکند تا مفاهیم قدرت، عشق، سلطه و قربانیشدن را در سطحی عمیقتر و نمادین بازشناسیم. خواننده با مطالعهٔ این اثر میتواند الگوهای پنهان در روابط خانوادگی و اجتماعی را بهتر درک کند و از ریشههای روانی بسیاری از مشکلات فردی و جمعی آگاهتر شود. همچنین کتاب با پیوند دادن اسطوره به زندگی روزمره امکان تأمل دربارهٔ انتخابها و ارزشهای شخصی را فراهم میآورد.
خواندن کتاب حلقه قدرت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به اسطورهشناسی، روانشناسی تحلیلی (بهویژه مکتب یونگ)، مطالعات فرهنگی و نقد اجتماعی مناسب است. همچنین کسانی که دغدغهٔ روابط خانوادگی، ساختارهای قدرت و معنای عشق در زندگی را دارند، میتوانند از خواندن این اثر بهرهمند شوند.
بخشی از کتاب حلقه قدرت
«آنچه من از تماشای این اپرا تجربه کردم، عمیقا مرا تکان داد و این اشتیاق را در من بهوجود آورد که آنچه را احساس و از درون درک کردهام به نگارش درآورم. بدون هیچ اندیشهٔ دیگر یا رایزنی با خود یا ناشرم، کتابی را که در آن زمان در دست نگارش داشتم و با شدت و شتاب فراوان روی آن کار میکردم به کناری گذاشتم و تمام خلاقیت من بر نگارش «حلقهٔ نیلبونگ» متمرکز شد.
بدینترتیب، کتاب حلقهٔ قدرت بهوجود آمد. انتظار من بر این است که خوانندگان این کتاب، جنبههایی از زندگی شخصی خویش را در چهار فصل اولیهٔ این کتاب بیابند و امیدوارم شرح و جزئیات ماجراها در خاطرها باقی بماند و هرگاه که نمونهای موازی یا مشابه بین زندگی واقعی و «چرخهٔ حلقه» آشکار شد، با عواطف و احساسات مربوطه ارتباط برقرار کند. هرچند که مایهٔ اصلی کتاب در همین چهار فصل نگاشته شده است، اما پیام اصلی و معنوی این کتاب را میتوان در فصل پنجم یافت: «آزادکردن خویش از چرخهٔ حلقه».»