کتاب نام من این نیست
معرفی کتاب نام من این نیست
کتاب نام من این نیست (That's Not My Name) نوشته مگان لالی با ترجمه شقایق رضازاده و همکاری نشر خلوت، داستانی معمایی و روانشناختی دربارهی هویت، حافظه و گمگشتگی نوجوانان است. این رمان با محوریت دو نوجوان روایت میشود که هریک با بحرانهای شخصی و رازهای گذشتهشان روبهرو شدهاند. ماجراهای داستان در شهر کوچکی میگذرد که در آن، ناپدیدشدن یک دختر نوجوان، زندگی شخصیتها را دگرگون میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نام من این نیست
کتاب نام من این نیست، اثری معمایی برای نوجوانان است که با روایتی دوگانه، زندگی دو شخصیت اصلی را دنبال میکند. ماجراهای داستان در شهری کوچک رخ میدهد؛ جایی که ناپدیدشدن یک دختر نوجوان، جامعه را درگیر تردید و اضطراب میکند. مگان لالی با پرداختن به موضوعاتی مانند بحران هویت، فراموشی، احساس گناه و قضاوت اجتماعی، تصویری از نوجوانانی ارائه میدهد که درگیر جستوجوی حقیقت و بازسازی خود هستند. روایت کتاب از زاویهی دید دو شخصیت پیش میرود و هر فصل، بخشی از معما و گذشتهی آنها را روشن میکند. فضای داستان، پرتنش و رازآلود است و مخاطب را با پرسشهای اخلاقی و روانشناختی روبهرو میسازد.
خلاصه داستان نام من این نیست
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان با ورود دختری آغاز میشود که در جنگلی تاریک و سرد به هوش میآید، هیچ خاطرهای از گذشتهاش ندارد و حتی نام خود را به یاد نمیآورد. او زخمی و سردرگم، توسط پلیس پیدا میشود و به ادارهی پلیس منتقل میگردد. در آنجا مردی ادعا میکند پدر او است و با ارائهی عکسها و مدارک، هویت دختر را بهعنوان مری بون ثابت میکند؛ بااینحال، مری هیچ احساسی نسبت به گذشته یا خانوادهاش ندارد و تلاش میکند با واقعیت جدید کنار بیاید. از سوی دیگر، نوجوانی به نام درو با ناپدیدشدن بهترین دوستش لولا روبهرو میشود. او از سوی جامعه و حتی نزدیکانش بهعنوان مظنون اصلی شناخته میشود و احساس گناه و تنهایی بر زندگی او سایه میاندازد.
درو با پخش آگهیهای گمشدن لولا و تلاش برای یافتن سرنخی از او، با بیاعتمادی و قضاوت اطرافیان روبهرو میشود. روایت کتاب به تناوب میان مری و درو جابهجا میشود و هر دو شخصیت با بحران هویت، خاطرات مبهم و فشارهای اجتماعی مواجه میشوند. در طول داستان، رازهای بیشتری دربارهی گذشتهی مری و ارتباط احتمالی او با ناپدیدشدن لولا آشکار میشود، اما حقیقت همچنان در هالهای از ابهام باقی میماند و مخاطب را تا پایان با خود همراه میکند.
چرا باید کتاب نام من این نیست را خواند؟
این داستان با روایت دوگانهی خود، مخاطب را به دل بحرانهای هویتی و روانی نوجوانان میبرد. پرداختن به موضوعاتی مانند فراموشی، احساس گناه، قضاوت اجتماعی و جستوجوی حقیقت باعث میشود خواننده با شخصیتها همذاتپنداری کند و درگیر پیچیدگیهای ذهنی و عاطفی آنها شود؛ همچنین ساختار معمایی پیچیدهی کتاب، کشش آن را برای مخاطب افزایش میدهد.
خواندن کتاب نام من این نیست را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این رمان برای نوجوانانی که به داستانهای معمایی، روانشناختی و روایتهای پیچیده علاقه دارند، مناسب است؛ همچنین برای کسانی که با دغدغههایی مانند بحران هویت، احساس گناه یا فشار اجتماعی روبهرو هستند، میتواند تجربهای تأملبرانگیز باشد.
بخشی از کتاب نام من این نیست
«من میخواستم از این وضعیت خلاص شوم. تا اینکه درد مانند ضربهای مهلک که به تمام بدنم وارد شده بود به سراغم آمد و ذهنم در تلاش بود تا منبع این درد را پیدا کند. این درد بیامان و طاقتفرسا بود ... حس کردم چیزی زبر زیر دستم تکان میخورد. من به شکم روی زمین افتاده بودم و چیزی نوک تیز به دندههایم فشار میآورد. چانهام را حرکت دادم و استخوان گونهام روی زمین مرطوب کشیده شد و بوی برگهای خیس و مرطوب را حس میکردم. از ترس نبضم خیلی تند میزد. یعنی من کجا بودم؟ اینجا چه کار میکردم؟ سعی میکردم به اطرافم نگاه کنم. اما پلکهایم مدام سنگین میشدند و نمیتوانستم چشمانم را باز نگه دارم. تا اینکه صدای موتور ماشینی باعث شد از جا بپرم و درد دوباره بر وجودم رخنه کرد. پس از اینکه آن ماشین از کنارم گذشت موهایم روی صورتم پخش شدند و فضا دوباره ساکت شد. حالا فهمیده بودم که کنار یک جاده هستم.»