کتاب اگر شرور بودیم
معرفی کتاب اگر شرور بودیم
کتاب اگر شرور بودیم نوشتهی ام. ال. ریو با ترجمهی آنیتا پارسا داستان گروهی از دانشجویان تئاتر را روایت میکند که در فضای بسته و پرتنش دانشکدهی هنر کلاسیک دلچه زندگی و کار میکنند. این کتاب را نشر خلوت منتشر کرده است و نسخهی فارسی آن بر پایهی جهان نمایشنامههای شکسپیر پیش میرود؛ جایی که مرز میان نقش و واقعیت، دوستی و دشمنی و وفاداری و خیانت بهتدریج محو میشود. روایت از دل یک بازجویی طولانی در زندان آغاز میشود و کمکم به گذشته و سالهای تحصیل شخصیتها برمیگردد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اگر شرور بودیم
کتاب اگر شرور بودیم داستانی است که ام. ال. ریو آن را در فضای یک دانشکدهی کوچک و منزوی تئاتر بنا کرده است؛ جایی به نام دلچه در شهری کماهمیت در ایالت ایلینوی. روایت با صحنهای در زندان شروع میشود؛ جایی که اولیور، راوی داستان، با بازپرس قدیمیاش کولبورن روبهرو میشود و میان آنها گفتوگویی پرکشمکش شکل میگیرد. همین گفتوگو چارچوبی میشود برای بازگشت به گذشته و بازگویی ماجرایی که سالها پیش در دلچه رخ داده است. در کتاب اگر شرور بودیم خواننده وارد جهان هفت دانشجوی سال چهارم تئاتر میشود؛ گروهی که تمام زندگیشان حول شکسپیر، تمرین، آزمون بازیگری و رقابت برای نقشهای اصلی میچرخد. ساختار کتاب بر پایهی «پرده» و «صحنه» تنظیم شده و حالوهوای یک نمایش طولانی را تداعی میکند. از آزمونهای بازیگری برای نمایش ژولیوس سزار تا خاطرهی اجرای رویای شب نیمهی تابستان، همهچیز با نقلقولها و دیالوگهای شکسپیری درهمتنیده شده است. کتاب اگر شرور بودیم علاوهبر روایت روابط پیچیدهی این هفت نفر، به فضای آموزشی سختگیرانهی دلچه هم میپردازد؛ جایی که استادانی مثل گوئندلین و فردریک با روشهای گاهی بیرحمانه، دانشجویان را وادار میکنند با ترسها، ضعفها و جاهطلبیهای خود روبهرو شوند. تمرینهای بازیگری، جلسات اعترافگونه در کلاس، شبهای مستمر کنار دریاچه و قلعهی محل اقامت سالچهارمیها، همه بهتدریج زمینهی رخ دادن یک تراژدی را فراهم میکنند. در کتاب اگر شرور بودیم گذشته و حال در کنار هم پیش میروند؛ از یکسو گفتوگوی سرد و حسابگرانهی زندان و از سوی دیگر روزهای پرشور تمرین، دوستی، عشق، حسادت و رقابت. متن پر است از ارجاع به نمایشنامههای شکسپیر و نشان میدهد چگونه نقشهایی که شخصیتها روی صحنه بازی میکنند، کمکم به زندگی واقعیشان سرایت میکند.
خلاصه داستان اگر شرور بودیم
کتاب اگر شرور بودیم داستان اولیور و شش همکلاسی او در دانشکدهی هنر کلاسیک دلچه است؛ هفت جوان که تمام وقتشان را در قلعهای کنار دریاچه، در کلاسهای بازیگری و روی صحنه میگذرانند. آنها مدام در حال تمرین نمایشنامههای شکسپیر هستند و برای گرفتن نقشهای اصلی در نمایش پاییزی، ژولیوس سزار، با هم رقابت میکنند. در این کتاب، روایت از زندان و از زبان اولیور آغاز میشود؛ جایی که او پس از سالها محکومیت، در آستانهی عفو مشروط، با بازپرس قدیمیاش روبهرو میشود و تصمیم میگیرد داستان «آن روز» و همهی روزهای بعدش را تعریف کند. متن بهتدریج نشان میدهد چگونه دوستی، عشق، حسادت، فشار استادان و وسواس نسبت به نقشها، گروه را بهسمت تصمیمهایی میبرد که خودشان آن را «کارهای شرورانه» مینامند؛ کارهایی که پیامدشان یک تراژدی ماندگار است، بیآنکه پایان ماجرا بهطور کامل فاش شود.
چرا باید کتاب اگر شرور بودیم را بخوانیم؟
اگر شرور بودیم تصویری فشرده و پرتنش از زندگی دانشجویان تئاتر ارائه میدهد؛ جایی که تمرین شکسپیر فقط یک کار درسی نیست و به میدان قدرت، رقابت و اعتراف تبدیل میشود. این کتاب نشان میدهد چگونه نقشها میتوانند به شخصیت واقعی نفوذ کنند و مرز میان بازی و زندگی را برهم بزنند. برای شناخت این جهان بسته و پرکشمکش، خواندن آن کتاب مفید است.
اگر شرور بودیم به کسانی پیشنهاد میشود که به تئاتر، شکسپیر، فضاهای دانشگاهی بسته و داستانهای شخصیتمحور علاقهمند هستند. همچنین به خوانندگانی پیشنهاد میشود که دنبال روایتی پر از گفتوگو، تنش روانی و روابط پیچیده میان چند شخصیت در یک محیط محدود هستند.