معرفی و دانلود کتاب دیوانی شێعر کولکه زیرینه‌ی خه یال pdf + خلاصه رایگان

انتشارات:
انتشارات پر

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

معرفی کتاب دیوانی شێعر کولکه زیرینه‌ی خه یال

«دیوانی شێعر کۆلکە زێڕینەی خەیاڵ»، مجموعه اشعار به زبان کردی ازعلی مؤیدزاده «عه‌لی موئه‌ییه‌دزاده (به‌رزاو)» (-۱۳۲۳) شاعر معاصر است. نمونه‌ای از اشعار را می‌خوانیم: پیاوێ سێ هاواڵی بوو یه‌که‌م، پوول و ماڵی بوو دووهه‌م، هاوسه‌ری له‌بار سێهه‌م، خێر و خێراتی له کاتی مه‌رگ و نه‌مان له ماڵ و له سه‌روه‌تی ده‌بوو، جیا، بێته‌وه گوتی: کاتێ من نه‌مام گوتی: له پاش کوچی تۆ چه‌ن مۆمت بۆ هه‌ڵده‌که‌م روی کرده خێزانه‌کهٔ ئهٔ دڵبه‌ری ژیانم ده‌بێ سه‌بووریت هه‌بێ گوتی: له سه‌ر مه‌زارت واده‌که‌م، شین و رۆ رۆ پرسی، دوایین پرسیاری چت پێده‌کرێ، بزانم؟ گوتی: ئهٔ خاوه‌نی خۆم ره‌فیقی رۆژ و شه‌وتم له پاش، دوایین هه‌ناسهٔ له سه‌ر گڵگۆی ئه‌و پیاوه دڵۆپێک، ئه‌سرین به زۆر ژن، هاورێی ماڵ گه‌ڕاوه به‌جێی نه‌هێشت، به ته‌نیا وێڕای ته‌رمی، خێراتی

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب دیوانی شێعر کولکه زیرینه‌ی خه یال و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابدیوانی شێعر کولکه زیرینه‌ی خه یال
شابک-۹۷۸-۶۰۰-۸۱۳۷-۴۵-۰
برچسبمجموعه زبان مادری

Mansour
۱۴۰۴/۰۴/۰۲

دەستان خۆش بێت بۆ دانانی ئەم کتێبە کوردییە. تکایە تا دەتوانن کتێبی کوردیی زیاتر دابنێن!!📚🌹