کتاب سیاره مشتری، غول بزرگ گازی
معرفی کتاب سیاره مشتری، غول بزرگ گازی
معرفی کتاب سیاره مشتری، غول بزرگ گازی
کتاب الکترونیکی «سیارهٔ مشتری، غول بزرگ گازی» نوشته و تصویرگری «کی جی فیلد» با ترجمهٔ «بیتا حسینی» و ویراستاری «الهه عینبخش» توسط نشر ... منتشر شده است. این کتاب به زبان ساده و با تصاویر جذاب، اطلاعات علمی و جالبی دربارهٔ سیارهٔ مشتری، ساختار، ویژگیها و شگفتیهای آن ارائه میدهد و برای نوجوانان و علاقهمندان به نجوم مناسب است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سیاره مشتری، غول بزرگ گازی
این کتاب با نگاهی علمی و سرگرمکننده به معرفی سیارهٔ مشتری، بزرگترین سیارهٔ منظومهٔ خورشیدی، میپردازد. نویسنده با استفاده از لحن اولشخص، سیارهٔ مشتری را به عنوان راوی داستان انتخاب کرده و اطلاعاتی دربارهٔ ویژگیهای فیزیکی، ترکیبات شیمیایی، جو، میدان مغناطیسی و تأثیرات گرانشی این سیاره ارائه میدهد. تصاویر و توضیحات کتاب، مخاطب را با تفاوتهای مشتری نسبت به سایر سیارات، ساختار لایههای گازی، قمرها و حتی بوی خاص این سیاره آشنا میکند. کتاب در قالبی تصویری و با زبانی قابل فهم، تلاش میکند مفاهیم علمی را برای نوجوانان و علاقهمندان به نجوم ملموستر کند. در کنار اطلاعات علمی، به پرسشهای کنجکاوانه دربارهٔ مشتری نیز پاسخ داده میشود و مخاطب را به دنیای شگفتانگیز سیارات میبرد.
خلاصه کتاب سیاره مشتری، غول بزرگ گازی
این کتاب با روایت سیارهٔ مشتری آغاز میشود که خود را به عنوان بزرگترین سیارهٔ منظومهٔ خورشیدی معرفی میکند و از نقش مهمش در هدایت سیارکها و تأثیرات گرانشیاش بر دیگر سیارات میگوید. مشتری توضیح میدهد که سطح جامدی ندارد و لایههای ضخیمی از گازهای مختلف، بهویژه هیدروژن و هلیوم، آن را تشکیل دادهاند. در ادامه، به ویژگیهای منحصر به فرد جو مشتری، مانند وجود لکهٔ بزرگ قرمز و بادهای شدید، اشاره میشود. کتاب به ترکیبات شیمیایی موجود در جو مشتری میپردازد و توضیح میدهد که هر لایهٔ گازی بوی خاصی دارد؛ از بوی ملایم مواد شوینده تا بوی تخم مرغ گندیده و بادام تلخ. همچنین، به روشهای علمی مانند طیفسنجی برای شناسایی ترکیبات گازی مشتری اشاره میشود و توضیح داده میشود که دانشمندان چگونه از راه دور به اطلاعاتی دربارهٔ این سیاره دست پیدا میکنند. در بخشهایی از کتاب، مشتری با لحنی شوخطبعانه به تفاوتهای خود با زمین و سایر سیارات اشاره میکند و مخاطب را با دنیای اسرارآمیز خود آشنا میسازد.
چرا باید کتاب سیاره مشتری، غول بزرگ گازی را خواند؟
این کتاب با ترکیب روایت داستانی و اطلاعات علمی، مفاهیم پیچیدهٔ نجومی را به زبانی ساده و قابل لمس برای نوجوانان و علاقهمندان به فضا توضیح میدهد. تصاویر و توضیحات کتاب، مخاطب را به سفری خیالی به سیارهٔ مشتری میبرد و او را با ویژگیهای منحصربهفرد این غول گازی آشنا میکند. مطالعهٔ این اثر میتواند درک بهتری از ساختار سیارات، روشهای علمی کشف اطلاعات فضایی و اهمیت مشتری در منظومهٔ خورشیدی ایجاد کند.
خواندن کتاب سیاره مشتری، غول بزرگ گازی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای نوجوانان، دانشآموزان علاقهمند به نجوم و کسانی که دوست دارند دربارهٔ سیارات و فضا اطلاعات بیشتری کسب کنند مناسب است. همچنین برای والدین و معلمانی که به دنبال منابع آموزشی جذاب برای معرفی مفاهیم علمی به کودکان هستند، گزینهٔ خوبی به شمار میآید.
فهرست کتاب سیاره مشتری، غول بزرگ گازی
- معرفی سیارهٔ مشتری: آشنایی با مشتری و جایگاه آن در منظومهٔ خورشیدی- ساختار و ترکیبات گازی: توضیح دربارهٔ لایههای مختلف جو مشتری و عناصر تشکیلدهندهٔ آن- ویژگیهای منحصر به فرد: بررسی لکهٔ بزرگ قرمز، بادهای شدید و میدان مغناطیسی قوی- بوی مشتری: شرح ترکیبات شیمیایی و بوهای مختلف لایههای گازی- روشهای علمی مطالعهٔ مشتری: معرفی طیفسنجی و ابزارهای علمی برای شناخت سیارهها- تفاوت مشتری با سایر سیارات: مقایسهٔ مشتری با زمین و دیگر سیارات منظومهٔ خورشیدی
بخشی از کتاب سیاره مشتری، غول بزرگ گازی
«آیا ممکن است بدانیم سیارهٔ مشتری چه بویی میدهد؟بله. تا اندازهای.ما نمیتوانیم به مشتری سفر کنیم. حتی اگر هم میتوانستیم؛ وقتی به آنجا میرسیدیم نمیتوانستیم نفس بکشیم؛ چه برسد به اینکه بوی گازهای مشتری را حس کنیم!اما میتوانیم شیمی گازهای سطح مشتری را از همین کرهٔ زمین و با حفظ فاصلهٔ ایمن تشخیص دهیم؛ این میتواند به ما ایده و اطلاعات کافی بدهد که در آن گردابهای عظیم گازی، با چه موادی مواجه میشویم.دانشمندان از تلسکوپها و فضاپیماهای حساس و دقیق برای تشخیص ترکیبات شیمیایی مشتری استفاده میکنند. محققان علم اسپکتروسکپی یا طیفسنجی را بهکار میگیرند. طیفسنجی طول موج نورهایی را که از سوی مولکولهای متفاوت ساطع میشوند، شناسایی میکند. هیدروژن، اکسیژن، متان، نیتروژن و سایر ترکیبات شیمیایی همگی طیف نورهای مخصوص به خود را دارند؛ درست مثل اثر انگشت. وقتی ستارهشناسان این طیفهای نوری را که از جهت سیارات بازتابیده میشوند دریافت میکنند، میتوانند آنها را با گازهای مربوط به آنها مطابقت دهند. از آنجایی که مواد موجود در مشتری در زمین نیز یافت میشوند، ما میتوانیم از تجربهٔ خود برای طیف بویایی گازهای مشتری استفاده کنیم.»