کتاب راه جزیره گنج
معرفی کتاب راه جزیره گنج
کتاب الکترونیکی «راه جزیرهٔ گنج» نوشتهٔ لیزی استوارت و با ترجمهٔ میترا نوحیجهرمی، توسط نشر برکه منتشر شده است. این کتاب تصویری، داستانی کودکانه دربارهٔ رابطهٔ پدر و دختری به نام ماتیلدا است که با هم سفری ماجراجویانه را برای یافتن گنج آغاز میکنند. داستان با تصاویر رنگی و جذاب همراه است و برای گروه سنی کودک و نوجوان مناسب بهنظر میرسد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب راه جزیره گنج
«راه جزیرهٔ گنج» اثری داستانی و تصویری است که در قالب یک ماجرای کودکانه، به رابطهٔ میان پدر و دختر میپردازد. لیزی استوارت، نویسنده و تصویرگر کتاب، با روایت سفری خیالی و پرهیجان، تفاوتهای فردی و شیوههای متفاوت نگاه به جهان را به تصویر کشیده است. این کتاب با تصاویر رنگی و زبانی ساده، برای کودکان بالای ۶ سال طراحی شده و ماجراهای آن در فضایی فانتزی و پر از اتفاقات غیرمنتظره رخ میدهد. ساختار کتاب بهگونهای است که هر صفحه با تصویر و متن کوتاه، مخاطب را درگیر داستان میکند و در عین حال، پیامهایی دربارهٔ همکاری، تفاوت دیدگاهها و ارزش تجربهٔ مشترک را منتقل میکند. «راه جزیرهٔ گنج» نهتنها یک داستان ماجراجویانه است، بلکه بهنوعی به دغدغههای ارتباطی میان نسلها و اهمیت همدلی و درک متقابل نیز میپردازد.
خلاصه کتاب راه جزیره گنج
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با معرفی ماتیلدا و پدرش آغاز میشود؛ دو شخصیتی که با وجود تفاوتهای زیاد، بهترین دوستان یکدیگر هستند. آنها تصمیم میگیرند با کمک یک نقشه، به جستوجوی گنجی خیالی در جزیرهای دورافتاده بروند. سفرشان با پیدا کردن یک قایق چوبی قدیمی شروع میشود و هرکدام با شیوهٔ خود مسیر را دنبال میکنند. ماتیلدا با دقت و نظم به نقشه توجه دارد، درحالیکه پدرش بیشتر به دنبال کشف چیزهای تازه و لذتبردن از مسیر است. این تفاوتها باعث میشود گاهی از هم جدا شوند و هرکدام راه خودش را برود. در طول مسیر، ماتیلدا متوجه میشود که بدون پدر، حتی پیدا کردن گنج هم لطفی ندارد و پدر نیز درمییابد که لذت ماجراجویی در کنار هم بودن است. درنهایت، هر دو به این نتیجه میرسند که گنج واقعی، همان لحظاتی است که با هم سپری میکنند و زیباییهای مسیر را میبینند، نه صرفاً رسیدن به مقصد.
چرا باید کتاب راه جزیره گنج را بخوانیم؟
این کتاب با روایت یک ماجرای ساده و کودکانه، به موضوعات مهمی مانند تفاوتهای فردی، همکاری و ارزش تجربهٔ مشترک میپردازد. تصاویر رنگی و داستان پرکشش آن، کودکان را به دنیای خیال و ماجراجویی میبرد و در عین حال، پیامهایی دربارهٔ اهمیت همدلی و درک متقابل میان اعضای خانواده ارائه میدهد. «راه جزیرهٔ گنج» فرصتی برای گفتوگو دربارهٔ تفاوت دیدگاهها و لذت بردن از مسیر زندگی است، نه فقط رسیدن به هدف.
این کتاب برای کودکان بالای ۶ سال، والدین و مربیانی که به دنبال داستانهایی دربارهٔ رابطهٔ پدر و فرزند، تفاوتهای فردی و ماجراجویی هستند، مناسب است. همچنین برای خانوادههایی که میخواهند دربارهٔ همکاری و ارزش تجربهٔ مشترک با فرزندان خود صحبت کنند، گزینهٔ خوبی بهشمار میآید.
بخشی از کتاب راه جزیره گنج
«پدر پرسید: «من هم میتوانم بیایم؟» ما اوای نقشه را دنبال کنیم. این کار خیلی مهم است. گنج درست همانجاست. همان جایی که علامت ضربدر بزرگ قرمز است. پس حواسمان پرت نمیشود و گمش نمیکنیم.» ماتیلدا و پدرش یک قایق چوبی قدیمی پیدا کردند و سفر دریاییشان را شروع کردند. ماتیلدا توانست با تلسکویش جزیرهی دورافتادهای را ببیند. او گفت: «پدر، ما باید به چپ و بعد به راست و دوباره به چپ برویم.» پدر جواب نداد. ماتیلدا آه کشید و گفت: «پدر، شما دارید به مسیر اشتباه نگاه میکنید.» پدر ماتیلدا گفت: «مسیر اشتباه؟ نه، من اشتباه نمیکنم. این پایین را نگاه کن، این...» ماتیلدا گفت: «فوقالعاده است! به نظرم بهتر است راه بیفتیم و گنج را پیدا کنیم.»