کتاب اون گرین کارآگاه می شود
معرفی کتاب اون گرین کارآگاه می شود
کتاب آون گرین کارآگاه می شود (Aven Green sleuthing machine) نوشته داستی بولینگ و ترجمه فرمهر منجزی توسط نشر برکه منتشر شده است. این داستان در دستهی آثار ادبی کودکانه قرار میگیرد و ماجراهای دختری هشتساله به نام آون گرین را روایت میکند که بدون دست متولد شده، اما با کنجکاوی بسیار و روحیهی ماجراجویانهاش، به حل معماهای اطرافش میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اون گرین کارآگاه می شود
کتاب آون گرین کارآگاه میشود: اون گرین (جلد اول) با زبانی طنز و صمیمانه، دغدغهها و چالشهای یک کودک متفاوت را به تصویر میکشد. آون دختری است که بدون دست به دنیا آمده، اما این موضوع مانع کنجکاوی و فعالیتهای روزمرهاش نمیشود. او با دوستانش، خانواده و معلمهایش درگیر حل معماهایی میشود که در مدرسه و خانه رخ میدهند؛ از گمشدن خوراکیها تا ناپدیدشدن سگ مادربزرگ. کتاب حاضر به موضوعاتی مثل دوستی، پذیرش تفاوتها، همکاری گروهی و اعتمادبهنفس میپردازد. داستان از زبان آون روایت میشود و خواننده را با دنیای ذهنی و نگاه خاص او به مسائل آشنا میکند.
خلاصه داستان اون گرین کارآگاه می شود
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان با معرفی آون گرین، دختری هشتساله که بدون دست متولد شده، آغاز میشود. آون عاشق حل معماها است و خودش را کارآگاه خصوصی میداند. او در مدرسه با معماهای کوچکی مثل گمشدن بستنی یا چسب ماتیکی روبهرو میشود و با کمک ذهن خلاقش آنها را حل میکند. ماجرای اصلی زمانی شروع میشود که ظرف غذای معلم مدرسه و سپس کیک تولد یکی از معلمها گم میشود! همزمان، سگ مادربزرگ آون به نام اسمیتی هم ناپدید میشود. آون با دوستانش، امیلی و کایلا و همکلاسی جدیدشان سوجاتا تلاش میکند این معماها را حل کند. آنها با جمعآوری سرنخها، بازجویی از مظنونان و دنبالکردن ردپاها، قدمبهقدم به حقیقت نزدیکتر میشوند. در این مسیر، آون با چالشهایی مثل قضاوت دیگران، همکاری با همکلاسی دردسرساز و پذیرش تفاوتهای خودش و دیگران روبهرو میشود. در نهایت، آون موفق میشود راز گمشدن خوراکیها و سگ مادربزرگ را کشف کند.
چرا باید کتاب اون گرین کارآگاه می شود را خواند؟
این کتاب با نشاندادن ماجراهای روزمره و معمایی از نگاه دختری متفاوت، به موضوعاتی مثل پذیرش خود، قدرت ذهن و اهمیت دوستی میپردازد. طنز و شوخطبعی در این داستان، همراه با ماجراهای هیجانانگیز و شخصیتهایی باورپذیر باعث میشوند کودکان بتوانند با شخصیتهای کتاب همذاتپنداری کرده و از زاویهای تازه به چالشهای زندگی نگاه کنند؛ همچنین کتاب به شکل غیرمستقیم به آموزش مهارت حل مسئله و کار گروهی پرداخته است.
خواندن کتاب اون گرین کارآگاه می شود را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این اثر برای مخاطبان گروه سنی ۸ تا ۱۲ سال که به داستانهای معمایی، ماجراجویی و طنز علاقه دارند، مناسب است؛ همچنین برای کسانی که دغدغهی پذیرش تفاوتها، دوستی و حل مسائل روزمره را دارند، میتواند الهامبخش باشد. والدین و مربیانی که بهدنبال کتابی برای تقویت اعتمادبهنفس و مهارتهای اجتماعی کودکان هستند نیز میتوانند از این اثر بهره ببرند.
بخشی از کتاب اون گرین کارآگاه می شود
«بیشتر مردم نمیتوانند این را درک کنند. اما در دبستانها معماهای زیادی هست که باید حل شوند. من تازه کلاس سوم را شروع کردهام. اما از خیلی خیلی خیلی وقت پیش این معماها را حل کردهام؛ جیزی حدود یک ماه تمام. البته معماهایم را مثل هیچکدام از کارآگاههای قدیمی حل نمیکنم، نوچ. آخر میدانید. من دست ندارم. بله، درست شنیدید. هیچ دستی به تنهام وصل نیست. البته الان که هشتسالهام. دلم میخواهد دستی به نیمتنهام وصل باشد. خب، ازآنجایی که شاید درست متوجه حرفم نشده باشید، دوباره تکرارمیکنم؛ چون بیشتر مردم به اندازهٔ من سلولهای مغزی ندارند. من هیچ دست یا انگشتی ندارم یا بازو یا آرنج یا ساعد یا ماهیچههای دو سر بازو. فقط شانه دارم اما زیر شانههایم هیچ چیزی نیست.حتماً تعجب کردهاید و برایتان سؤال است که چرا دست ندارم. مردم همیشه کنجکاوند بدانند دستهایم کجا رفتهاند. خب، دستهایم را ایگواناهای جزیرهٔ گالاپاگوس دراکوادور نخوردهاند. فقط سعی کنید این جمله را ده بار بگویید: ایگواناهای گالاپاگوس، ایگواناهای گالایاگوس... همین الان هم زبانم پیچ خورد.»