دانلود و خرید کتاب فرسودگی آنا کاتارینا شافنر ترجمه مریم حیدری
تصویر جلد کتاب فرسودگی

کتاب فرسودگی

معرفی کتاب فرسودگی

معرفی کتاب فرسودگی

کتاب الکترونیکی «فرسودگی (نقشه‌راهی برای جان‌های خسته)» نوشتهٔ آنا کاترینا شافنر با ترجمهٔ مریم حیدری و نشر راه طلایی، اثری در حوزهٔ توسعه فردی و روان‌شناسی است که به بررسی پدیدهٔ فرسودگی، دلایل و پیامدهای آن در زندگی روزمره می‌پردازد. نویسنده با رویکردی میان‌رشته‌ای، به سراغ ریشه‌های تاریخی، فرهنگی و فردی خستگی و فرسودگی رفته و راهکارهایی برای مواجهه و بازیابی انرژی ارائه می‌دهد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب فرسودگی

«فرسودگی» اثری است که به یکی از معضلات فراگیر عصر حاضر می‌پردازد: احساس خستگی، بی‌انگیزگی و تهی‌شدن از انرژی در زندگی روزمره و محیط کار. کتاب در سال ۱۴۰۴ منتشر شده و نویسنده با تکیه بر تجربه‌های شخصی، پژوهش‌های علمی و روایت‌های تاریخی، به بررسی ابعاد مختلف فرسودگی می‌پردازد. شافنر معتقد است که فرسودگی صرفاً یک مشکل فردی یا ناشی از ضعف شخصیتی نیست، بلکه ریشه‌هایی عمیق در ساختارهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارد. او با اشاره به مفاهیمی مانند فرسودگی شغلی، فشارهای ناشی از سرمایه‌داری، انتظارات بی‌پایان و فرهنگ بهره‌وری، نشان می‌دهد که چگونه این عوامل بر کیفیت زندگی و سلامت روان تأثیر می‌گذارند. کتاب با ساختاری الفبایی، هر مدخل را به یکی از جنبه‌های فرسودگی اختصاص داده و خواننده را دعوت می‌کند تا از زوایای مختلف به این پدیده نگاه کند. نویسنده تلاش می‌کند با ترکیب حکمت‌های کهن، فلسفه، روان‌شناسی و تجربه‌های زیسته، راه‌هایی برای مواجهه با خستگی و بازیابی سرزندگی پیشنهاد دهد. این اثر نه‌تنها به بررسی علل و نشانه‌های فرسودگی می‌پردازد، بلکه به نقش فرهنگ، تاریخ و باورهای جمعی در شکل‌گیری این وضعیت نیز توجه دارد.

خلاصه کتاب فرسودگی

کتاب «فرسودگی» با طرح پرسش‌هایی دربارهٔ خستگی و بی‌انگیزگی آغاز می‌شود و به بررسی ریشه‌های این احساس در زندگی فردی و اجتماعی می‌پردازد. نویسنده ابتدا تجربه‌های شخصی خود از فرسودگی شغلی و فشارهای محیط کار را روایت می‌کند و سپس به تحلیل عوامل ساختاری و فرهنگی مؤثر بر این پدیده می‌پردازد. شافنر پنج عامل اصلی فرسودگی شغلی را معرفی می‌کند: رفتار ناعادلانه، حجم کاری غیرقابل‌مدیریت، نبود شفافیت در نقش‌ها، ضعف ارتباطات و حمایت، و فشارهای زمانی نامعقول. او تأکید می‌کند که فرسودگی اغلب نتیجهٔ ساختارهای ناکارآمد و باورهای فرهنگی عمیق دربارهٔ کار و بهره‌وری است، نه صرفاً ضعف فردی یا ناتوانی در مدیریت استرس. کتاب با ارجاع به تاریخ، ادبیات و فلسفه، نشان می‌دهد که خستگی و فرسودگی پدیده‌هایی همیشگی در زندگی بشر بوده‌اند و هر دوره‌ای استعاره‌ها و روایت‌های خاص خود را برای توضیح آن‌ها داشته است. نویسنده با بررسی نمونه‌هایی از آثار ادبی مانند «کمدی الهی» دانته و تحلیل مفاهیمی چون انرژی، شکست، پذیرش و سرمایه‌داری، تلاش می‌کند تصویری چندلایه از فرسودگی ارائه دهد. در بخش‌هایی از کتاب، به راهکارهایی برای مواجهه با خستگی اشاره می‌شود؛ از پذیرش رادیکال وضعیت فعلی تا بازنگری در باورها و جست‌وجوی معنا و سرزندگی در زندگی روزمره. شافنر بر اهمیت شناخت عوامل درونی و بیرونی مؤثر بر انرژی فردی تأکید دارد و خواننده را به تأمل دربارهٔ نقش فرهنگ، ساختارهای اجتماعی و نگرش‌های فردی در شکل‌گیری فرسودگی دعوت می‌کند.

چرا باید کتاب فرسودگی را خواند؟

این کتاب با رویکردی میان‌رشته‌ای و ساختاری متفاوت، به یکی از دغدغه‌های مهم زندگی معاصر می‌پردازد و تلاش می‌کند فرسودگی را از زاویه‌های گوناگون بررسی کند. خواننده با مطالعهٔ این اثر، با ریشه‌های تاریخی، فرهنگی و روان‌شناختی خستگی آشنا می‌شود و می‌تواند درک عمیق‌تری از دلایل و پیامدهای فرسودگی به دست آورد. کتاب نه‌تنها به تحلیل وضعیت موجود می‌پردازد، بلکه راه‌هایی برای بازنگری در باورها و بازیابی انرژی پیشنهاد می‌دهد و خواننده را به تأمل دربارهٔ سبک زندگی و ارزش‌های شخصی دعوت می‌کند.

خواندن کتاب فرسودگی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای افرادی مناسب است که با احساس خستگی، بی‌انگیزگی یا فرسودگی در زندگی یا محیط کار مواجه‌اند و به دنبال درک عمیق‌تر و راهکارهایی برای مواجهه با این وضعیت هستند. همچنین برای علاقه‌مندان به روان‌شناسی، توسعه فردی و کسانی که دغدغهٔ تعادل میان کار و زندگی دارند، مفید خواهد بود.

فهرست کتاب فرسودگی

- مقدمه نویسنده: شرحی بر تجربه‌های شخصی و زمینه‌های شکل‌گیری کتاب و معرفی رویکرد میان‌رشته‌ای اثر.- مقدمه مترجم: بازتاب تجربه‌های مترجم از مواجهه با فرسودگی و اهمیت کتاب برای مخاطب فارسی‌زبان.- پذیرش: بررسی مفهوم پذیرش رادیکال و نقش آن در مواجهه با خستگی و فرسودگی.- فرسودگی: تعریف فرسودگی شغلی، تاریخچه و عوامل مؤثر بر آن، و تفاوت آن با خستگی معمولی.- سرمایه‌داری: تحلیل نقش ساختارهای اقتصادی و فرهنگی در شکل‌گیری فرسودگی و بررسی روایت‌های فرهنگی دربارهٔ کار و بهره‌وری.- دانته: بررسی استعاره‌های ادبی و فلسفی دربارهٔ خستگی و فرسودگی با ارجاع به «کمدی الهی» دانته.- انرژی: واکاوی مفهوم انرژی انسانی، تفاوت دیدگاه‌های شرقی و غربی دربارهٔ انرژی و اهمیت مدیریت انرژی در زندگی روزمره.- شکست: تأملی بر مفهوم شکست، ترس از شکست و نقش آن در فرسودگی و انگیزهٔ فردی.کتاب با ساختاری الفبایی، هر مدخل را به یکی از جنبه‌های فرسودگی اختصاص داده و خواننده می‌تواند به دلخواه از هر بخش مطالعه را آغاز کند.

بخشی از کتاب فرسودگی

«فرسودگی، سایه‌ای سنگین و بی‌صدا، بی‌آنکه دعوتش کرده باشیم، راه خود را به زندگی ما باز می‌کند. زخمش بر تن عیان نیست، اما در عمق جان رخنه می‌کند و ما را آرام‌آرام از درون تهی می‌سازد؛ همچون آبی که صخره‌ای سخت را با صبوری می‌فرساید. در شتاب بی‌پایان زندگی، چه‌بسیار لحظاتی که خود را در میانهٔ این مستهلک‌شدن فرساینده یافته‌ایم، بی‌آنکه بدانیم بی‌گناه به اینجا رسیده‌ایم یا راه عبور کدام است. من نیز، همچون بسیاری از شما، روزهایی را در این برزخ نامرئی گذرانده‌ام؛ روزهایی که طلوع خورشید نه آغازگری دوباره، که باری مضاعف بر شانه‌های خسته‌ام بود. در میانهٔ آن روزهای سنگین و سرد، به این کتاب برخوردم. گویی سرنوشت می‌خواست مرا به صدایی برساند که مدت‌ها به‌دنبال آن بودم. کتابی که آینه‌ای شد برای بازتاب آنچه درونم جاری بود و مرا به مسیری تازه برای فهم خود و شفای درونی هدایت کرد. این کتاب، فراتر از یک اثر علمی یا روان‌شناسانه، تجربه‌ای است از سفر به اعماق روان به‌سوی کشف آنچه در سکوت و تاریکی پنهان مانده است. نویسنده با نگاهی تیزبین و زبانی روشن، هر واژه را به چراغی بدل کرده که گوشه‌ای تاریک از ذهن و جان را روشن می‌کند. اما آنچه این کتاب را به تجربه‌ای یگانه تبدیل می‌کند، نه‌فقط عمق مفاهیم بلکه شیوهٔ روایت آن است. اثر براساس حروف الفبایی تنظیم شده و هر مدخل، مستقلاً مفهومی تازه را می‌کاود. این ساختار، خواندن را به سفری آزاد و بی‌مرز بدل کرده است؛ سفری که در آن هر خواننده می‌تواند مسیر خود را بیابد، از هر نقطه‌ای آغاز کند و در هر لحظه چیزی تازه را کشف کند.»

ر.د.ب
۱۴۰۴/۰۳/۳۱

ترجمه بی نظیر و عالی از خانم حیدری. مثل همیشه یک ترجمه بدون خطا. کتاب هم خیلی جالب هست. مانند کارهای «مدرسه زندگی» هست. با خوندنش آرامش میگیره آدم و میفهمه چقدر در زندگی راه را اشتباه رفته. ممنون از انتشارات، مترجم

- بیشتر