کتاب لیلا و کبوترها
معرفی کتاب لیلا و کبوترها
معرفی کتاب لیلا و کبوترها
کتاب الکترونیکی «تین باباجانی» نوشتهٔ لیلا یرنه و منتشرشده توسط نشر تمه، داستانی کوتاه دربارهٔ آرزوها و دلتنگیهای یک خانواده برای زیارت مشهد است. این اثر با محوریت خانوادهای کوچک روایت میشود که به دلایل مختلف امکان سفر به مشهد را ندارند و در عوض، به زیارت شاه عبدالعظیم میروند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب لیلا و کبوترها
داستان «تین باباجانی» در بستری خانوادگی و صمیمی شکل میگیرد و دغدغهٔ زیارت و معنویت را در دل زندگی روزمره به تصویر میکشد. روایت از زبان سوم شخص و با تمرکز بر شخصیت لیلا و خانوادهاش پیش میرود. فضای داستان، شهری امروزی است و ماجراها حول محور آرزوی سفر به مشهد و دیدار با امام رضا(ع) میچرخد. اما شرایط کاری پدر و مشکلات روزمره، این آرزو را به تعویق میاندازد. در عوض، خانواده تصمیم میگیرد به دیدار مادربزرگ در ورامین برود و با او به زیارت شاه عبدالعظیم در شهر ری بروند. این داستان، پیوند نسلها و ارزشهای خانوادگی را در کنار معنویت و امید به آینده نشان میدهد. نویسنده با انتخاب موقعیتهایی ساده و ملموس، تجربهٔ حسرت، امید و شادی را در دل یک خانواده ایرانی روایت میکند.
خلاصه کتاب لیلا و کبوترها
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!داستان با آرزوی لیلا برای سفر به مشهد آغاز میشود؛ آرزویی که با دیدن عکس حرم امام رضا(ع) در گوشی مادرش شدت میگیرد. پدر خانواده به دلیل مشغلهٔ کاری نمیتواند مرخصی بگیرد و وعده میدهد که در تابستان به مشهد خواهند رفت. اما با گذشت زمان، این وعده عملی نمیشود و لیلا با حسرت به خواب میرود و در رؤیای خود، زیارت را تجربه میکند. خانواده تصمیم میگیرد به دیدار مادربزرگ در ورامین برود. مادربزرگ نیز دلش زیارت مشهد را میخواهد اما به دلیل کهولت سن و سختی راه، امکان سفر ندارد. پدر خانواده پیشنهاد میدهد به زیارت شاه عبدالعظیم در شهر ری بروند. این سفر کوتاه، حال و هوای معنوی و شادی را به خانواده بازمیگرداند. مادربزرگ با دیدن ضریح دعا میکند و حاجآقایی که در حرم سخنرانی میکند، حدیثی از امام رضا(ع) نقل میکند که زیارت دوستان اهلبیت نیز پاداش زیارت امام را دارد. داستان با تأکید بر ارزش معنوی زیارت و پیوند خانوادگی پایان مییابد، بدون آنکه به نتیجهٔ نهایی سفر مشهد اشاره شود.
چرا باید کتاب لیلا و کبوترها را خواند؟
این کتاب با روایت ساده و صمیمی، تجربهٔ حسرت و امید را در دل یک خانواده ایرانی به تصویر میکشد. موضوع زیارت و معنویت در بستر زندگی روزمره، برای بسیاری از مخاطبان آشنا و قابل لمس است. داستان نشان میدهد که حتی زمانی که شرایط مطابق میل پیش نمیرود، میتوان با همدلی و همراهی خانواده، لحظاتی ارزشمند و معنوی خلق کرد. همچنین حدیث نقلشده از امام رضا(ع) در پایان داستان، پیام امید و آرامش را به خواننده منتقل میکند.
خواندن کتاب لیلا و کبوترها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای نوجوانان و خانوادههایی که دغدغهٔ معنویت، زیارت و ارزشهای خانوادگی دارند مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال داستانهایی کوتاه و آموزنده با محوریت روابط خانوادگی و امید هستند، گزینهٔ خوبی به شمار میآید.
بخشی از کتاب لیلا و کبوترها
«لیلا به عکسی که دایی از مشهد برای مادرش فرستاده بود نگاه کرد. آه کشید و گفت: «کاش ما هم میرفتیم.»مادر گوشی را از لیلا گرفت. عکسی از حرم امام رضا(ع) روی صفحه بود. گفت: «السلام علیک یا علی بن موسیالرضا.» گوشی را کناری گذاشت. موهای دخترش را نوازش کرد و گفت: «من که خیلی دلم میخواست برویم. اما چه کنیم که بابا قبول نکرد!»بابا تلویزیون را خاموش کرد و گفت: «باور کن من هم دلم میخواست برویم. خب، اداره مرخصی نداد. این روزها حتما باید اداره باشم. سرمان شلوغ است. اگر میتوانستم، حتماً با محمدرضا و خانوادهاش میرفتیم.»قبل از عید، از طرف مدرسه بچهها را به اردوی مشهد میبردند. آن هم با قطار؛ اما بابایش گفته بود انشاءالله خودمان تابستان میرویم. حالا یک ماه هم از تابستان گذشته بود. ولی بابا نتوانسته بود به قول خودش وفا کند.شب که شد، لیلا با فکر مشهد به خواب رفت. خودش را در حرم دید. داشت ویلچر مادربزرگ را بهطرف حرم میبرد. مادربزرگ در حالی که چادر سفید سرش کرده بود، بلند بلند لیلا را دعا میکرد. چند کبوتر دنبال لیلا میرفتند. دو کبوتر هم روی دستههای ویلچر نشسته بودند و به جلو نگاه میکردند.»