کتاب شیمی هشتم برای دانش آموزان پیش رو علی اکبری صحت + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:نشر رمز
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب شیمی هشتم برای دانش آموزان پیش رو

معرفی کتاب شیمی هشتم برای دانش آموزان پیش رو

کتاب الکترونیکی «شیمی هشتم برای دانش‌آموزان پیش‌رو» نوشتهٔ علی اکبری‌صحت و با ویراستاری سید محمدمهدی ثناگستر و سارا مهرجو، توسط انتشارات رمز منتشر شده است. این کتاب به‌عنوان منبعی برای دانش‌آموزان علاقه‌مند و مستعد پایهٔ هشتم طراحی شده و مفاهیم شیمی را با رویکردی مفهومی و کاربردی آموزش می‌دهد. تمرکز کتاب بر آموزش عمیق‌تر و فراتر از کتاب درسی رسمی است و با تمرین‌ها، فعالیت‌ها و پروژه‌های متنوع، یادگیری را تعمیق می‌بخشد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب شیمی هشتم برای دانش آموزان پیش رو

این کتاب با هدف آموزش مفاهیم شیمی به دانش‌آموزان مستعد و علاقه‌مند پایهٔ هشتم تدوین شده است. دورهٔ انتشار کتاب به زمانی بازمی‌گردد که آموزش استعدادهای درخشان نیازمند منابعی فراتر از کتاب‌های درسی رسمی بود. «شیمی هشتم برای دانش‌آموزان پیش‌رو» تلاش می‌کند با کنار زدن مرزهای سنتی میان علوم مختلف، دانش‌آموز را به تفکر بین‌رشته‌ای وادارد و مهارت‌هایی مانند گزارش‌نویسی، کار گروهی و تحلیل علمی را در بستر آموزش شیمی تقویت کند. ساختار کتاب به گونه‌ای است که علاوه بر آموزش مفاهیم پایه، دانش‌آموز را با فعالیت‌های عملی، پروژه‌های گروهی و تمرین‌های متنوع درگیر می‌کند. همچنین، بخش‌هایی برای آشنایی با مشاغل مرتبط با شیمی و کاربردهای علمی آن در زندگی روزمره در نظر گرفته شده است. کتاب با مثال‌ها و آزمایش‌های ساده و قابل انجام در خانه، تلاش می‌کند ارتباط میان علم و زندگی را برای دانش‌آموزان ملموس‌تر کند و آن‌ها را به کشف و جست‌وجوی بیشتر در دنیای اطرافشان ترغیب نماید.

خلاصه کتاب شیمی هشتم برای دانش آموزان پیش رو

این کتاب با رویکردی مفهومی به آموزش شیمی می‌پردازد و تلاش می‌کند مفاهیم پایه‌ای را از طریق مثال‌های روزمره و آزمایش‌های ساده به دانش‌آموز منتقل کند. مباحث اصلی کتاب شامل شناخت مواد و مخلوط‌ها، جداسازی اجزای مواد، بررسی حالت‌های مختلف ماده (جامد، مایع، گاز و پلاسما)، و آشنایی با مفاهیم محلول، سوسپانسیون، امولسیون و کلوئید است. کتاب با طرح پرسش‌های چالشی، فعالیت‌های عملی و پروژه‌های گروهی، دانش‌آموز را به تفکر انتقادی و حل مسئله دعوت می‌کند. همچنین، با ارائهٔ تمرین‌های تستی و تشریحی، مهارت حل مسئله و آمادگی برای آزمون‌های مختلف را تقویت می‌کند. در کنار آموزش مفاهیم علمی، به مهارت‌هایی مانند گزارش‌نویسی، مستندسازی مشاهدات و ارتباط میان علوم مختلف نیز پرداخته می‌شود. هدف اصلی کتاب، ایجاد نگرشی تازه نسبت به علم شیمی و پیوند آن با زندگی روزمره است تا دانش‌آموزان بتوانند با دیدی بازتر و تحلیلی‌تر به پدیده‌های اطراف خود نگاه کنند.

چرا باید کتاب شیمی هشتم برای دانش آموزان پیش رو را خواند؟

این کتاب برای دانش‌آموزانی نوشته شده که به دنبال درک عمیق‌تر و کاربردی‌تر از شیمی هستند و فراتر از حفظ مطالب کتاب درسی، علاقه‌مند به تجربه و کشف مفاهیم علمی‌اند. تمرین‌ها و پروژه‌های عملی، امکان یادگیری فعال و مشارکتی را فراهم می‌کند و مثال‌های ملموس از زندگی روزمره، مفاهیم انتزاعی شیمی را قابل لمس می‌سازد. همچنین، کتاب با معرفی مشاغل مرتبط و کاربردهای شیمی در زندگی، افق‌های تازه‌ای را پیش روی دانش‌آموزان می‌گشاید و آن‌ها را برای ادامهٔ مسیر علمی و پژوهشی آماده می‌کند.

خواندن کتاب شیمی هشتم برای دانش آموزان پیش رو را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای دانش‌آموزان پایهٔ هشتم مدارس استعدادهای درخشان و علاقه‌مندان به علوم تجربی مناسب است. همچنین، برای کسانی که به دنبال تقویت مهارت‌های حل مسئله، تفکر تحلیلی و یادگیری مفهومی شیمی هستند، گزینهٔ مناسبی به شمار می‌آید. معلمان علوم نیز می‌توانند از این کتاب برای غنی‌سازی تدریس و ارائهٔ فعالیت‌های عملی بهره ببرند.

فهرست کتاب شیمی هشتم برای دانش آموزان پیش رو

- فصل اول: مخلوط و جداسازی مواد به بررسی انواع مواد، تفاوت مواد خالص و مخلوط، روش‌های جداسازی اجزای مواد و آزمایش‌های ساده برای شناخت مخلوط‌ها می‌پردازد.- فصل دوم: تغییرات مواد تغییرات فیزیکی و شیمیایی مواد، عوامل مؤثر بر تغییرات، و مثال‌هایی از زندگی روزمره برای درک بهتر این مفاهیم را مطرح می‌کند.- فصل سوم: حالت‌های ماده حالت‌های مختلف ماده (جامد، مایع، گاز و پلاسما)، ویژگی‌های هر حالت و رفتار ذرات در این حالت‌ها را توضیح می‌دهد. همچنین به مفاهیم محلول، سوسپانسیون، امولسیون و کلوئید و نحوهٔ تشخیص آن‌ها پرداخته می‌شود.در هر فصل، فعالیت‌های عملی، پروژه‌های گروهی، تمرین‌های تستی و تشریحی و بخش‌هایی برای مرور و تعمیق یادگیری گنجانده شده است.

بخشی از کتاب شیمی هشتم برای دانش آموزان پیش رو

«شاید تصور ما از درس شیمی، فیزیک، زمین‌شناسی و زیست‌شناسی که با نام واحد علوم می‌شناسیم، درسی پیچیده، خشک و سخت باشد. اما اگر به خاطرات کودکی‌مان برگردیم، می‌بینیم که بسیاری از تجربه‌های روزمره‌مان سرشار از علم بوده‌اند. وقتی در آب شلپ شلوپ می‌کردیم، زمانی که در باغچه و زیر خاک دنبال کرم می‌گشتیم، لحظاتی که به یک جانور مثلاً جوجه اردک خیره می‌شدیم و با شگفتی آن را بررسی می‌کردیم، یا وقتی از سر کنجکاوی زیاد به کبریت یا شمع روشن دست زدیم و روباه آتش‌بازی‌مان با سوختن دست و گریه توأم شده است. عصرهای چهارشنبه‌سوری و ترقه و فشفشه و ... همه این خاطرات و هزاران خاطرهٔ تلخ و شیرین دیگر، ثابت می‌کنند در دوران کودکی‌مان به اندازهٔ تمام عمرمان علوم را مطالعه کرده‌ایم و تجارب بکر و دست اول زیادی به‌دست آورده‌ایم. در این ایام هر کدام از ما با توجه به شرایط محیط اطرافمان، طعم واقعی علوم مختلفی را چشیده‌ایم. حتی شاید دور از چشم بزرگ‌ترها و با اصرار زیاد تلاش کرده‌ایم بعضی از این تجربه‌ها را تکرار کنیم. به‌راستی وقتی بزرگ‌تر می‌شویم، چه اتفاقی می‌افتد که یک‌باره تصور می‌کنیم علوم درسی پیچیده و دوست‌نداشتنی است؟ تا حالا به این موضوع فکر کرده‌اید؟»