تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم)
معرفی کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم)
معرفی کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم)
کتاب الکترونیکی «مقدمهای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم)» نوشتهٔ برادلی دبلیو. کارول و «دیل آستلی» با ترجمهٔ کامبیز خالقی و احسان مهرجو توسط موسسه فرهنگی-آموزشی ادب و دانش ماخ منتشر شده است. این کتاب یکی از منابع معتبر و جامع در زمینهٔ اخترفیزیک و فیزیک نجومی بهشمار میرود و بهویژه برای دانشجویان و علاقهمندان به نجوم و فیزیک طراحی شده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم)
«مقدمهای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم)» به بررسی دقیق و بهروز منظومهٔ شمسی، سیارات، قمرها، دنبالهدارها و فرآیندهای فیزیکی مرتبط با آنها میپردازد. این کتاب بخشی از یک مجموعهٔ چندجلدی است که بهعنوان منبع درسی در بسیاری از دانشگاهها و المپیادهای نجوم مورد استفاده قرار میگیرد. نویسندگان در این جلد، تحولات علمی و اکتشافات جدید در حوزهٔ منظومهٔ شمسی و سیارات فراخورشیدی را با زبانی تحلیلی و بر پایهٔ اصول فیزیکی توضیح دادهاند. کتاب با تکیه بر پیشرفتهای فناوری و دادههای رصدی جدید، تصویری پویا از دانش اخترفیزیک ارائه میدهد و به بررسی ساختار، تحول و ویژگیهای اجسام منظومهٔ شمسی و فراتر از آن میپردازد. این اثر علاوه بر ارائهٔ مفاهیم پایه، به تحلیلهای ریاضی و مدلسازیهای فیزیکی نیز توجه دارد و برای دانشجویان فیزیک و نجوم، منبعی قابل اتکا محسوب میشود.
خلاصه کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم)
در این جلد از «مقدمهای بر اخترفیزیک نوین»، تمرکز اصلی بر منظومهٔ شمسی و فرآیندهای فیزیکی حاکم بر آن است. کتاب با مرور ویژگیهای کلی سیارات، تفاوتهای ساختاری و ترکیبی سیارات زمینی و غولهای گازی را بررسی میکند و نقش فاصله از خورشید و دما را در شکلگیری این تفاوتها توضیح میدهد. قمرهای سیارات، کمربند سیارکها، اجسام کمربند کوییپر و دنبالهدارها از دیگر موضوعات کلیدی هستند که با جزئیات علمی و تحلیلی مورد بحث قرار میگیرند. همچنین، کتاب به فرآیندهای تشکیل و تحول منظومهٔ شمسی، نقش نیروهای کشندی، فیزیک جوها، اثرات گلخانهای، اتلاف مولفههای جوی و جدایش گرانشی میپردازد. مدلهای ریاضی برای تخمین دما، فرار گازها از جو سیارات و نقش نیروهای کوریولیس در گردش جوی نیز بهطور مفصل شرح داده شدهاند. در نهایت، کتاب با بررسی پیچیدگیهای سامانههای آب و هوایی و تأثیرات متقابل اجسام منظومهٔ شمسی، تصویری جامع از پویایی و تحول این سامانه ارائه میدهد.
چرا باید کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم) را خواند؟
این کتاب با رویکردی تحلیلی و مبتنی بر دادههای علمی، به بررسی عمیق ساختار و تحول منظومهٔ شمسی و سیارات میپردازد. خواننده با مطالعهٔ این اثر، با مفاهیم کلیدی اخترفیزیک، مدلسازیهای ریاضی و تحلیلهای فیزیکی آشنا میشود و میتواند درک بهتری از فرآیندهای شکلگیری و تحول سیارات، قمرها و اجسام کوچک منظومهٔ شمسی بهدست آورد. همچنین، کتاب بهروزترین اکتشافات و نظریههای علمی را در قالبی آموزشی و تحلیلی ارائه میکند و برای دانشجویان و علاقهمندان به نجوم، منبعی ارزشمند برای تعمیق دانش و آمادگی برای پژوهشهای پیشرفته فراهم میسازد.
خواندن کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای دانشجویان رشتههای فیزیک، نجوم و علوم فضایی، شرکتکنندگان المپیاد نجوم و اخترفیزیک و علاقهمندان به مباحث علمی و تحلیلی دربارهٔ منظومهٔ شمسی و سیارات مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال درک عمیقتر از فرآیندهای فیزیکی و مدلسازیهای ریاضی در اخترفیزیک هستند، گزینهای کاربردی بهشمار میرود.
فهرست کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم)
- فرآیندهای فیزیکی در منظومهٔ شمسی: مرور کلی بر ویژگیهای سیارات، قمرها، کمربند سیارکها و اجسام کمربند کوییپر و نقش آنها در ساختار منظومهٔ شمسی.- نیروهای کشندی: بررسی اثرات گرانشی متقابل بین سیارات و قمرها، جزر و مد، چرخش همگام و حد روش.- فیزیک جوها: تحلیل دمای سیارات، معادلات تعادل انرژی، اثر گلخانهای، تحول شیمیایی جوها و اتلاف مولفههای جوی.- نقشهای گردش و نیروی کوریولیس: بررسی گردش جوی، سلولهای هدلی، اثرات چرخش سیاره و پیچیدگیهای سامانههای آب و هوایی.- پیوستها: دادههای نجومی و فیزیکی، تبدیل واحدها، کدهای برنامهنویسی برای مدلسازیهای اخترفیزیکی و منابع پیشنهادی برای مطالعهٔ بیشتر.
بخشی از کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم)
«در واقع بعد از چاپ ویرایش اول این کتاب، کیهانشناسی وارد حیطهی جدید اندازهگیریهای دقیق شده است. بعد از استخراج اطلاعات حاصل از بررسیهای تداخلسنج میکرو موج زمینهی و یلکینسون سن عالم با دقتی بیشتر در حدود ۲۷ کاهش پیدا کرد و به چیزی در حدود ۱۳/۷ میلیارد سال رسید. علاوه بر این مطالعات دقیقتر در حوزهی تحولات ستارهای هم نشان داد که این سن جدید اندازهگیری شده از ستارههای پیر مسنترین خوشههای ستارهای مطابقت کامل دارد. ما در مقدمهی ویرایش اول نوشته بودیم: «هیچ زمانی تا بدین اندازه اخترفیزیک نوین را بررسی نکرده بودیم». این جمله عطف به بررسیهای پیشرفتهی عظیمی نوشته شده بود که در دههی قبل از آن به انجام رسیده بود. بدیهی است که این مقدمه پیش از پیشرفتهای آینده نوشته شده. پیوستن تلسکوپ فضایی هابل و تصویربرداریهای باکیفیت بالای آن، رصدخانهی پرتو ایکس چاندرا و تلسکوپ فروسرخ اسپیترز از همراهان اصلی ما در این مسیر بودهاند. از روی زمین هم، تلسکوپهای غولپیکری به بزرگی ۸ متر یا حتی بزرگتر به جمع کاوشگران کیهان پیوستند. پروژههای جاهطلبانهای که روزگاری شاید در مخیلهی اخترشناسان نیز نمیگنجید، توانستند دادههای آماری بسیاری استخراج کنند.»