دانلود و خرید کتاب یک ایرانی در کشتی تایتانیک علی اکبر اتابکی

انتشارات:سنجاق
امتیاز:
۴.۸از ۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب یک ایرانی در کشتی تایتانیک

کتاب یک ایرانی در کشتی تایتانیک نوشتهٔ علی اکبر اتابکی است. نشر سنجاق این کتاب را به‌صورت الکترونیک منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ ادبیات داستانی معاصر ایران قرار گرفته، در باب تجربهٔ سفر یک ایرانی در کشتی افسانه‌ای تایتانیک است. «میرزا علی» با سه زن خارجی آشنا می‌شود. آن‌ها یک سفر با کشتی را با هم آغاز می‌کنند. چه رخ خواهد داد؟ نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب یک ایرانی در کشتی تایتانیک اثر علی اکبر اتابکی

کتاب «یک ایرانی در کشتی تایتانیک» که در سال ۱۴۰۳ منتشر شده، یک داستان بلند و معاصر و ایرانی است که در ده بخش روایت شده است. این داستان فضای دلنشین، طنز ملایم و زمینه‌ای عاشقانه دارد. قهرمان داستان «میرزا علی» نام دارد. او مردی ایرانی، شیک‌پوش و اهل سفر است که تصادفاً وارد فضای بین‌المللی و مجلل کشتی تایتانیک می‌شود. او در طی اقامت خود در هتلی پیش از سفر، انگشتری را می‌یابد و آن را به مسئولان تحویل می‌دهد. همین کار سبب آشنایی او با «خانم اسمیت»، صاحب انگشتر و به‌ویژه نوه‌اش «کارولین» می‌شود؛ دختری باهوش، دل‌رحم و از خانواده‌ای مرفه. روایت با زبان فارسی فاخر، طنز ملایم و لحنی صمیمی نوشته شده است. تضاد فرهنگی بین شرق و غرب با نگاهی انسانی و شوخ‌طبعانه مطرح می‌شود. شخصیت میرزاعلی را می‌توان نمادی از ایرانیِ روشنفکر و درعین‌حال سنتی دانست که در مواجهه با دنیای غرب، نه مرعوب می‌شود و نه خود را برتر می‌داند. این کتاب بر اساس واقعه‌ای تاریخی و معروف (غرق‌شدن کشتی تایتانیک) نوشته شده، اما تمرکز داستان بر انسان‌ها، گفت‌وگوها و تقابل فرهنگی است و نه حادثهٔ تراژیک مشهور.

خلاصه داستان یک ایرانی در کشتی تایتانیک

این داستان دربارهٔ «میرزا علی»، مردی سیاح و خوش‌پوش است که در یک هتل اقامت دارد. او یک روز انگشتری پیدا می‌کند و آن را به پذیرش تحویل می‌دهد. فردای آن روز توسط صاحب انگشتر، «خانم اسمیت» برای شام دعوت می‌شود. در این شام با خانم اسمیت، دوستش «شارلوت» و نوهٔ زیبا و دل‌رحمش «کارولین» آشنا می‌شود. میرزاعلی مجذوب کارولین می‌شود، اما بین آن‌ها تفاوت‌هایی از جمله سبک زندگی (مثل گیاه‌خواری کارولین) وجود دارد. در خلال شام گفت‌وگوهایی شوخ‌طبعانه و صمیمی بین آن‌ها شکل می‌گیرد و مشخص می‌شود همه قرار است با کشتی تایتانیک سفر کنند. این آغاز داستان است.

چرا باید کتاب یک ایرانی در کشتی تایتانیک را بخوانیم؟

مطالعهٔ این داستان بلند می‌تواند ذهن شما را به تفکر دربارهٔ تفاوت‌ها و شباهت‌های فرهنگی و اخلاقی وا‌دارد.

کتاب یک ایرانی در کشتی تایتانیک را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر ایران و قالب داستان بلند دربارهٔ سفرِ مردی به نام «میرزا علی» با کشتی معروف تایتانیک پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب یک ایرانی در کشتی تایتانیک

«به کابینم برگشتم و برای این که فردا صبح زود از خواب بیدار بشم به تخت رفتم ولی خوابم نیومد برای همین بلند شدم و تصمیم گرفتم از همین امشب دست به کار شم، در اولین قدم شروع به یادداشت هر چیزی که در مورد تایتانیک و مسافرهاش می‌دونستم کردم تا ببینم از توی این اطلاعات چه چیزی می‌شه بیرون کشید.

می دونستم که این کشتی شش یا هفت روزه به مقصد می‌رسه، می‌دونستم مسافرهای کشتی سه دسته ان: مسافرین انگلیسی تبار، مسافرین امریکایی تبار و کسانی که ملیت‌های مختلف دارن و برای مهاجرت به امریکا سفر می‌کنن، می‌دونستم این کشتی از تجهیزاتی استفاده می‌کنه که می‌تونه تلگراف رو بدون سیم تا فاصلهٔ نسبتاً زیادی بفرسته و دریافت کنه و غیره

قلم رو کنار گذاشتم و به کاغذ خیره شدم، سعی کردم بین این اطلاعات در هم و برهم ارتباطی ایجاد کنم ولی کاری از پیش نبردم.

در حالی که کاغذ دستم بود بلند شدم و قدم زنان دوباره فکر کردم. از رسیدن به نتیجه ناامید شده بودم که جرقه‌ای به ذهنم خورد، فوراً اونو روی برگه نوشتم، دوباره قدم زدن و فکر کردن رو شروع کردم و مشغول گسترش و تکمیل طرحی که به ذهنم رسیده بود شدم. های می‌نوشتم وهای خط می‌زدم.

این حذف و اضافه انقدر ادامه پیدا کرد تا بالاخره ساعت سه بعد از نیمه شب طرح کلی یک داستان شکل گرفت، وقتی به این طرح کلی رسیدم احساس کردم بار سنگینی از روی دوشم برداشته شده و اون موقع بود که ذهنم به بدنم اجازهٔ استراحت داد و تا لنگ ظهر بدون اینکه کسی مزاحمم بشه راحت خوابیدم.

وقتی بیدار شدم پیشخدمت رو خبر کردم و غذا سفارش دادم و بعد از خوردن غذا دوباره مشغول کار روی داستان شدم، دنبال راه‌هایی می‌گشتم تا بتونم داستانم رو گسترش بدم و جذاب تر کنم، ساعت چهار بود که بالاخره از داستانی که خلق کرده بودم راضی شدم و دست از کار کشیدم.»

مهسا دختری کتاب خوان
۱۴۰۴/۰۲/۲۱

داستان جالبی بود برای چند ساعت سرگرم شدن خوب بود.

مظلومی
۱۴۰۴/۰۲/۱۹