تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب گتسبی بزرگ
معرفی کتاب گتسبی بزرگ
معرفی کتاب گتسبی بزرگ
کتاب الکترونیکی «گتسبی بزرگ» (The Great Gatsby) نوشتهٔ «اف. اسکات فیتزجرالد» با ترجمهٔ علی باوی و نشر چوپان، یکی از آثار شاخص ادبیات قرن بیستم است که به بررسی زندگی، آرزوها و زوال رؤیاهای آمریکایی در دههٔ ۱۹۲۰ میپردازد. این رمان در دستهٔ داستانی و اجتماعی قرار میگیرد و با نگاهی انتقادی به طبقات اجتماعی، عشق و جاهطلبی، تصویری از جامعهٔ آمریکا در عصر جاز ارائه میدهد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب گتسبی بزرگ
«گتسبی بزرگ» در دههٔ ۱۹۲۰، دورهای که به عصر جاز و رونق اقتصادی در آمریکا معروف است، روایت میشود. این کتاب نخستین بار در همان دهه منتشر شد و به مرور زمان جایگاه ویژهای در ادبیات جهان پیدا کرد. داستان حول محور زندگی «جی گتسبی»، مردی ثروتمند و مرموز، و تلاش او برای بازپسگرفتن عشق ازدسترفتهاش، «دیزی»، شکل میگیرد. راوی داستان، «نیک کاراوای»، با نگاهی بیرونی و گاه انتقادی، وقایع را روایت میکند و مخاطب را با لایههای پنهان شخصیتها و جامعهٔ اطرافشان آشنا میسازد. فضای کتاب سرشار از مهمانیهای پرزرقوبرق، روابط پیچیده و تضادهای طبقاتی است. «گتسبی بزرگ» نهتنها تصویری از رویاها و جاهطلبیهای فردی ارائه میدهد، بلکه به نقد ارزشهای اجتماعی و اخلاقی زمانهٔ خود نیز میپردازد. این رمان بهواسطهٔ شخصیتپردازیهای دقیق و فضاسازی منحصربهفردش، همچنان مورد توجه خوانندگان و منتقدان قرار دارد.
خلاصه کتاب گتسبی بزرگ
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!داستان با ورود «نیک کاراوای» به لانگ آیلند آغاز میشود؛ جایی که او خانهای کوچک در همسایگی عمارت باشکوه «جی گتسبی» اجاره میکند. نیک بهتدریج با گتسبی، مردی ثروتمند و مرموز که مهمانیهای مجللش زبانزد است، آشنا میشود. گتسبی سالهاست عاشق «دیزی»، دخترعموی نیک و همسر «تام بیوکنن»، است و تمام ثروت و شهرتش را برای بازگرداندن او به دست آورده. در طول داستان، نیک شاهد روابط پیچیده و پرتنش میان گتسبی، دیزی و تام میشود. گتسبی با امید به احیای گذشته و عشق ازدسترفتهاش، دست به کارهایی میزند که سرانجام او را درگیر تراژدی میکند. روایت نیک، لایههای پنهان شخصیتها و فساد و پوچی جامعهٔ ثروتمندان را آشکار میسازد، در حالی که رؤیای آمریکایی و معنای موفقیت زیر سؤال میرود. پایان داستان، سرنوشت تلخ گتسبی و تأثیر آن بر اطرافیانش را به تصویر میکشد، بیآنکه همهٔ رازها و انگیزهها بهطور کامل افشا شوند.
چرا باید کتاب گتسبی بزرگ را خواند؟
این رمان با پرداختن به موضوعاتی مانند عشق، جاهطلبی، فساد و تضاد طبقاتی، تصویری چندلایه از جامعهٔ آمریکا در دههٔ ۱۹۲۰ ارائه میدهد. روایت منحصربهفرد نیک کاراوای، شخصیتپردازیهای دقیق و فضاسازی پرجزئیات، خواننده را به دل مهمانیهای پرزرقوبرق و روابط پیچیدهٔ شخصیتها میبرد. «گتسبی بزرگ» فرصتی برای تأمل دربارهٔ رؤیاها، شکستها و ارزشهای انسانی فراهم میکند و همچنان الهامبخش بحثهای اجتماعی و ادبی است.
خواندن کتاب گتسبی بزرگ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به رمانهای کلاسیک، دوستداران ادبیات اجتماعی و کسانی که به تحلیل روابط انسانی و نقد جامعه علاقه دارند، مناسب است. همچنین برای دانشجویان و پژوهشگران رشتههای ادبیات و علوم انسانی که به بررسی آثار شاخص قرن بیستم میپردازند، گزینهٔ مناسبی است.
بخشی از کتاب گتسبی بزرگ
«سالها پیش، آن وقتها که خیلی جوان و خام بودم، پدرم مرا نصیحتی کرد که تا به امروز آویزهٔ گوشم است؛ هر وقت خواستی از کسی ایراد بگیری، حواست باشد که همه مردم دنیا به خوبی و برتری تو نیستند. حرف دیگری نزد، اما با توجه به ارتباط کم و کمحرفی خاصی که بین ما رایج بود؛ این طور برداشت کردم که معنی آن جمله، بسیار عمیقتر و وسیعتر از آن چند کلمه بود. و این گونه شد که من دیگر هیچ وقت دربارهٔ رفتار دیگران هیچ نوع قضاوتی نکردم، این نگاه مرا صاحب تلقیهای جالبی کرد و البته خیلی جاها هم سرانجام گرفتار آدمهای وزاج تراز اول کرد. وقتی یک آدم معمولی چنین سبک و سیاقی را پیشهٔ خود میکند، همه ذهنهای غیر طبیعی و عجیب و غریب را شناسایی کرده، به خود جذب میکند. این قضیه در دانشکده نیز گریبانم را گرفت. تا آن جا که مرا متهم کردند که «سیاستمدار» هستم؛ به این دلیل که از دردهای پنهان مردان گمنام بیقرار آگاه بودم. بسیاری از این درد و دلها ناخواسته بوده، ناگهان پیش من میآمدند و من هم وقتی با برخی نشانههای روشن و متقن متوجه میشدم که الان است که یکی پیشم بیاید و یک راز را برملا کند، یا خودم را به خواب میزدم و یا به نشانهٔ مخالفت با گوش مفت شدن، قضیه را سبکسرانه به شوخی رد میکردم؛ به علاوه این رودهدرازیهای مردان جوان یا حداقل آن واژههایی که آنها از آن برای بیان حرف دل خود بهره میگرفتند، معمولاً پر از سرقتهای ادبی بود و با سرکوبگریهای فراوانی هم آمیخته شده بود! خودداری از قضاوت کارهای دیگران، امیدی بیکران در پی دارد. من هنوز میترسم این نصیحت پدرم را که آن روز با نخوت و تکبر به من گفت و من هم با آن همه غروری که داشتم پذیرفتم و در پیش گرفتم، روزی فراموش کنم؛ بله قوهٔ درک خوبیها در زمان تولد به صورت یکسان بین همه تقسیم نمیشود.»