
کتاب ۱۰۰ نکته که هر معلم باید بداند!
معرفی کتاب ۱۰۰ نکته که هر معلم باید بداند!
کتاب ۱۰۰ نکته که هر معلم باید بداند! با عنوان اصلی Penny Ur's 100 teaching tips نوشتهٔ پنی اور و ترجمهٔ محمدامین شیروانی است. نشر سنجاق این کتاب را بهصورت الکترونیک منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ آموزش و پرورش قرار گرفته، در باب تدریس و کلاسداری است. نویسنده ۱۰۰ نکته را با معلمها به اشتراک گذاشته است. این نکات که برای معلمان در هر سطحی از تجربه مفید خواهد بود، ماهیتی جهانشمول داشته و محدود به منطقهٔ خاصی نیست. اولین نکته در این کتاب «با لبخند شروع کن» است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ۱۰۰ نکته که هر معلم باید بداند! اثر پنی اور
کتاب «۱۰۰ نکته که هر معلم باید بداند!» که نخستینبار در سال ۲۰۱۶ میلادی و در ایران در سال ۱۴۰۳ توسط نشر میعاد اندیشه منتشر شده، ۱۰۰ نکتۀ آموزشی میان ۱۸ حوزه از آموزش را راائه کرده است. این حوزهها عبارتند از آغاز و پایان درس، کتاب آموزشی، انضباط، بازیها، دستور، کار گروهی، کلاسهای ناهمگن، تکلیف خانه، علاقه، شنیدن، تلفظ، درک مطلب خواندن، صحبتکردن، گفتار معلم، آزمون و ارزیابی، آموزش واژه و نوشتن و... . نویسنده تقریباً به همهٔ مسائلی که ممکن است در حرفۀ معلمی پیش بیاید، اشاره کرده است. «پنی اور» (Penny Ur) این کتاب آموزشی را در ۱۸ فصل به رشتهٔ تحریر درآورده است. او در این اثر دربارهٔ نظم، تکلیف، تصحیح اشتباهات، بازیها، کتاب درسی، مهارت شنیداری و... سخن گفته است. این نویسنده معتقد است برای اینکه در تدریس موفق باشید، باید سبک تدریس خود را پیدا کرده و روشی را انتخاب کنید که هم برای شما و هم برای دانشآموزانتان مناسب باشد. منبع اصلی تخصص شما باید تجربه و آزمایشهای خودتان باشد؛ هر چه بیشتر تمرین کنید، بهتر خواهید شد. این تجربیات میتواند با گرفتن بازخورد از دانشآموزان و گفتوگو با همکاران و معلمان دیگر تکمیل شود. منبع دیگر تخصص دیگران است که میتوانید از طریق کتابها، مقالات، وبسایتها (خصوصاً وبلاگها)، کنفرانسها و دورههای ضمن خدمت به آن دسترسی پیدا کنید. در نهایت، باید بر قضاوت انتقادی خود تکیه کنید و تصمیم بگیرید کدام ایدهها برای شما و کلاستان مناسب است.
اولین نکته در این کتاب «با لبخند شروع کن» است.
خلاصه کتاب ۱۰۰ نکته که هر معلم باید بداند!
«پنی اور» (Penny Ur) در فصل سوم این کتاب که در باب نظم است، توضیح داده که در کلاسهای درس، برقراری نظم یکی از چالشهای بزرگ برای معلمان تازهکار است. برای حل این مشکل راهکارهایی وجود دارد که سرعتبخشیدن به روند یادگیری نظم را تسهیل میکند. یادگیری اسامی دانشآموزان یکی از این راهکارها است. با یادگرفتن نام دانشآموزان ارتباط بهتری برقرار میشود و به آنها نشان داده میشود که به هر یک از ایشان اهمیت میدهید. این کار میتواند از طریق فعالیتهای معرفی و گردش در کلاس انجام شود. نکتهٔ دوم حفظ حرکت درس است. برنامهریزی و تعیین فعالیتها بهطور دقیق کمک میکند تا درس بهصورت مداوم و بدون وقفه ادامه یابد و از ایجاد بینظمی جلوگیری شود. جذابکردن درس یکی دیگر از وظایف معلم است. تدریس جذاب و متنوع باعث میشود دانشآموزان بیشتر مشارکت کنند و بیحوصلگی کاهش یابد. استفاده از تمرینهای کوتاه، تصاویر و فعالیتهای بازیمحور در این زمینه مفید است. حل مشکلات فوری و مشکلات کوچک باید بلافاصله انجام شود تا به اختلالات بزرگتر تبدیل نشود. واکنش سریع در برابر بینظمیها به حفظ نظم کلاس کمک میکند. با دانشآموزان مخالف خود نباید در جمع بحث کرد. بهجای آن، مسائل را باید بهصورت خصوصی و بدون ایجاد تنش حل کنید. تشویق رفتارهای خوب یکی دیگر از وظایف معلم است. معلمان باید توجه بیشتری به رفتارهای مثبت دانشآموزان داشته باشند و آنها را تشویق کنند تا انگیزهای برای ادامهٔ فعالیتهای مثبت ایجاد شود. اجرای این نکات باعث میشود معلمان بتوانند بهطور مؤثری نظم را در کلاس برقرار کرده و محیطی آرام و پویا برای آموزش فراهم کنند.
چرا باید کتاب ۱۰۰ نکته که هر معلم باید بداند! را بخوانیم؟
مطالعهٔ این اثر به معلمان کمک میکند ابتدا وظایف خود را بازشناسند و سپس شیوهٔ پیادهکردن آنها در کلاس درس را فرا بگیرند.
کتاب ۱۰۰ نکته که هر معلم باید بداند! را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به دوستداران حوزهٔ آموزش و همهٔ معلمها و دبیرها و استادان دانشگاه پیشنهاد میکنیم.
درباره پنی اور
«پنی اور» (Penny Ur) یکی از برجستهترین معلمان در حوزهٔ زبان انگلیسی است که بیش از دوسوم عمر خود را به تدریس این زبان در کشورهای در حال توسعه اختصاص داده است. او آثار آموزشی ارزشمندی از جمله کتابها و مقالات متعددی منتشر کرده است. کتاب «۱۰۰ نکته که هر معلم باید بداند!» به قلم او شامل ۱۰۰ نکتهٔ کاربردی و مؤثر برای تدریس در کلاس درس است. این نکات که برای معلمان در هر سطحی از تجربه مفید خواهد بود، ماهیتی جهانشمول داشته و محدود به منطقهٔ خاصی نیست.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب حاضر نخستینبار با عنوان «۱۰۰ نکتهٔ تدریس از زبان پنییور» با ترجمهٔ «افسانه غریبی» توسط نشر نویسه پارسی در ۱۳۹۷ و سپس در سالهای مختلف توسط مترجمان و ناشران متفاوت ترجمه و منتشر شده است؛ بهعنوان نمونه میتوان به فهرست زیر اشاره کرد:
- این کتاب با عنوان «۱۰۰ نکتهٔ تدریس از زبان پنی اور»، ترجمهٔ «افسانه غریبی» و توسط نشر نویسهٔ پارسی منتشر شده است.
- این کتاب با عنوان «۱۰۰ نکتهٔ تدریس» توسط نشر فروغ سیمرغ منتشر شده است.
بخشی از کتاب ۱۰۰ نکته که هر معلم باید بداند!
«فصل نهم: تکلیف
- مسلما دانش آموزان تمامی مطالب آموزشی را سرکلاس یاد نخواهند گرفت: مکملی که برای تمامی آن ها مورد نیاز است، تکلیف نام دارد. بسیاری از معلم ها از موضوع "تکلیف" غافل مانده اند، اما به شدت ارزش توجه دارد.
۴۳: الزامات را پیشاپیش توضیح دهید
۴۴: تکالیف را موفقیت محور طرح کنید
۴۵: تکالیف را در نمره پایانی لحاظ کنید
۴۶: از قبل دانش آموزان را آمادهٔ ارائه تکالیف کنید
۴۷: تکالیفی که انجام شده را بررسی کنید
۴۸: بررسی کلاسی را به حداقل برسانید
۴۹: تکالیف نوشتاری را بررسی کنید
۴۳: الزامات را پیشاپیش توضیح دهید
- قبل از شروع به کار هرچیزی، چند دقیقه ای را وقف توضیح دادن به دانش آموزان راجع به تکالیفی که قرار است با آن رو به رو شوند بکنید.
دانش آموزان به شدت علاقه دارند که الزامات هر تکلیفی را از ابتدا متوجه شوند. بعضی اوقات، البته، نُرم و هنجارها توسط موسسه و یا نهاد مورد نظر مشخص می شود. به عنوان مثال، تکالیف ممکن است سه بار در هفته برای دانش آموزان در نظر گرفته شود و یا اصلا تکلیفی داده نشود. البته ایدهٔ خوبی است که همواره با همکاران خود در ارتباط باشید و بفهمید که آن ها در این زمینه چه تدابیری میاندیشند؟ فراموش نکنید که دقیقا نیاز نیست همان چیزی که آن ها انجام می دهند شما نیز انجام بدهید. اما همیشه گرفتن ایده از دیگران تصمیم بدی نیست. پیشنهاد من علاوه بر مسائلی که به آن اشاره کردم، پذیرا بودن ایده های دانش آموزان است. البته نیازی نیست مو به مو آن ها را اجرا کنید، اما فهمیدن الویت های آن ها می تواند مفید واقع شود.»
حجم
۱۲۰٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۲۲ صفحه
حجم
۱۲۰٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۲۲ صفحه