
کتاب داستان کوتاه تا قیامت
معرفی کتاب داستان کوتاه تا قیامت
کتاب داستان کوتاه تا قیامت نوشتهٔ یوسف یزدانی است. انتشارات گیوا این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ ادبیات داستانی قرار میگیرد، شامل یک داستان کوتاه و معاصر و ایرانی است. این داستان دربارهٔ مردی است که شبها دچار بیخوابی شدید است. او در رختخواب با افکار و خاطراتش درگیر میشود. با او همراه میشوید؟ نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب داستان کوتاه تا قیامت اثر یوسف یزدانی
کتاب «داستان کوتاه تا قیامت» یک داستان کوتاه، ایرانی و معاصر است. این داستان که یک بخش دارد، در سال ۱۳۸۰ به قلم «یوسف یزدانی» به رشتهٔ تحریر درآمده است. راوی، شخصیت اصلی و از نوع اولشخص است. او فردی افسرده، بیخواب و درگیر افکار پوچگرایانه و در مرز جنون و عقل سرگردان است. این راوی با مرگ، عشق و خانواده درگیری ذهنی شدیدی دارد. مادر او زنی بوده که از بیخوابی و مشکلات روحی رنج برده و پدرش مردی سرد و فلسفهباف بوده که مرگ را یک رهایی میدانسته و حتی از مرگ عزیزش ابراز خوشحالی کرده است. برادر پدر شخصیت دیگری است که یک فیلسوف پوچگرا به شمار میرود. دختر خیالی راوی هم تصویری ذهنی از عشق است که در خیالات راوی به لاشهای گندیده تبدیل میشود. زمان این داستان خطی نیست و بین حال و گذشته در حرکت است. بیشتر داستان در نیمهشب و درون ذهن راوی رخ میدهد. بیشتر فضای داستان در یک اتاق تاریک و تختخواب میگذرد که فضایی بسته، خفقانآور و ذهنی ایجاد کرده است. تنها مکان دیگری که به آن اشاره میشود، چاه فاضلاب و فضای تاریک ته آن است که میتواند استعارهای از دنیای پس از مرگ و نابودی باشد. داستان کوتاه حاضر در باب پوچگرایی و مرگاندیشی، بیخوابی و جنون، تکرار و خستگی از زندگی و نیز خانواده و تأثیر آن بر روان انسان است
خلاصه داستان داستان کوتاه تا قیامت
این داستان کوتاه دربارهٔ مردی است که شبها دچار بیخوابی شدید است و در رختخواب با افکار و خاطراتش درگیر میشود. او به گذشته، مرگ مادرش و فلسفهٔ زندگی و مرگ فکر میکند. در خیالاتش با تصاویری تیره و پر از اضطراب از عشق، مرگ و تنهایی روبهرو میشود. یاد مادرش میافتد که شبی از بیخوابی، شربت زهر را از کمد برداشت و خودکشی کرد؛ همچنین پدرش که همیشه دربارهٔ مرگ و پوچی بحث میکرد و آن را نوعی رهایی میدانست. این راوی در وسوسهٔ خوردن همان شربت است تا ببیند آیا «قیامت» اتفاق میافتد یا نه. او همچنان در تردید و بیخوابی باقی میماند.
چرا باید کتاب داستان کوتاه تا قیامت را بخوانیم؟
این داستان کوتاه شما را با عوالم انسانی که به مرگ و تنهایی و پوچی و گذشته میاندیشد، همراه میکند.
کتاب داستان کوتاه تا قیامت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر ایران و قالب داستان در باب افکار و احساسات انسانی پیشنهاد میکنیم.
درباره یوسف یزدانی
«یوسف یزدانی» که کتابهای «خفته در تنگنا» (زندگینامهٔ فریدون فروغی، خوانندهٔ موسیقی ملی ایران)، «گفتوگو با صادق هدایت»، «از پسفردا تا دیروز» (مجموعهای از فیلمنامههای کوتاه)، داستانهای کوتاه «پنجره»، «خودکشی پس از مرگ»، «تا قیامت» و «رفتن به کرهٔ ماه» را منتشر کرده، نویسنده ایرانی و متولد سال ۱۳۵۳ است.
بخشی از کتاب داستان کوتاه تا قیامت
«گفتم: «بعد از این که مُردی برات آرزوی خوشبختی خواهم کرد، آرزوی جهان و زندگی خوب و همسر و فرزند خوب. جهانی روشنتر از جهان فعلیات، زندگی پربارتر از الانت، همسری مهربانتر از پدرم و فرزندی... آه مادر! من فرزند خوبی برات نبودم. وقتی تو اینجا مُردی، اون یکی دنیا تازه متولد میشی. ایندفعه در یک خانوادهٔ متفاوت، از یک پدر و مادر متفاوت. پسر خوبی خواهی داشت. دخترت هفت ساله که شد، نخواهد مُرد، من اینجا خواهم مُرد و اونجا در خانوادهای که پدرم قاضی دادگاهه متولد میشم. لطفاً دخترت رو به کسی نده، چون این دفعه میخوام عاشق دختر تو بشم. من خیلی از عمرم نمونده تا اونجا متولد بشم. فکر کنم الان باید دخترت هفت سالش شده باشه. توی این دنیا تو رو دوست داشتم، اون یکی دنیا دخترت رو دوست خواهم داشت.»»
حجم
۶٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۶ صفحه
حجم
۶٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۶ صفحه