کتاب اندیشیدن به باورها
معرفی کتاب اندیشیدن به باورها
کتاب اندیشیدن به باورها نوشتهٔ محمود چراغی است. نشر سنجاق این کتاب را بهصورت الکترونیک منتشر کرده است. این اثر دربردارندهٔ زندگینامهٔ نویسنده است.
درباره کتاب اندیشیدن به باورها
کتاب اندیشیدن به باورها یک ناداستان در قالب زندگینامه است. محمود چراغی در این کتاب زندگینامهٔ خود را روایت کرده است. تلاش او بر این بوده است که بیشتر به آنچه که تأثیر بسیاری در شکلگیری شخصیت کودکان و نوجوانان داشت، بپردازد.
در یک تقسیمبندی میتوان ادبیات را به دو گونهٔ داستانی و غیرداستانی تقسیم کرد. ناداستان (nonfiction) معمولاً به مجموعه نوشتههایی که باید جزو ادبیات غیرداستانی قرار بگیرد، اطلاق میشود. در این گونه، نویسنده با نیت خیر، برای توسعهٔ حقیقت، تشریح وقایع، معرفی اشخاص یا ارائهٔ اطلاعات و بهدلایلی دیگر شروع به نوشتن میکند. در مقابل، در نوشتههای غیرواقعیتمحور (داستان)، خالق اثر صریحاً یا تلویحاً از واقعیت سر باز میزند و این گونه بهعنوان ادبیات داستانی (غیرواقعیتمحور) طبقهبندی میشود. هدف ادبیات غیرداستانی تعلیم همنوعان است (البته نه بهمعنای آموزش کلاسیک و کاملاً علمی و تخصصی که عاری از ملاحظات زیباشناختی است)؛ همچنین تغییر و اصلاح نگرش، رشد افکار، ترغیب یا بیان تجارب و واقعیات از طریق مکاشفهٔ مبتنی بر واقعیت، از هدفهای دیگر ناداستاننویسی است. ژانر ادبیات غیرداستانی به مضمونهای بیشماری میپردازد و فرمهای گوناگونی دارد. انواع ادبی غیرداستانی میتواند شامل اینها باشند: جستارها، زندگینامهها، کتابهای تاریخی، کتابهای علمی - آموزشی، گزارشهای ویژه، یادداشتها، گفتوگوها، یادداشتهای روزانه، سفرنامهها، نامهها، سندها، خاطرهها و نقدهای ادبی.
نشر سنجاق زیرمجموعهٔ «طاقچه» برای ناشر- مؤلفان است. نشر سنجاق از صفر تا صد انتشار کتاب کنار مؤلفان و مترجمان است و آنها را با ارائهٔ باکیفیت تمام خدمات لازم، پشتیبانی و همراهی میکند. این نشر سفارش انتشار کتاب و اثر در هر حوزهای (داستان و رمان، کتابهای علمی، کتاب شعر، تبدیل پایاننامه به کتاب و…) را میپذیرد. کتابها با این انتشارات، منتشر میشوند، میتوانند بهدست میلیونها مخاطب برسند و نویسنده میتواند با فروش کتابش درآمدی ماهانه کسب کند. این انتشارات برای افرادی است که میخواهند کتاب جدیدی منتشر کنند و برای افرادی است که پیش از این، کتابی منتشر کردهاند و اکنون میخواهند نسخهٔ الکترونیکی آن را منتشر کنند.
خواندن کتاب اندیشیدن به باورها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ناداستان و قالب زندگینامه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب اندیشیدن به باورها
«در برگشت تا درب مسجد، همراه دسته سینه زنی بودیم. ابتدا از جلوی صف که بزرگترها بودند، یکی یکی برای صرف ناهار به نوبت وارد مسجد می شدند.
حال و هوای ما بچه ها، حال و هوای خاصی بود. کمتر به خاطر ناهار، بلکه بیشتر به جهت آن حس روحانی و رضایت خاطری که در ما ایجاد شده بود. تا اینکه نوبت به بچه ها رسید. ناگهان یک آقای هیکلی سبیل گنده، اومد جلوی درب مسجد و از ورود بچه ها جلوگیری کرد.
نمی دانم چرا؟ غذا کم بود و یا دلیل دیگری داشت. ولی به هر دلیل، انگار یک سطل آب سردی روی جسم عرق کرده ما ریختند.
بچه ها به همدیگر نگاه می کردن و بهت زده این رفتار باورشان نمی شد.
جالب بود که تا آن لحظه این آقا رو ندیده بودیم. یک هیکل نتراشیدهٔ نخراشیده، بی قواره و حرف نشنو. اعتراض و داد و بیداد ما هم راه به جایی نبرد. انگار نه کسی ما رو می دید و نه صدای ما رو می شنید. تشنه و گرسنه، بی حال و گرما زده که توان اعتراض رو دیگر نداشتیم دراین سکوت این آقا در نظر من کسی نبود جز خود جناب شمر.
اصلا خود خودش بود. برای اینکه با یک عصبانیت و غیظی بچه ها رو از درب مسجد می راند که توصیفی بهتر از این به ذهنم نرسید.
البته الآن به دلیل آگاهی و بالارفتن شعور اجتماعی مردم، این چنین برخوردی اتفاق نمی افتد. اما آن روز برای ما روز خوبی نبود؛ چراکه اول صبح دیده بودیم آشپزها خورشت قیمه درست می کنند و عطش قیمه نذری در ما باقی مانده بود. بطوریکه خورشت قیمه یکی از غذاهایی ست که همین حالا هم خیلی دوست دارم و این اتفاق در ایجاد این علاقه بی تاثیر نبود. متاسفانه در این گونه برنامه ها، هستند نادر افرادی که با نیت واقعی نذری فاصله دارندو شهوت خوردن، نه برای اینکه سیر شوند، بلکه هرآنچه را که هست ازآن خود کنند، در آنان تقویت شده و جز خویش، کس دیگری را نمی بینند.»