کتاب اصلاح و تربیت خودم
معرفی کتاب اصلاح و تربیت خودم
کتاب الکترونیکی اصلاح و تربیت خودم نوشتۀ زهرا علیدادیان توسط نشر سنجاق چاپ شده است. این کتاب دربارۀ نیاز انسان به خودشناسی و تربیت درونی پس از رسیدن به استقلال فکری و بلوغ اخلاقی است. نویسنده تلاش دارد تا افراد را به بازنگری در احساسات و عواطفشان، پذیرش خود با تمامی کاستیها و نواقص و زندگی در لحظۀ حال دعوت کند.
درباره کتاب اصلاح و تربیت خودم
این کتاب به بررسی این موضوع میپردازد که هر انسانی، پس از دستیابی به استقلال فکری و اخلاقی، نیاز به اصلاح و تربیت درونی دارد. زهرا علیدادیان با توضیح اینکه بسیاری از ما خودشناسی کاملی نداریم و همواره در گذشته یا آینده زندگی میکنیم، مخاطبان را به شناخت و پذیرش خود با تمام کمیها و کاستیها تشویق میکند. او معتقد است که نواقص و کاستیهای ذاتی انسانها، بخش طبیعی زندگی هستند و با پذیرش این نواقص میتوان به آرامش درونی دست یافت.
کتاب اصلاح و تربیت خودم با مثالهایی از نقصهای شخصیتی مانند خودخواهی، ریاستطلبی، غیبت، حسادت، و قضاوت، مخاطبان را به بازنگری در رفتارهای خود دعوت میکند و توضیح میدهد که چگونه این نواقص بهصورت زنجیرهای به هم پیوند دارند و باعث انحراف از مسیر صحیح زندگی میشوند. نویسنده تأکید دارد که با پذیرفتن این نقصها و تلاش برای کنترل و مدیریت آنها، میتوان به زندگی متعادلتری دست یافت. همچنین، علیدادیان به بررسی اهمیت زندگی در لحظۀ حال و لذت بردن از چیزهای ساده مانند یک فنجان چای میپردازد و بر لزوم توجه به این لحظات کوچک در زندگی تأکید میکند.
نویسنده در این اثر به مسائل مختلف روانشناسی اجتماعی و فردی پرداخته و از مخاطبان میخواهد تا به خودشناسی و تربیت خود اهمیت بیشتری بدهند. او این موضوع را با بیانی ساده و روشن توضیح میدهد و تلاش میکند تا مخاطبان را به شناخت خود و اصلاح رفتارهای منفی ترغیب کند.
کتاب اصلاح و تربیت خودم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای افرادی مناسب است که به دنبال بهبود خودشناسی، پذیرش کاستیهای خود و اصلاح رفتارهای نادرست هستند. همچنین برای کسانی که علاقهمند به مفاهیم روانشناسی فردی و اجتماعیاند، این کتاب میتواند راهنمایی کاربردی باشد.
بخشی از کتاب اصلاح و تربیت خودم
«بگذارید بیشتر برایتان توضیح دهم: اگر دقت کرده باشید بیشتر ما آدمها با احساس و عواطفِ خود آشنا نیستیم و اصلاً خود را نمیشناسیم و پذیرفتن خود و شرایط موجود را یاد نگرفتهایم و هیچ وقت در حال زندگی نمیکنیم و همیشه یا در گذشته هستیم یا در آینده و هیچ وقت از الان که اینجا حضور داریم استفاده نمیکنیم و مثلاً از یک لیوان چای که مینوشیم لذت نمیبریم و عطر چای را استشمام نمیکنیم زیرا غرق در افکار خود هستیم. برای شناختن خود و آشنا شدن با احساس و عواطفِ خودمان باید سعی کنیم خود را با تمام کمی و کاستیها و هر اخلاق خاص و غیرخاص و ظاهر و شرایط و محیط و موقعیت و خانوادهای که داریم بپذیریم، مثلاً اگر تندخود هستیم بپذیریم که تندخو هستیم و اگر کسی بر ما انتقاد کرد فوری جبهه نگیریم و هر حرفی را که شنیدیم حداقل در خلوتِ خود چند دقیقه فکر کنیم و وقتی را برای شخصِ خودمان اختصاص دهیم زیرا ما بیشتر از همه چیز و همه کس اکثر مواقع خودمان را آزار دادهایم الان وقته آن رسیده یه کمی به خودمان بپردازیم. وقتی در درون ما عیبی یا نقصی ذاتی هست بجز پذیرفتن راهی نداریم مثلاً شاید قَدِ من کوتاهتر از بقیه باشد یا ممکن است قَدِ من بلندتر از بقیه باشد و اکثراً ما را در خودمان فرو میبرد و باعث میشود ما احساس تفاوت داشته باشیم و باید این شرایط را بپذیریم زیرا نمیتوانیم تغییرش دهیم. چون اینگونه خلق شدهایم و اصلاً شاید ژنتیکِ ما باعث شده باشد که اینطور باشیم و اگر این موضوع را نپذیریم باعث میشود ما در مقایسه فرو برویم و خودمان را با افرادی که ظاهراً از ما بهتر هستند مقایسه کنیم و همین باعث میشود که ما به یه آدم حسود تبدیل شویم و حسادت باعث میشود ما ترسو شویم و همیشه ترس از دیده نشدن داریم و همینها باعث میشود که ما کاملاً اعتماد بنفس خود را از دست بدهیم، یا اگر وضع مالی ما ممکن است از یکسری افراد پایینتر باشد و چون ما درک شرایطِ موجود را یاد نگرفتهایم ما را در مقایسه فرو میبرد و دنیا برایمانی تیره و تار میشود.»
حجم
۲۳٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۸ صفحه
حجم
۲۳٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۸ صفحه
نظرات کاربران
خیلی کتاب خوبی بود
بسیارعالی وآموزنده