دانلود و خرید کتاب ملخ شکمو منصوره نظری

معرفی کتاب ملخ شکمو

کتاب «ملخ شکمو» نوشتۀ منصوره نظری است و انتشارات علمی و فرهنگی آن را منتشر کرده است. کتاب ملخ شکمو نه‌تنها ملخ را به یک شخصیت دوست‌داشتنی و قابل‌درک تبدیل می‌کند، بلکه آگاهی زیست‌محیطی را نیز به زبان کودکانه ارتقا می‌دهد.

درباره کتاب ملخ شکمو

کتاب ملخ شکمو اثری آموزشی و سرگرم‌کننده برای کودکان گروه سنی «الف» و «ب» است که با زبان ساده، طنزآمیز و صمیمی به معرفی یکی از جالب‌ترین و درعین‌حال مخرب‌ترین حشرات یعنی ملخ صحرایی می‌پردازد. نویسنده در این کتاب با استفاده از لحن خودِ ملخ، داستان را به شکلی کودک‌پسند و زنده روایت می‌کند؛ گویی خودِ ملخِ شکمو، مخاطب را مستقیماً خطاب قرار داده و از زندگی، عادت‌ها و ویژگی‌هایش می‌گوید.

ملخ شکمو در این کتاب خود را به‌عنوان یک حشرهٔ پرخور، ماجراجو و همیشه در حال سفر معرفی می‌کند؛ حشره‌ای که در دل بیابان‌های خشک زندگی می‌کند؛ اما برای پیداکردن غذا ناگزیر است کیلومترها پرواز کند. از این طریق، اطلاعات علمی دربارهٔ زیستگاه، توان پروازی و ویژگی‌های بدنی ملخ‌های صحرایی در قالب داستانی جذاب به کودک منتقل می‌شود، بدون آنکه کودک احساس کند با درس علمی خشک و مستقیم مواجه شده است.

یکی از نکات برجستۀ کتاب ملخ شکمو، تلفیق دانستنی‌های علمی با قصه‌گویی و تخیل کودکانه است. به‌جای آنکه صرفاً اطلاعاتی دربارۀ ملخ‌ها ارائه شود، نویسنده تلاش کرده زندگی و دنیای این حشره را از نگاه خودش روایت کند؛ از سفرهای طولانی و بی‌وقفه‌اش گرفته تا هجوم او و دوستانش از صحراهای آفریقا و عربستان به دیگر سرزمین‌ها، از جمله ایران. همین نگاه از درون دنیای حیوانات، باعث می‌شود کودک به درک عمیق‌تری از رفتار و زیست‌بوم ملخ‌ها برسد.

در کنار آموزنده بودن، کتاب ملخ شکمو تصویری نیز از چرخهٔ طبیعی و حتی تهدیدات زیست‌محیطی ارائه می‌دهد، هرچند به زبانی ملایم و متناسب با درک کودکان. این اثر نمونه‌ای خوب از کتاب‌هایی است که می‌توانند هم ذهن کودک را با اطلاعات علمی آشنا کنند، هم تخیلش را پرورش دهند و هم نگرشی تازه نسبت به طبیعت و دنیای جانوران در او ایجاد کنند.

خواندن کتاب ملخ شکمو را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به کودکان و نوجوانان پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب ملخ شکمو

«سلام... سلام!

من را می‌شناسید؟

من یک ملخ پرخور و شکمو هستم که در صحراهای خشک و بی‌آب‌وعلف زندگی می‌کنم. برای همین هم به من می‌گویند ملخ صحرایی.

من و دوستانم مثل جهانگردها سفرهای دور و درازی داریم. راستی بچه‌ها می‌دانید چرا ما این‌همه سفر می‌کنیم؟»