دانلود و خرید کتاب ملخ نوازنده منصوره نظری

معرفی کتاب ملخ نوازنده

کتاب ملخ نوازنده نوشتهٔ منصوره نظری توسط انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده است. این کتاب کودکانه با زبانی ساده و تصاویری جذاب، دنیای شگفت‌انگیز ملخ‌ها را به بچه‌ها معرفی می‌کند و اطلاعات علمی را در قالب داستانی شیرین و سرگرم‌کننده ارائه می‌دهد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ملخ نوازنده

کتاب ملخ نوازنده که با تصویرگری «گلناز محمودی» منتشر شده، با محوریت زندگی یک ملخ نوازنده، به زبانی کودکانه و صمیمی، اطلاعات علمی و جالبی دربارهٔ ملخ‌ها و ویژگی‌های منحصربه‌فردشان ارائه می‌دهد. نویسنده با تسلط بر ادبیات کودک و شناخت نیازهای مخاطب خردسال، توانسته است مفاهیمی مانند استتار، تغذیه، تولید صدا، انواع ملخ‌ها و رشد و پوست‌اندازی آن‌ها را به شکلی قابل فهم و جذاب بیان کند. تصویرگری گلناز محمودی نیز با رنگ‌های شاد و طراحی‌های فانتزی، فضای کتاب را برای کودکان دلنشین‌تر کرده است. این کتاب فرصتی است تا کودکان فارسی‌زبان با دنیای حشرات و به‌ویژه ملخ‌ها آشنا شوند و نگاه علمی و کنجکاوانه‌تری به طبیعت پیدا کنند. کتاب ملخ نوازنده با رویکردی آموزشی و سرگرم‌کننده، به خوبی جای خود را در میان کتاب‌های علمی کودک باز کرده است و می‌تواند الهام‌بخش علاقه‌مندی به زیست‌شناسی و محیط زیست باشد.

خلاصه کتاب ملخ نوازنده

در این کتاب، داستان از زبان یک ملخ شاد و پرانرژی روایت می‌شود که خودش را به خواننده معرفی می‌کند و از عادت‌های غذایی‌اش می‌گوید: از برگ‌های خوشمزه تا حشره‌های چاق و چله! ملخ قصهٔ ما با شوخ‌طبعی توضیح می‌دهد که چطور با رنگ سبزش در میان برگ‌ها پنهان می‌شود و دشمنانش را گول می‌زند. او دربارهٔ بال‌های بلندش، نحوه تولید صدا برای جلب توجه ملخ‌های ماده و حتی محل عجیب گوش‌هایش (روی شکم!) صحبت می‌کند. در ادامه، ملخ نوازنده به انواع مختلف ملخ‌ها اشاره می‌کند؛ از شاخک‌بلندها تا شاخک‌کوتاه‌ها و تفاوت‌هایشان را توضیح می‌دهد. سپس به موضوع رشد و پوست‌اندازی می‌پردازد و با مقایسه‌ای کودکانه، آن را به تعویض لباس تشبیه می‌کند. در پایان، ملخ از خانه بزرگش در دشت‌ها و سبزه‌زارها می‌گوید و بچه‌ها را دعوت می‌کند تا اگر گذرشان به طبیعت افتاد، سری به او بزنند. کتاب با پرسشی دربارهٔ آشنایی بچه‌ها با خانواده ملخ‌ها به پایان می‌رسد و ذهن کودک را به ادامه جست‌وجو و کشف دعوت می‌کند.

چرا باید کتاب ملخ نوازنده را بخوانیم؟

اگر دنبال کتابی هستید که هم کودک‌تان را سرگرم کند و هم اطلاعات علمی مفیدی به او بدهد، کتاب حاضر انتخابی عالی است. این کتاب با زبان ساده و طنزآمیزش، مفاهیم زیست‌شناسی را به شکلی قابل لمس و دوست‌داشتنی آموزش می‌دهد. تصویرگری‌های رنگارنگ و فانتزی، جذابیت کتاب را دوچندان کرده و باعث می‌شود حتی بچه‌هایی که علاقه‌ای به حشرات ندارند، با دنیای ملخ‌ها دوست شوند. از همه مهم‌تر، کتاب به بچه‌ها یاد می‌دهد که هر موجودی، حتی یک ملخ کوچک، ویژگی‌های خاص و جالبی دارد که می‌توان از آن‌ها چیزهای زیادی یاد گرفت.

خواندن کتاب ملخ نوازنده را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای کودکان ۵ تا ۹ سال که عاشق کشف دنیای اطرافشان هستند، فوق‌العاده است. اگر فرزندتان به طبیعت، حشرات یا حیوانات علاقه دارد یا دوست دارد درباره زندگی موجودات کوچک بیشتر بداند، این کتاب برایش جذاب خواهد بود. همچنین برای والدین و مربیانی که به دنبال کتابی آموزشی و سرگرم‌کننده برای کلاس‌های علوم یا قصه‌گویی هستند، «پس ال ملخ نوازنده» یک گزینه عالی است. اگر از کتاب‌هایی مثل «مورچه کوچولو» یا «زنبور عسل» لذت برده‌اید، این کتاب هم شما را ناامید نمی‌کند.

فهرست کتاب ملخ نوازنده

کتاب ساختار روایی ساده‌ای دارد و فصل‌بندی رسمی ندارد، اما می‌توان بخش‌های اصلی آن را این‌گونه دسته‌بندی کرد: معرفی ملخ و عادت‌های غذایی‌اش، استتار و رنگ بدن، بال‌ها و تولید صدا، محل گوش‌ها و تفاوت‌های ملخ‌ها، رشد و پوست‌اندازی، و درنهایت خانه و زیستگاه ملخ‌ها. هر بخش با زبانی کودکانه و همراه با تصویرگری‌های مرتبط، اطلاعات علمی را به‌صورت داستانی و جذاب ارائه می‌دهد.

بخشی از کتاب ملخ نوازنده

«چون خیلی خوش‌اشتها هستم، همه چیز می‌خورم: برگ‌های خوش‌مزه و آب‌دار، حشره‌های چاق و چله... جای شما خالی! می‌دانید ما چطور پنهان می‌شویم؟ می‌بینید؟ چون رنگم مثل برگ‌ها سبز است. بعضی جانوران برای آن که از دید دشمنانشان پنهان بمانند، در محل‌هایی زندگی می‌کنند که رنگ بدنشان با آنجا هماهنگ است. بال‌های سبزم را ببینید چقدر بلند است. وقتی که بال‌هایم را باز می‌کنم، می‌توانم صدای جالبی تولید کنم. به نظر شما دوستانم چطور صدا تولید می‌کنند تا به این وسیله ملخ‌های ماده را به سمت خودشان جذب کنند؟ چرا تعجب می‌کنید؟ گوش همه که نباید روی سرشان باشد. گوش بعضی از دوست‌های من روی شکمشان است! راستی، حالا که حرف از دوستانم شد، باید بگویم ما ملخ‌ها انواع مختلفی داریم. من از ملخ‌های شاخک‌بلند هستم. شاخک‌های من حتی از بدنم هم بلندترند. اما دسته‌ی دیگری از ملخ‌ها هستند که شاخک‌های کوتاهی دارند. این کوچولوها بعد از چند بار پوست‌اندازی، بزرگ می‌شوند. پوست‌اندازی مثل درآوردن لباس کهنه و کوچک و پوشیدن لباس نو است. ببخشید بچه‌ها، این کتاب برای من جای تنگی است. من باید به خانه‌ام برگردم، به سبزه‌زارها و مزرعه‌های سرسبز، به جنگل‌ها و به هر جا که مثل من سبز باشد. خانه‌ی من بزرگ است؛ به اندازه‌ی تمام دشت‌ها. وقت کردید سری به من بزنید.»