کتاب حیات وحش ایران
معرفی کتاب حیات وحش ایران
کتاب حیات وحش ایران نوشتهٔ نازنین زهرا شریفی نیا است. انتشارات نظری این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب حیات وحش ایران
کتاب حیات وحش ایران در زمینه شناخت و بررسی تنوع زیستی این سرزمین باستانی است. این اثر به توصیف گونههای جانوری و گیاهی میپردازد. ایران به عنوان یکی از کشورهای غنی از نظر تنوع زیستی شناخته میشود. این کتاب به بررسی ۱۱۶۸ گونه جانوری شامل ۱۷۴ گونه ماهی، ۲۰۶ گونه خزنده، ۵۱۴ گونه پرنده، ۲۰ گونه دوزیست و ۱۹۴ گونه پستاندار میپردازد. نویسنده به تفاوتهای زیستگاهی در ایران از کویرهای خشک و دشتهای سرسبز تا مناطق کوهستانی و جنگلی معتدل اشاره میکند. این تنوع، بستر مناسبی برای شکلگیری اکوسیستمهای مختلف و تنوع گونهای فراهم آورده است. کتاب به شواهدی از تنوع زیستی دیرینهٔ ایران اشاره دارد، که در نوشتههای باستانی و فسیلهای کشفشده در مراغه به چشم میخورد. این بخش به درک بهتر تاریخ طبیعی کشور کمک میکند. با وجود تنوع زیستی چشمگیر، کتاب همچنین به مشکلات ناشی از شکار بیرویه و خطر انقراض برخی گونهها اشاره میکند. این موضوع به اهمیت حفاظت از حیات وحش و اکوسیستمهای طبیعی تأکید میکند. این اثر بر پایه تحقیقات و مستندات علمی نوشته شده و به خواننده این امکان را میدهد که با دیدی علمی و مستند به موضوع حیات وحش نزدیک شود.
خواندن کتاب حیات وحش ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران زیستشناسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب حیات وحش ایران
«گرفتن مجوز یا پروانه وکالت در ایران به تلاش زیادی نیاز دارد و باید در آزمونهای سخت و مهمی موفق شد. فرآیند وکیل شدن در کشورهای خارجی میتواند به مراتب پیچیدهتر باشد و به طی مراحل مجزا و سالها تلاش مداوم نیاز دارد.
از آن هنگامی که بشر زندگی اجتماعیاش را آغاز کرد، لزوم وضع مقرراتی جهت ساماندهی به آن احساس شد و به تدریج که جوامع گستردهتر شدند، قوانین وضع نیز به طور طبیعی بیشتر و بیشتر شدند و تمام امور زندگی اجتماعی را تحت پوشش خود قرار دادند. در میان این قوانین، به وجود قاضی و وکیل برای حل مشکلات مردم نیاز است. اینکه اینگونه زیستن، بسیاری از حقوق اساسی و طبیعی انسان را از او میگیرد، همیشه مورد بحث بوده و هست و تا به آنجا پیش رفته که عدهای از فیلسوفان، صحرا نشینی و در طبیعت زیستن را بر زندگی اجتماعی ترجیح میدهند. این فیلسوفان معتقدند که قوانین، بندهای ضخیمی هستند که بر دست و پاهای انسان بسته شده و آزادی را از او سلب میکنند.
انسان بدون آزادی مرده متحرکی است که نفس میکشد و به بقایش ادامه میدهد. اما برای ما اجتماع بدون قوانین قابل تصور نیست. همانطور که آزادی بی حد و حصر نیز ناممکن به نظر میرسد، شاید حافظه تاریخی ما به سبب گذر سالیان دراز مفهوم آزادی مطلق را به فراموشی سپرده است و تنها آزاد زیستن را در قالب قانون میفهمد و عادات جایگزین خواستهها شدهاند. در هر حال امروزه دستگاههای عریض و طویل قانونگذاری و همچنین ایجاد سازمانها و ارگانها جهت حفاظت و عملی کردن قوانین از اجزای جداییناپذیر همه جوامع هستند. دولتها مجریان قانون و قانونگذاران منتخب مردم هستند.
وکیل کیست؟
همانطور که گفتیم، قوانین بسیار گسترده شدند و طبیعتا این گستردگی، لزوم آموزش را مطرح ساخته است. همچنین از آنجا که همه افراد جامعه نمی توانند همه قانون ها را فرا گیرند، فراگیری قوانین همانند علوم اجتماعی دیگر تخصصی شده و افراد در قالب آموزش های دانشگاهی در آن متخصص شدهاند. سپس در قالب قوانین وضع شده، به عنوان وکیل از حقوق مردم دفاع می کنند و در واقع وکالت آنها را می پذیرند. برای پاسخ به سوال چگونه وکیل شویم، باید در ابتدا بدانید که وظیفه وکیل، احقاق حق در چارچوب قانون در برابر دادگاهی است که وظیفه قضاوت را به عهده دارد. ریشه تاریخی لغت وکیل به دوران صفویه برمی گردد. در آن دوره به نایب السلطنه عنوان «وکیل» داده می شد و عنوان «وکیل الرعایا» هم از همینجا برخاسته است. در لغت «وکیل» کسی است که از طرف شخص دیگری – اعم از حقوقی یا حقیقی – به موجب عقد وکالت، برای انجام کاری مأمور میشود.»