دانلود و خرید کتاب چراغ سبزها (خلاصه کتاب) متیو مک‌کانهی ترجمه گروه مترجمان شنیدار
تصویر جلد کتاب چراغ سبزها (خلاصه کتاب)

کتاب چراغ سبزها (خلاصه کتاب)

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب چراغ سبزها (خلاصه کتاب)

کتاب چراغ سبزها (خلاصه کتاب) نوشتهٔ متیو مک کانهی و ترجمهٔ گروه مترجمان شنیدار است. شنیدار نگار نوین این ناداستان را در قالب زندگی‌نامه روانهٔ بازار کرده است.

درباره کتاب چراغ سبزها (خلاصه کتاب)

کتاب چراغ سبزها (خلاصه کتاب) برابر با یک ناداستان در قالب زندگی‌نامه است. این کتاب شما را با زندگی بازیگر مشهور هالیوود به نام متیو مک کانهی آشنا می‌کند. این اثر یکی از بهترین کتاب‌های سال ۲۰۲۰ به انتخاب گاردین، آمازون، نیویورک‎ تایمز و… بوده است. نویسندهٔ این کتاب معتقد است که این کتاب فقط یک زندگی‌نامه با خط داستانی مشخص نیست؛ بلکه تجربهٔ ۵۰سالهٔ زندگی از چیزهایی که دیده و احساسات و افتخارات و شرمساری‌هایش است. «متیو مک‌کانهی» (هنرپیشه و برندهٔ جایزهٔ اسکار) در کنار روایت داستانش، جهانی‌بینی خودش را به دنیا مطرح کرده است. داستان‌های زندگی پر فرازونشیب او، رخدادهای مختلفی که از سر گذرانده است، سختی‌هایی که در نهایت به شادی و آرامش بدل می‌شود و مانند اسمی که برای کتابش انتخاب کرده، چراغ‌های زرد و قرمزی که در نهایت به چراغ سبز بدل می‌شود، محتوای این اثر را تشکیل داده است. خلاصه‌کتاب «چراغ‌سبزها» اثری ا‌ست دربارهٔ جهان‌بینی. نویسنده اینجا است تا داستان‌ها، نظرات و فلسفه‌هایی را با ما در میان بگذارد که می‌توانیم بی‌طرفانه آن‌ها را درک کرده و اگر خودمان بخواهیم، آن‌ها را در زندگیمان پیاده کنیم؛ چه با تغییر واقعیتمان و چه با تغییر زاویه‌دیدمان نسبت به مسائل. این ناداستان حاوی مجموعه‌ای از قواعد بازی بر اساس ماجراهای زندگی این نویسنده است.

در یک تقسیم‌بندی می‌توان ادبیات را به دو گونهٔ داستانی و غیرداستانی تقسیم کرد. ناداستان (nonfiction) معمولاً به مجموعه نوشته‌هایی که باید جزو ادبیات غیرداستانی قرار بگیرند، اطلاق می‌شود. در این گونه، نویسنده با نیت خیر، برای توسعهٔ حقیقت، تشریح وقایع، معرفی اشخاص، یا ارائهٔ اطلاعات و به دلایلی دیگر شروع به نوشتن می‌کند. در مقابل، در نوشته‌های غیرواقعیت‌محور (داستان)، خالق اثر صریحاً یا تلویحاً از واقعیت سر باز می‌زند و این گونه به‌عنوان ادبیات داستانی (غیرواقعیت‌محور) طبقه‌بندی می‌شود. هدف ادبیات غیرداستانی تعلیم عامهٔ مردم است (البته نه به‌معنای آموزش کلاسیک و کاملاً علمی و تخصصی که عاری از ملاحظات زیباشناختی است)؛ همچنین تغییر و اصلاح نگرش، رشد افکار، ترغیب، یا بیان تجارب و واقعیات از طریق مکاشفهٔ «مبتنی بر واقعیت» از هدف‌های دیگر ناداستان‌نویسی هستند. ژانر ادبیات غیرداستانی به مضمون‌های بی‌شماری می‌پردازد و فرم‌های گوناگونی دارد. انواع ادبی غیرداستانی می‌توانند شامل این‌ها باشند: جستارها، زندگی‌نامه‌ها، کتاب‌های تاریخی، کتاب‌های علمی - آموزشی، گزارش‌های ویژه، یادداشت‌ها، گفت‌وگوها، یادداشت‌های روزانه، سفرنامه‌ها، نامه‌ها، سندها، خاطره‌ها، نقدهای ادبی.

خواندن کتاب چراغ سبزها (خلاصه کتاب) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران ناداستان معاصر ایران و قالب زندگی‌نامه پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب چراغ سبزها (خلاصه کتاب)

«زودتر از چیزی که فکرش را می‌کردم معروف شده بودم. این را اولین بار وقتی در یک پارک قدم می‌زدم فهمیدم؛ متوجه شدم که در پارک، جمعیتی به من خیره شده‌اند. ابتدا تصور کردم که شاید زیپ شلوارم باز شده، امّا بعد متوجه شدم که ایراد از شلوارم نیست! من معروف شده بودم و همه مرا به عنوان بازیگر می‌شناختند.

همه اعتقاد داشتند که من سوپراستار بعدی خواهم شد و یکی از مجله‌های معروف عکس هم مرا با یک تیتر جذاب روی صفحه اول قرار داده بود. در دنیای پس از شهرت انگار دیگر کسی غریبه نبود؛ چون آدم‌ها طوری با من رفتار می‌کردند که گویی مرا سالهاست می‌شناسند. انگار روی ابرها راه می‌رفتم. مسیر شهرت زودتر از چیزی که تصورش را می‌کردم برایم باز شده بود.

با این حال، در باورم نمی‌گنجید که لایق این همه شهرت، اعتبار، ثروت و رفاهی باشم که مدیون استعداد بازیگری بود. نمی‌دانستم چطور باید این زندگی لوکس را بگذرانم و حتی چگونه از موفقیت‌هایم لذت ببرم.

ولی این را می‌دانستم که جدا از هیاهو و مشغله‌هایی که این زندگی جدید برایم ایجاد کرده بود، نمی‌بایست خلوت ذهنم را هرگز از یاد ببرم. دنیای امروز ما پر است از فهرست کارهایی که باید انجام داد و هیچ‌وقت هم تمامی ندارد. چه فرد مشهوری باشید و یا یک کارمند ساده و گمنام، هرگز نباید از خلوت ساده ذهن بگذرید.

هیچ قانونی در این مورد وجود ندارد و باید به دنبال روش مناسب خودتان باشید؛ یعنی همان چیزی که باعث می شود کمی با خودتان خلوت کنید. این کار، آرامش شما را بیشتر می‌کند و برای دقایقی می‌توانید از همهمه زندگی ماشینی فاصله بگیرید.

خلوت کردن فقط برای کسب آرامش نیست. در این خلوت کردن‌ها وقتی به صدای درونتان گوش می‌کنید متوجه حقیقت وجودیتان می‌شوید که شاید در شلوغی کارها فراموشش کرده بودید. با این حقیقت کشف شده زندگی کنید و با تمام وجودتان حافظش باشید.

در کنار خلوت کردن، یکی از موضوعات مورد علاقه‌ام گشت و گذار میان مردم و مشاهده زندگی آن‌هاست. زندگی انسان‌های دیگر برای من همانند یک کلاس آموزش بازیگری است؛ چون اینجا دیگر فیلم سینمایی نیست و همه شخصیت‌ها واقعی و زنده هستند.

زندگی آدم‌ها با توجه به موقعیت اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و جغرافیایی جایی که در آن متولد شده‌اند با یکدیگر متفاوت است. دیدن زندگی آدم‌های مختلف به من آموخت که حتی دعاهای افراد مختلف هم زمین تا آسمان با هم توفیر دارد. دعاهای بعضی‌ها از سر نیاز است و کاملاً واقعی؛ مثلاً خدایا! اگر بیمار شدم، دکتر خوبی برایم مهیا کن. یا اگر گرسنه ماندم برایم غذایی مناسب فراهم کن. بعضی‌ها از سر هوس دعا می‌کنند؛ مثلاً خدایا! بگذار این بازی را ببرم یا هفته بعد مادرم پیراهن مورد علاقه‌ام را بخرد. افراد ثروتمند طور دیگری دعا می‌کنند و ترجیح می‌دهند وقت خدا را با چیزهای کوچک تلف نکنند. اینکه چه کسی بهتر دعا می‌کند مهم نیست، همه این‌ها بحث تفاوت‌ها را بیشتر برایمان آشکار می‌کند.»

بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است