کتاب ارمنستان در روزگار ساسانیان
معرفی کتاب ارمنستان در روزگار ساسانیان
کتاب ارمنستان در روزگار ساسانیان نوشتۀ پرویز حسین طلایی در انتشارات امیرکبیر به چاپ رسیده است.
درباره کتاب ارمنستان در روزگار ساسانیان
ارمنستان در دوران باستان یکی از موضوعات درگیری و کشمکش میان شاهنشاهیهای ایران و امپراتوری روم بود که از دورۀ اشکانی یعنی حدود ۹۲ پیش از میلاد در دورۀ مهرداد دوم شروع شد و تا پایان دورۀ ساسانی در اواسط قرن هفتم میلادی ادامه داشت. نقش ارمنستان همواره نقش سرزمینی حائل میان میان شاهنشاهی ایران و امپراتوری روم بود و در عین حال در مناسبات نظامی، سیاسی، اقتصادی، تجاری و مذهبی آنها نقش داشت. تا جایی که بررسی تاریخ و روابط این دو قدرت بزرگ باستانی بدون آن امکانپذیر نیست.
کتاب ارمنستان در روزگار ساسانیان در ۳ فصل تدوین شده است. عنوان فصلها عبارتاند از:
فصل اول: نگاهی گذرا به ارمنستان تا پیدایش ساسانیان
فصل دوم: نقش ارمنستان در روابط ایران و روم در دوره ساسانی
فصل سوم: دلایل اهمیت ارمنستان برای ایران و روم در دوره ساسانی
فصل اول کتاب، موقعیت جغرافیایی ارمنستان، نژاد ارمنیها، دولتهای شکلگرفته در ارمنستان تا ظهور مادها و بعد از آن، هخامنشیان را بررسی کرده و تأثیر ارمنستان را در روابط ایران و روم در دورۀ سلوکیها و اشکانیان توضیح داده است. در فصل دوم مسائلی چون سقوط اشکانیان و واکنش ارمنستان و روم، تسلط ساسانیان بر ارمنستان در قرن سوم میلادی، سنگ بنای تقسیم ارمنستان میان ایران و روم، تبدیل شدن ارمنستان به نخستین سرزمین مسیحی و واکنش ساسانیان در برابر اقدامات ارمنیها بررسی شده است. در فصل سوم دلایل اهمیت ارمنستان برای ایران و روم در دورۀ ساسانی به لحاظ اقتصادی، تجاری، بازرگانی، استراتژیک، نظامی و راهبردی تشریح شده است.
خواندن کتاب ارمنستان در روزگار ساسانیان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران تاریخ باستانی ایران پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب ارمنستان در روزگار ساسانیان
«ورود ارمنیها به سرزمین اورارتو یا ارمنستان اولیه، خواه از سمت مشرق و پس از آن عبور از قفقاز به اتفاق یک قوم هند و اروپایی دیگر به نام کیمریها بوده، و خواه از سمت مغرب و پس از عبور از بالکان و آسیای صغیر به اتفاق یک قوم هند و اروپایی دیگر به نام فریگیها که با همخویشاوند اروپایی از طریق بالکان به ارمنستان آمدهاند، امروزه در دنیای علمی مقبولیت بیشتری یافته است.»
حجم
۱٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۵۸ صفحه
حجم
۱٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۵۸ صفحه