کتاب بررسی جادوی مجاورت در اشعار دکتر شفیعی کدکنی
معرفی کتاب بررسی جادوی مجاورت در اشعار دکتر شفیعی کدکنی
کتاب بررسی جادوی مجاورت در اشعار دکتر شفیعی کدکنی نوشتهٔ مینا زادخوت و حیدر حسنلو است. انتشارات تاثیر این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب بررسی جادوی مجاورت در اشعار دکتر شفیعی کدکنی
گفته شده است که اصطلاح «جادوی مجاورت» را «محمدرضا شفیعی کدکنی» بر پارهای توازنهای آوایی و موسیقیایی در زبان اطلاق کرده است. اکنون کتاب بررسی جادوی مجاورت در اشعار دکتر شفیعی کدکنی به همین اصطلاح در شعرهای این شاعر معاصر ایرانی پرداخته است. این کتاب به آواشناسی و نقد و تفسیر در شش فصل پرداخته است. در بخشی از این کتاب آمده است که از دیرباز «جادوی مجاورت» همواره مورد توجه شاعران و نویسندگان ادبی قرار گرفته است و در حقیقت شاعران و نویسندگان بهصورت خودآگاه و ناخودآگاه «جادوی مجاورت» را وارد آثار خود کرده و به متنهای خود غنای لازم را بخشیدهاند.
محمدرضا شفیعی کدکنی در ۱۹ مهر ۱۳۱۸ در شهر کدکن از خراسان در خانوادهای اهل علم دیده به جهان گشود. از افراد مهم این خانواده به میرزامحمد شفیع کدکنی معروف به میرزای عالمیان، وزیر شاهعباس اول صفوی، میتوان اشاره کرد. محمدرضا هرگز به دبستان و دبیرستان نرفت و از ابتدای امر زیر نظر پدر که از دوستان و همدرسان بزرگانی چون «ملکالشعرا بهار»، «بدیعالزمان فروزانفر» و «علیاکبر فیاض» بود، بخشی از آموزش خود را سپری کرد. بعد از حدود هفت یا هشتسالگی در مجلس یکی از خویشاوندان به نام «محمدتقی ادیب نیشابوری» مشهور به «ادیب نیشابوری دوم» یا «ادیب ثانی» به فراگیری زبان و ادبیات عرب پرداخت و سپس فقه، کلام و اصول را نزد «شیخ هاشم قزوینی» معروف به «فقیه آزادگان» آموخت. ظاهراً هشت سال بیشتر نداشت که به حوزه علمیه نیشابور رفت و در کنار همکلاسیهایی که بسیار بزرگتر از او بودند، به فراگیری علوم حوزوی مشغول شد. پس از مرگ شیخ هاشم قزوینی، در کلاس درس «سید محمدهادی میلانی» حاضر و مراحل درس خارج فقه را نزد وی به پایان رساند. او به پیشنهاد علیاکبر فیاض در دانشگاه فردوسی مشهد نامنویسی کرد و در کنکور آن سال نفر اول شد و به دانشکدهٔ ادبیات رفت و مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه فردوسی گرفت. او پس از اتمام دوره کارشناسی، برای ادامه تحصیل راهی دانشگاه تهران شد و توانست مدرک کارشناسی ارشد و دکترای خود را از دانشگاه تهران اخذ کند. تنها ده روز پس از آنکه محمدرضا شفیعی کدکنی از پایاننامه دکترای خود با عنوان «صور خیال در شعر فارسی» دفاع کرد، دکتر پرویز ناتل خانلری در نامهای سفارش کرد که او در دانشگاه مشغول به تدریس شود و با تأیید دکتر بدیع|الزمان فروزانفر، این مورد محقق شد.
خواندن کتاب بررسی جادوی مجاورت در اشعار دکتر شفیعی کدکنی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب شعر معاصر ایران (آواشناسی) پیشنهاد میکنیم.
حجم
۲٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۰۲ صفحه
حجم
۲٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۰۲ صفحه